Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17503
De la 07 Ianuarie 2003
108606327

Ministerul Sănătăţii susţine că vaccinul pandemic pentru copii este sigur

  • 9 November 2009, 23:00

Vaccinul pandemic destinat copiilor a fost, în ultimele zile, subiectul unor controverse care au pus pe gânduri mulţi părinţi. Subiectul a devenit şi armă electorală. Fostul ministru social democrat al Sănătăţii, Ion Bazac, avertiza cu câteva zile în urmă că autorităţile ar trebui să manifeste o precauţie ridicată în ceea ce priveşte achiziţia tipului de vaccin pandemic destinat vaccinării copiilor, după ce Polonia a refuzat vaccinul unui anumit producător, acelaşi cu cel ofertat României.
Acesta declara că ministrul Sănătăţii şi Guvernul ar trebui să reanalizeze achiziţia vaccinului, în condiţiile în care premierul polonez a refuzat ca Guvernul să îşi asume prin contract, la cererea producătorului, responsabilitatea pentru efectele adverse ale vaccinului.
Ion Bazac solicita Ministerului Sănătăţii şi Guvernului să facă publice condiţiile solicitate de către producător şi să ia în calcul reanalizarea sursei de achiziţie a vaccinului pentru copii. Reacţia reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii nu s-a lăsat prea mult aşteptată, ieri fiind transmis în teritoriu un comunicat menit să lămurească cum stau lucrurile, faptul că vaccinul pe care Ministerul Sănătăţii intenţionează să îl achiziţioneze pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 6 ani are toate aprobările de calitate, siguranţă şi eficacitate de la autoritatea competentă europeană- EMEA (Agenţia Europeană a Medicamentului).
“Pentru o corectă informare a populaţiei menţionăm că guvernul poplonez a refuzat termenii contractuali, nu calitatea vaccinului sau necesitatea acestuia. În ceea ce priveşte deciziile care se iau în legatură cu limitarea răspândirii virusului gripal A /H1N1 pe teritoriul României, MS va informa, transparent, asupra termenilor contractuali conveniţi cu firma producătoare”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătăţii.
În acelaşi comunicat, reprezentanţii ministerului arată că părinţii nu au niciun motiv să se teamă să îşi vaccineze copiii şi mai mult, vaccinarea poate salva vieţile micuţilor. “Ne aflăm într-o perioadă de pandemie, iar vehicularea unor informaţii nejustificate poate duce la scăderea încrederii populaţiei în necesitatea şi eficacitatea vaccinării cu riscuri incomensurabile pentru sănătatea publică”, au mai transmis, prin comunicat, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Incendii la vreme de seară şi noapte
Ich bin ein Berliner. Eu sunt berlinez
George Scarlat: Preşedintele României ales în Basarabia
Oportunităţi de afaceri economice româneşti, prezentate la Navarra
Adunare generală bianuală la Asociaţia Românilor din Canada
„Şcoala nu este numai o clădire, ci o insulă unde
se păstrează identitatea neamului nostru”
Organizaţiile studenţilor basarabeni din România caută soluţii în comun
O tânără visează să-şi corecteze vederea
Planuri parcelare gratuite
Horoscop
Nu daţi cu piciorul norocului!
Peste călugăriţe
Este razie!
Accident rutier provocat de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum
Iar nu sunt bani de salarii
Victorie fără probleme pentru „Viitorul” Flămânzi
din nou arbitraj părtinitor la meciul echipei „Gloria” Frumuşica
Tochitură dobrogeană
Bolnavii cronici botoşăneni au participat la protestul COPAC
Numărul locurilor de muncă n-a suferit modificări semnificative
Dar în loc ce punem?
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă