Trofeul festivalului a fost acordat lui Alexandru Mihăiţă Ocu (foto), din Iaşi, care a concurat la secţiunea 10-12 ani. În acest an în festival a fost inclusă pentru prima dată şi o secţiune adresată copiilor, ideea dovedindu-se inspirată, cu atât mai mult cu cât juriul a fost cucerit de tânărul de numai 11 ani.
Încă din deschiderea Galei Laureaţilor, primarul municipiului Dorohoi Sergiu Lungu a ţinut să îşi ceară scuze pentru lipsurile şi carenţele de ordin organizatoric. Scuzele au fost îndreptate în primul rând în direcţia concurenţilor şi a părinţilor acestora, pentru tratament. Până la urmă s-au găsit locuri în sala neîncăpătoare, iar situaţia a fost remediată. Pauza dintre ediţii a Festivalului se pare că pentru gazde şi-a spus cuvântul, nivelul superior al laureaţilor amortizând situaţia. Pe bună dreptate, scuzele au venit să mai îndulcească atmosfera, iar greşeala recunoscută este pe jumătate iertată.
Marele câştig în opinia directorului Centrului de Creaţie a fost că s-a reuşit pe de o parte reluarea festivalului „Mărţişor Dorohoian”, pe de alta înfiinţarea primei ediţii pentru copii. „Sunt fericit că am reluat acest festival, un festival care de

Revenind la câştigătorul trofeului, aşa cum afirma Ion Ilie, directorul Centrului de Creaţie, valorile nu au vârstă. Acest fapt a fost dovedit de prestaţia talentatului Alexandru Ocu, ce la numai 11 ani şi-a mai adăugat un trofeu în palmares. Şcoala ieşeană pe care o reprezintă a fost la înălţime, lucru care s-a văzut încă de la preselecţie. Carismatic şi talentat, tânărul câştigător al trofeului a cucerit un juriul abilitat în frunte cu bine cunoscutul compozitor Ionel Tudor. Piesa care l-a propulsat pe poziţia cea mai înaltă a scării valorice este „Azi e ziua ta”, compusă de Nicolae Caragea, pe text de Daniela Doroftei. În palmaresul tânărului talent se mai află trofeele festivalurilor Delfinul de aur, Sunetul de aur şi trofeul de la Chişinău, în memoria lui Doina şi Aldea Teodorovici.
„Este al patrulea trofeu şi sunt foarte fericit pentru primirea acestui premiu. Urmează să debutez pe scenă şi aş vrea să conving pe toată lumea că am meritat acest trofeu”, a declarat Alexandru Ocu. Juriul de specialitate a fost convins, iar publicul l-a răsfăţat cu aplauze. Tânărul talent visează să devină o stea a muzicii uşore româneşti, lucru ce prin muncă este conştient că poate fi transformat în realitate. Alexandru Ocu urmează şi studii muzicale de specialitate, fiind elev al Liceului de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi. El studiază chitară clasică şi pian secundar, îmbinând pasiunea pentru muzica uşoară cu cea clasică. Prinzând gustul succesului, Alexandru Ocu va participa în perioada 13-15 aprilie la un concurs internaţional de interpretare muzicală la Moscova. „Este un concurs foarte mare şi sper ca şi acolo să fac o impresie bună”, a declarat Alexandru Ocu, încrezător în talentul şi calităţile sale interpretative. (Bianca ALBU)