Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5200
De la 07 Ianuarie 2003
123768416

Edutorial

În lipsă de realizări, consilierii PSD îşi bat joc de Cornişa

  • Ioan Rotundu
  • 9 May 2017, 23:00

Ieri, în Consiliul Local Municipal Botoşani, consilierii PSD-ului au demonstrat botoşănenilor că sunt neîntrecuţi în a mânui cu pricepere arta ipocriziei şi a demagogiei. La solicitarea lor, chipurile adânc preocupaţi de soarta investiţiei Cornişa, ieri a avut loc o şedinţă extraordinară a CLM, şedinţă prin care consilierii PSD au crezut că ne pot prosti din nou, aşa cum au făcut-o vreme de patru ani în frunte cu primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei.
Cu intenţia vădită de a nu adopta vreo decizie, consilierii PSD au vorbit vorbe, încercând să-şi ascundă boicotul la adresa primarului Cătălin Flutur de-al bloca să dea În folosinţă investiţia Cornişa invocând anumite prevederi ale unei legi de ei inventată şi interpretată.
O dovadă de necontestat în privinţa ipocriziei şi demagogiei a venit din partea consilierului Ady Petruşcă, aflat la al doilea mandat. Petruşcă, alături de Portariuc şi Andrei, vreme de patru ani n-a reuşit să ducă la bun sfârşit investiţia Cornişa. Incompetenţa lor a fost mereu sancţionată în decursul acestor ani iar sancţiunea supremă a venit din partea botoşănenilor care nu l-au mai votat primar pe Portariuc.
Dar, tupeişti şi insensibili la reacţiile critice ale botoşănenilor, consilierii PSD, în lipsa unor realizări concrete cu care să ser prezinte în faţa botoşănenilor, caută acum să-l compromită pe Flutur. De fapt nu lui Flutur îi fac ei rău ci nouă, celor care vreme de patru ani am aşteptat ca Portariuc să ne pună la dispoziţie Cornişa iar el ne-a oferit din plin doar minciuni.

Acest Petruşcă are reale calităţi de ipocrit. Câtă vreme director la Nova Apaserv a fost liberalul Cârlan, Petruşcă clama faptul că are salariul prea mare. După ce PSD-ul a pus mâna pe Consiliul judeţean, Petruşcă a i-a luat locul iar salarul primit de Cârlan i s-a părut prea mic.
Tot Petruşcă, în calitate de consilier, a cerut Executivului Primăriei o listă cu persoanele angajate la societăţile subordonate CLM. Când a descoperit că noii angajaţi erau de fapt membri ai PSD, a tăcut mâlc şi n-a mai adus vorba de funie în casa spânzuratului.
De menţionat şi faptul că numele lui Petruşcă a fost intens vehiculat ca viitor prefect de Botoşani. L-a învins Dan Şlincu, preferatul preşedintelui PSD Botoşani, senatorul Doina Federovici.
Un alt consilier PSD care a vorbit vorbe a fost şi septuagenarul Mihai Tincu. Manager care a condus societăţile patronate pe drumul glorios al falimentului, Tincu a vorbit precum pe vremuri în şedinţele PCR. Dar vreme de patru ani Tincu a fost sfătuitorul din umbră al primarului Portariuc iar dacă astăzi Cornişa nu este dată în folosinţă i se datorează în mare parte. Acum pune piedici lui Flutur.
Şi pentru Tincu merită a fi menţionat faptul că societatea pe care o patronează deţine pe strada Săvenilor, lateral de biserica Uspenia, o serie de imobile pe care le-a lăsat ruină. Legea îl obligă să le întreţină pentru că face oraşul de ruşine: dar într-un anume fel aplică legea consilierii PSD când vine vorba de unul de-al lor şi cu totul în alt mod o interpretează când vine vorba de a trata cu respect comunitatea botoşăneană care le-as dat votul să ajungă ce sunt.
Este evident pentru orice botoşănean cu bun simţ că aleşii locali din partea PSD, în lipsa unor realizări concrete cu care să se fălească, găsesc în ipocrizie şi demagogie valorile care li se potrivesc. Reportajul filmat la Corniş-a şi difuzat pe Tele’M este mai mult decât elocvent în ce priveşte atitudinea de boicot a consilierilor PSD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Dulceaţa vorbei cu subînţeles
Horoscopul zilei de 10.05.2017
Detinutii isi vor putea cumpara zile libere
Pedepsele executate in conditii necorespunzatoare, reduse cu cate 6 zile la fiecare 30 zile - Deputatii au adoptat legea executarii pedepselor
Camera Deputatilor a aprobat infiintarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului
Jean - Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, se intalneste in Romania cu presedintele Iohannis,
premierul Grindeanu si sustine un discurs in Parlament
Fiscul a depistat peste 119,5 milioane de lei nedeclarati de romani.
Cu acestia, fie se creditau firmele, fie se faceau achizitii imobiliare Serban, ANAF: Unii ne spuneau ca pur si simplu au gasit bani in casa sau in curte, cu ocazia unor sapaturi
Interventia chirurgicala ‘minune’ care vindeca diabetul si obezitatea
Deputatii au adoptat initiativa cetateneasca de redefinire a familiei in Constitutie ca uniune intre barbat si femeie.
Au fost doar 22 voturi impotriva, majoritatea de la USR, unul singur de la PSD
Marile demonstratii din februarie au exprimat angajamentul unei noi generatii
de a reincarca notiunile de stat de drept si democratie
Plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copiilor va opri o inselatorie a statului roman
Cel mai potrivit plafon - 8.000 lei
Anunt APIA Botosani
Mărgeluţele ruginite ouate de găinuşa Huncă în cuibarul PSD-ului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog