Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44844
De la 07 Ianuarie 2003
111220172

Ministerul Sănătăţii i-a dat cu tifla preşedintelui Ţâbuleac

  • 9 November 2010, 23:00

Secţia UPU de la Spitalul de Copii „Cuvioasa Parascheva” Botoşani nu a primit nici în acest an acreditarea de la Ministerul Sănătăţii, situaţie care ar fi convenit de minune unităţii spitaliceşti. După demersuri nenumărate făcute la ministerul de resort, reprezentanţii unităţii menţionate au cerut ajutor de la preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, care a bătut în zadar la uşa cabinetului ministerial.
Pe adresa spitalului a sosit un răspuns sec: „nu sunt bani, este criză financiară”. Pe deasupra, reprezentanţii ministerului au recunoscut că în ultimii doi ani în multe locuri din ţară au luat fiinţă secţii de urgenţă de acest fel şi astfel prea multe mâini întinse aşteaptă ajutor de la un buget secătuit. Fără finanţare din sursa corectă, Spitalul de Copii va înregistra iute datorii uriaşe ce vor cădea în spinarea Consiliului Judeţean, sub oblăduirea căruia se află unitatea spitalicească.
„ Am intervenit la minister, dar din păcate a venit un răspuns negătiv. Deocamdată nu sunt resurse financiare pentru a finanţa şi această activitate. Spitalele de urgenţă se finanţează prin program guvernamental. Sunt promisiuni că lucrul acesta se va rezolva pentru 2011. Au fost realizate în ultima perioadă mai multe unităţi de acest gen din ţară şi această austeritate bugetară cu care ne confruntăm nu a permis Ministerului Sănătăţii să includă până în prezent şi secţia UPU de la Spitalul de Copii de la noi” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac.
Deja medicamentele necesare tratamentului în regim de urgenţă se împuţinează, iar alimentarea cu altele noi se face cu greu. După tragedia bebeluşilor arşi în maternitatea bucureşteană vistieria secţiei UPU a fost umplută la refuz, însă rezervele s-au împuţinat rapid, iar banii sut pe sponci, cu toate că reprezentanţii spitalului drămuiesc ultimul bănuţ, prin artificii manageriale, pentru a reuşi să menţină spitalul în parametri normali. Nu pentru mult timp însă. Acreditarea mult aşteptată şi promisă în 2011 este vis prea îndepărtat, cred cadrele medicale din spital.
„Tot ministerul acesta a finanţat cea mai bună parte din cheltuielile de investiţii necesare pentru această secţie. Chiar şi noi, văzând că de la Ministerul Sănătăţii nu vin fonduri am acordat o finanţare în cursul anului trecut destul de substanţială şi doar astfel s-a reuşit finalizarea şi punerea în funcţiune a secţiei. Vom rezolva împreună şi chestiunea finanţării dar, repet, această finanţare nu se poate realiza decât în cadrul programului guvernamental din care face parte, respectiv banii să vină de la Ministerul Sănătăţii” a recunoscut preşedintele Consiliului Judeţean imposibilitatea unei susţineri la parametri optimi a unităţii spitaliceşti menţionate. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Când nevasta este… obosită
Parlamentarii PSD vor vota legile dacă li se dă capul Roibertei Abastase
Imagini cu atacul asupra jurnalistului rus Oleg Kasin
aflat în comă după ce a fost bătut lângă casa sa
Câteva sute de persoane au protestat alături de Mircea Badea la CNA
Taxa de poluare se va plăti şi pentru maşinile Euro 5 de la 1 ianuarie
care sunt propunerile şi cu cat vor creşte taxele pentru Euro 2, 3 si 4
Medalie de aur pentru inventatorul roman Corneliu Birtok-Baneasa,
în Kuweit
Schimbare de macaz la Fondul Monetar Internaţional
Guvernul a convenit cu FMI şi CE ca salariul minim să fie majorat până la 670 de lei
Un contract de 220 milioane de euro pentru construcţia tronsonului de autostradă Deva-Orăştie
Un „Tratat” ca o nouă sârmă ghimpată
Ghimpu sparge omerta KGB din Basarabia
Nu era momentul oportun să semnăm Tratatul de frontieră cu R Moldova
,, Carnavalul Toamnei” la Vlădeni
Neputincios, primarul de Dorohoi cere mila jandarmilor
„Ciorile au o inteligenţă aparte” explică vicele Ghiorghiţă
începe vânătoarea
Slogane dedicate Adei Macovei
Ticăloşi şi unii şi alţii
Silvana este acum director al DSP cu drepturi depline
În loc de note, liceenii ar putea primi calificative
Control la buteliile cu bgaz
Medicii de familie vor fi plătiţi şi în raport de serviciile medicale prestate
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă