Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24434
De la 07 Ianuarie 2003
113180123

Botoşani: Bani publici pentru distracţia unui grup de privilegiaţi din Darabani

  • Ioan Rotundu
  • 9 May 2016, 23:00

Am fost abordat săptămâna trecută de către poetul Dorel Gaftoneanu care mi s-a plâns că de la nivelul Consiliului Judeţean Botoşani s-au împărţit bani pentru asociaţii şi fundaţii în vederea derulării unor programe cu caracter cultural şi sportiv dar împărţirea s-a făcut total inechitabil şi vădit preferenţial. Ca exemplu mi s-a dat o asociaţie din Darabani care a primit 35 mii lei pentru a organiza distracţii cu ocazia Zilelor oraşului Darabani, poetul suspectând că alocarea de bani publici s-a făcut pe criteriu politic şi nicidecum de interes public.
Am făcut câteva investigaţii în acest sens şi iată ce-am descoperit. Banii au fost repartizaţi de la nivelul Consiliului Judeţean Botoşani de către o comisie formată din consilieri judeţeni. Au făcut parte din comisie consilierii judeţeni Cătălin Flutur, Florin Bulgaru, Dumitru Zmău, Dorin Ciuştea şi Dorin Marian, preşedinte fiind desemnat liberalul Florin Bulgaru (foto).
Beneficiarul din Darabani acuzat de către poetul Dorel Gaftoneanu că ar fi primit bani pentru un scop distractiv şi nu cultural sau sportiv a fost Asociaţia „Nord” Darabani a cărui preşedinte este Ştefan Teişanu, fiul poetului dărăbănean Victor Teişanu. Mai face parte din asociaţie un frate de-al lui Ştefan Teişanu şi un anume David, fost gardian public şi în prezent angajat al Bibliotecii orăşeneşti Darabani a cărui director este poetul Victor Teişanu, adică tatăl lui Ştefan. O asociaţie de familie.
Asociaţia condusă de Ştefan Teişanu se ocupă anual de organizarea Zilelor oraşului Darabani, eveniment care se desfăşoară spre sfârşitul lunii iulie începutul lui august. Activitatea costă în toaletare de pomi prin oraş şi organizare de festivităţi distractive cu formaţii celebre de muzică modernă şi cântăreţi la modă. De exemplu., anul trecut a fost adusă formaţia moldovenească Zdob şi Zdub.
Mai sunt invitaţi la eveniment şi foşti colegi de facultate ai lui Ştefan, de la Cluj, care sunt cazaţi la un camping din pădurea Teioasa, tinerii ţinând-o din petrecere în petrecere. Mi s-a mai spus că Ştefan n-a mai finalizat studiile universitare, întrerupându-le pentru a se dedica afacerilor.
Dacă anul trecut Asociaţia „Nord” n-a beneficiat de nici un leu de la Consiliul Judeţean Botoşani, în acest an i s-au repartizat 35 mii lei, suma cea mai mare repartizată nunei asociaţii.
Nu am dovezi dar am adunat suficiente indicii că alocarea banilor s-a făcut sub influenţă politică, un rol important jucându-l Dumitru Zmău care este şi preşedintele ALDE Botoşani şi care are candidat la Primăria Darabani din partea partidului său pe consilierul judeţean Dinu Hrimiuc.
M-am interesat şi cum s-a format această comisie şi am aflat că potrivit legii ea este formată din consilieri judeţeni aleşi în plenul şedinţei de Consiliu judeţean şi funcţionează numai cât se împart banii şi depun contestaţii după carte îşi încetează activitatea.
Revenind la Asociaţia „Nord” Darabani fericită de comisie cu alocarea sumei de 35 mii lei am mai descoperit că membrul David, cel făcut bibliotecar din gardian public, este implicat într-o fraudă de bani publici estimată la suma de 3,5 miliarde lei.
Acest David şi cu un anume Sâsâiac ce acum este angajat ISU la Primăria Darabani, sub atenta îndrumare a fostului primar liberal Gheorghe Burlacu au înfiinţat Asociaţia „4 Stejari” care a preluat în concesiune imaşul orăşenesc destinat păşunării animalelor. Se pare că subvenţia cuvenită suprafeţei de păşune a dispărut în buzunarele primarului şi a acestor doi, respectiv David şi Sâsâiac. Din păcate pentru finalizarea anchetei şi din fericire pentru vinovaţi, moartea fostului primar Gheorghe Burlacu a blocat întreaga anchetă, toată vina fiind aruncată asupra mortului.
Am încercat să-l contactez telefonic şi pe Florin Bulgaru, preşedintele Comisiei acuzată de Gaftoneanu ca imparţială în repartizarea banilor dar n-am reuşit. Probabil că Bulgaru în calitatea sa de candidat liberal la Primăria Răchiţi are alte priorităţi pe agenda de lucru.
În ce-l priveşte pe poetul Dorel Gaftoneanu, recunoscut epigramist, îi amintesc că el este cel care în septembrie anul trecut l-a recompensat public pe poetul Victor Teişanu cu meritul de personalitate a culturii judeţului Botoşani, recompensă pe care am criticat-o ca fiind nejustificată. Îi amintesc poetului Gaftoneanu că nu de fiecare dată facerea de bine este încununată cu lauri. Are reversul ei!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Destăinuire
Horoscopul zilei de 10.05.2016
Candidaţi compromişi pe listele PSD
Ioan Rotundu
Arheologii se contrazic pe tema camerelor secrete din mormantul lui Tutankhamon
Liviu Dragnea anunta ca PSD modifica Regulamentul ca sa-l revoce pe Zgonea
Biris (MFP): Legislatia referitoare la TVA este mult prea complicata;
din pacate, folosim legislatia pentru a pedepsi contribuabilul
Liviu Dragnea: Nu am primit invitatie la Cotroceni
Sunt foarte trist pentru asta
PSD va depune o motiune simpla pe Agricultura
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Senatul a votat proiectul care mutileaza Legea educatiei in privinta doctoratelor.
Legea merge la promulgare
Gigantul chinez Baidu, obligat sa reduca drastic reclamele la medicamente,
dupa moartea neasteptata a unui student de 21 de ani
Medicul legist Abdo Salem: "Patrick Ekeng a murit din cauza unei afectiuni cardiace"
Din tarile emergente au fost sifonate spre firme offshore 12.000 mld. $.
Este ca in scena barului din Star Wars, spune autorul studiului
Senatoarea Florina Jipa, care l-a miruit pe Sova, a demisionat din UNPR, pentru ca nu a fost sustinuta la Curtea Constitutionala.
Ea a provocat un scandal la Comisia Juridica
Procurorii Bogdan Licu, acuzat de plagiat, si Laura Oprean au fost delegati adjuncti ai Procurorului General al Romaniei
Ziua Europei sărbătorită în Centrul de Tineret Botoșani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă