Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4292
De la 07 Ianuarie 2003
111179620

Patronul RVG în vizorul organelor de anchetă pentru 100 Euro

  • 9 July 2009, 23:00

Patronul firmei de transport local SC RVG Speed SRL Botoşani, Viorel Grigoraş este în atenţia organelor de poliţie pentru dare de mită, după ce un posesor de microbuz, cu licenţă prin RVG a pus în plicul cu oferte un plic mai mic cu 100 Euro.
Potrivit unei adrese înaintate de Primăria Botoşani către Poliţia municipiului Botoşani, în data de 7 iulie, orele 10.00 la sediul instituţiei, în sala de şedinţe a Consiliului Local s-a organizat licitaţia pentru delegarea gestiunii serviciului public de transport călători în sistem de maxi taxi.
În sală au fost prezenţi membrii comisiei de licitaţie, reprezentanţi din partea ANRSC, delegaţi ai firmelor ce şi-au depus documentaţiile pentru participarea la licitaţia publică. După demararea procedurilor specifice s-au deschis pe rând plicurile sigilate de către participanţii la licitaţie. În unul dintre plicuri, respectiv în cel aparţinând SC RVG Speed SRL, membrii comisiei au avut surpriza să găsească un alt plic mai mic, în care erau 100 Euro.
„Nu ştim de ce l-a pus acolo, ori ca să verifice integritatea comisiei, ori din inconştienţă. Era plic cu ştampila RVG. Nu l-am mai desfăcut, dar toţi membrii comisiei au văzut. În cursul zilei de ieri am făcut o sesizare către Poliţia municipiului Botoşani prin care am solicitat să se verifice dacă există elemente de natură penală, dacă s-a încercat mituirea comisiei sau este o altă problemă. A fost trimis şi plicul la poliţie şi aşteptăm rezultatul”, a spus unul din membrii comisiei, care a specificat că motivaţia adusă de reprezentantul RVG a fost că în ziua aia trebuia să îi trimită fetei la Iaşi nişte bani, că pleca în concediu în Croaţia şi din greşeală, a pus plicul.
„În momentul în care vom primi adresa oficială, vom declanşa cercetările, vom identifica suspectul. Competenţa noastră în cazul infracţiunilor de corupţie este doar de a identifica suspectul după care ne vom declina competenţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Manuela Ieremie.
Referitor la incident, patronul RVG, Viorel Grigoraş spune că nu a ştiut de organizarea licitaţiei, că doar a delegat pe un posesor de licenţă să participe. „Nu m-am ocupat de licitaţie, nici nu am ştiut când este licitaţia. Un anume posesor de licenţă, Constantin Cârlan a participat la licitaţie, legal, prin firma mea. I-am dat împuternicire să participe cu maşina lui fiindcă are licenţă prin RVG. Am aflat pe urmă că dintr-o eroare a pus un plic care era pentru fata lui la Iaşi. Maşinile RVG în activitatea de maxi taxi nu vor fi văzute niciodată prin oraş. Nu-mi place cum se desfăşoară activitatea de maxi taxi”, a precizat Viorel Grigoraş. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

A demarat controlul la Memorialul Ipoteşti
Regulamentul de blocare a roţilor a redat spaţiilor verzi identitatea
Adriana te însoară sau te mărită!
Secretara Florica îşi face de cap
Directorii de spitale s-au adunat la sfat
Vorbe mari în loc de bani, pentru bolnavii de tuberculoză
Bani pe concediu plătiţi fracţionat
Guvernul Boc pune la cale plata manualelor şcolare de către părinţi
Comerţ cu lapte prins… de inspectorii Protecţiei Consumatorilor
Guvernul face plăţi masive în sistem computerizat
Apel disperat al sindicatului Impact
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 10 iulie
România strivită de cizma Europeană; noi fanarioţi!
Voronin a dat dispoziţie ca studenţii să fie împiedicaţi să voteze
Angrenate deja în fraudarea alegerilor din 29 iulie
Proiectul Lupu?! Realitate şi ficţiune
La plimbare, cu sacul în spinare!
Senatorul Câmpanu vrea judecată cu primarul Flutur
Angajaţii Apa Grup fac minuni de frica ghilotinei şomajului
Un copil de 12 ani a furat reviste pentru adulţi
Românul şi parcurile
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă