Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28690
De la 07 Ianuarie 2003
108445538

Botoşani: Părăduirea banului public la Poliţia comunitară

  • 9 June 2014, 23:00

La Poliţia comunitară Botoşani, instituţie aflată în subordinea directă a Primăriei Botoşani şi a primarului Ovidiu Portariuc s-a creat un grup mafiot care părăduieşte fondurile într-un stil demn de invidiat şi de cea mai experimentată bandă de crimă organizată. Se pare că această instituţie s-a înfiinţat sub zodia unui blestem istoric pentru că alt rol şi comportament aveau gardienii publici până la instalarea comunismului în România şi cu totul alt rol are această adunătură de neinstruiţi care pretind că ne asigură liniştea şi ordinea publică.
Marele jaf al fondurilor instituţiei a început sub Guvernul Năstase, când Corpul Gardienilor Publici funcţiona în subordinea directă a Consiliului Judeţean Botoşani. În acea perioadă, când Constantin Conţac a fost, pe rând, vicepreşedinte şi apoi preşedinte al Consiliului judeţean, şeful Corpului a fost numit Zânel Iftode, o beizadea de demnitar comunist (tatăl său a fost şef de CUASC Suliţa) dată afară din Armată pentru că tipul o luase rău razna.
Niciodată n-am reuşit să înţeleg de ce acest Zânel Iftode a fost adus din şef de detaşament la Săveni şeful Corpului la Botoşani. Ca şef de detaşament la Săveni, împreună cu fostul primar de atunci Rohozneanu, a produs o mare pagubă la casieria instituţiei. În loc ca acest Zânel să ajungă după gratii, a fost promovat şef la Botoşani. Ca şef al Corpului, Zânel a făcut ce făcuse şi la Săveni. Organiza chefuri prelungite cu angajate care se dezbrăcau la pielea goală şi dansau pe mese. S-a furat fără nici o jenă din banii instituţiei, paguba trecând peste un miliard lei vechi.
Jurnalul a fost singura publicaţie care a avut curajul să înfrunte teroarea Guvernului Năstase şi să relateze pe larg halul la care era supusă instituţia. Aveam informaţii direct de la gardienii care se temeau că alături de cei care fură vor răspunde şi ei, deşi stăteau departe de ilegalităţile care se comiteau zilnic.
Contabilul Aromică Răus, care era zilnic beat iar acum este grav bolnav de ciroză hepatică datorită abuzului de alcool din acei ani, a recunoscut faţă de mine că tot ce s-a scris în acea perioadă era absolut real. Numai că Zânel şi clica sa ne-au chemat în judecată pentru calomnie şi insultă. Convins că noi am scris adevărul, şi preşedintele Conţac s-a speriat şi a chemat în control Curtea de Conturi. Controlul a stabilit că tot ce noi am publicat corespunde realităţii şi că paguba este mult mai mare decât scrisesem noi.
Deşi actul de control al Curţii de Conturi confirma şi chiar consemna şi fapte ilegale de care noi nu aflasem, judecători corupţi din cadrul Judecătoriei Botoşani m-au condamnat la o amendă penală în sumă de 20 milioane lei. În recurs am făcut dovada că Zânel Iftode este cercetat penal pentru faptele descrise de noi. Cu toate acestea, judecătorul de la Tribunalul Botoşani a menţinut amenda aplicată. Mafia funcţiona şi la nivel de judecători.
Acum, la Poliţia comunitară, se repetă jaful din anii 2000 – 2005. Directorul Ioan Onuţu (foto), contabilul şef Tamara Dulgheru şi un grup de apropiaţi fură la greu din fondurile instituţiei. În momentul de faţă Poliţia comunitară se află sub protecţia primarului Ovidiu Portariuc, care foloseşte instituţia ca armă de teroare asupra incomozilor din Primărie sau din mediul politic şi jurnalistic.
Deşi sindicatul Poliţiei l-a informat pe primarul Portariuc de jaful pus la cale sub coordonarea directorului Ioan Onuţu, primarul n-a acţionat în nici un fel. În zilele următoare vom publica cazuri concrete de părăduire a banilor instituţiei, cine patronează jaful şi ce organe de cercetare penală au fost sesizate şi care n-au avut, deocamdată, nicio reacţie. La Poliţia comunitară nu numai cei care conduc instituţia fură ci şi simplii agenţi de poliţie.
Există printre aceşti agenţi de poliţie şi în cadrul sindicatului „Şoimul” persoane responsabile şi care nu vor să ajungă să fie legate cot la cot cu infractorii. De la aceste persoane am primit la redacţie copia unor importante documente care nu mai lasă loc de dubii în ce priveşte modul în care sunt furaţi banii instituţiei. Poate măcar după publicarea acestor documente primarul Ovidiu Portariuc se va decide să pună ordine în această instituţie care funcţionează pe banii noştri.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Anunț Urban Serv
Bancul zilei: Bulă în armată
Horoscopul zilei
Termen in dosarul privind privatizarea ICA Bucuresti
RISE Project: Cum functioneaza fabrica de bani a lui Sebastian Ghita
China va participa la exercitii navale conduse de SUA, o premiera
Simona Halep l-a depasit pe Victor Hanescu in clasamentul banilor obtinuti din tenis
Vremea pana pe 22 iunie
Intalnire de taina, la Viena, a nationalistilor europeni si rusi
Dugin, ideologul lui Putin: Trebuie sa anexam Europa. Suntem sprijiniti de o coloana a cincea pro-rusa
Perchezitii DNA privind santajul asupra presedintelui Inaltei Curti, Livia Stanciu
Filfizonii escroci
Ioan Rotundu
Omul care aduce ghinionul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă