Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32848
De la 07 Ianuarie 2003
118163982

O nouă lovitură dată infractoarei, aflată sub control judiciar, Liliana Popovici

  • IoAN Rotundu
  • 13 July 2023, 13:19

Redau aici unul din multiplele mijloace frauduloase folosite şi cu participarea funcţionarilor statului pentru pedepsire a unor persoane fizice sau juridice atunci când există un interes privat al u8nui personaj destul de abil să ştie cum poate organiza eliminarea unui incomod sau concurent.
În luna ianuarie 2021, în calitate de comisar de mediu şi în înţelegere cu patronul iazului Dracşani Gheorghe Nistor, Liliana Popovici efectuează un control asupra activităţii firmei patronată de Traian Popa (foto) a cărui terenuri cu pomi fructiferi sunt vecine cu iazul. Scandalul dintre Nistor şi Popa s-a declanşat din momentul în care Popa a cumpărat peşte de la firma lui Nistor şi l-a supus unor analize la un laborator acreditat UE. Rezultatul analizelor a fost că peştele conţinea cantităţi de metale grele şi toxice peste limitele legale admise, fiind impropriu consumului. Pentru că Popa a făcut public rezultatele analizelor şi le-a trimis instituţiilor abilitate să ia măsuri cu peştele lui Nistor, acesta a declanşat un întreg mecanism de răzbunare.
Liliana Popovici, soţia lui Gabriel Popovici, bun amic cu Nistor, a fost atrasă în planul de răzbunare pentru a-şi folosi funcţia şi competenţele e comisar de mediu. În ziua de 27 ianuarie 2021, Popovici efectuează un control la firma lui Popa şi reţine ca deficienţe toate aspectele sugerate de Nistor.
Controlul s-a încheiat cu întocmirea procesului verbal nr. 004219/27.01.2021 cu aplicarea unei amenzi în sumă de 50 mii lei pe motiv că Popa a efectuat investiţii în arealul sitului care este sit natural protejat, investiţii pentru care nu a obţinut autorizaţiile necesare.
Cercetarea penală efectuată în urma reclamaţiilor lui Nistor şi Popovici a constatat că investiţiile reclamate nu aparţineau firmei lui Popa, ele fiind efectuate înainte de 1990 de către fostul CAP Suliţa, Popa cumpărând terenul cu aceste investiţii.
n urma contestaţiei amenzii la Judecătoria Botoşani(Dosar nr. 1350/193/2021), prin sentinţa din 24 mai 2023 s-a decis: „Dispune înlocuirea cu avertisment a amenzii contravenţionale în cuantum de 50.000 lei, aplicată petentei pentru săvârşirea contravenţiei prevăzute de art.23 al.1 din legea 292/2018 prin procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria GNM nr. .004219/27.01.2021 întocmit de Garda Naţională de Mediu prin Comisariatul Judeţean Boto?ani .”
În acelaşi timp instanţa de judecată a menţinut amenda de 40 mii lei aplicată pentru lipsa autorizaţiei de mediu. Între timp, de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Traian Popa a primit adresa nr. 8799/11.07.2023 în care stă scris negru pe alb:
„codurile CAEN declarate de dvs. pentru desfăşurarea activităţilor Cultivarea fructelor sămânţoase şi sâmburoase, cod CAEN .rev. 2 – 0124 şi Alte activităţi anexe transporturilor, cod CAEN rev. 2 – 5229, vă comunicăm că, în conformitate cu prevederile OM nr. 798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emiterea autorizaţiei de mediu, cu modificările ulterioare, nu este necesară solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de mediu.”
Aşadar, în urma apelului declarat de către Traian Popa, judecătorul de apel va trebui să anuleze şi amenda în sumă de 40 mii lei aplicată în mod abuziv şi în afara cadrului legal. Mârşăvia pusă la cale de către Gheorghe Nistor şi comisarul de mediu Liliana Popovici a fost sancţionată pe cale judecătorească. Între timp, Liliana Popovici, arestată de DNA Suceava pentru un lung şir de infracţiuni, se află sub control judiciar şi aşteaptă pedeapsa penală ce-i va fi aplicată.
Rămâne, deocamdată, fără să plătească pentru nelegiuirile sale, Gheorghe Nistor. Toate la timpul lor!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Furia Firei şi demagogia impostoare a premierului Ciolacu
Ioan Rotundu
Budăi iar a dat cu bâta-n baltă
Ioan Rotundu
Când birocraţia este înfrântă de interesul public
Ioan Rotundu
Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează
Clarice Dinu • HotNews.ro
Horoscopul săptămânii 10 – 26.07.2023
Bancul săptămânii: Gheorghe si Balaurul
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
De la Botosani la Verona - Diaspora II
Conjurația ticăloșilor
Clarice Dinu • HotNews.ro
Dezvăluiri despre centrele sociale botoșănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă