Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3271
De la 07 Ianuarie 2003
108539912

Botoşani: Astăzi se va judeca procesul celor doi interlopi de Darabani

  • care au comis un accident mortal în seara de Înviere
  • 9 November 2016, 23:00

Astăzi, la Tribunalul Botoşani, se va judeca într-un prim termen procesul celor doi interlopi de Darabani, Florin Stănescu şi Emil Bujor, care în seara Învierii, respectiv 30 aprilie 2016, 0ra 17.30 au comis un accident auto în care tânăra Anda Dănăilă, în vârstă de 22 de ani, a murit (Dosar nr. . 2259/40/2016 – pentru omor calificat).
Cei doi sunt cunoscuţi în Darabani ca aparţinând lumii interlope locale şi se bucură de trainice relaţii în interiorul Poliţiei Oraş Darabani (foto) şi a Parchetului Local. Ambii în vârstă de peste 40 de ani, ambii cu o experienţă acumulată în ţările din occident, cei doi au pus pariu pe 1.000 euro cine ajunge primul în localitatea Păltiniş. Anda Dănăilă, proaspăt posesoare a unui permis de conducere, circula regulamentar dar a avut ghinionul să-i iasă în cale cei doi care au dat cu maşina peste autoturismul ei, în accident fiind implicată şi o căruţă a cărui căruţaş în vârstă de 60 de ani a decedat ulterior.
Arestaţi preventiv, cei doi interlopi au reuşit să obţină la Curtea de Apel Suceava punerea în libertate, ceia ce i-a nemulţumit profund pe soţii Dănăilă. Doamna Dănăilă mi-a declarat telefonic c㠄Fata mea putrezeşte iar ei se bucură de libertate”. Are dreptate doamna Dănăilă pentru că de când sunt liberi cei doi interlopi sunt văzuţi frecvent la bar sau discotecă, lăudându-se că nu vor păţi nimic pentru că au relaţii mari.
Ce afirmă cei doi interlopi nu este lipsit de fundament. Deşi la Banca Transilvania din Darabani, aflată pe strada principală şi aproape de locul unde s-a produs accidentul erau camere de luat vederi. Ciudat, poliţiştii care au efectuat ancheta au declarat că nu sunt imagini înregistrate cu accidentul. Oare cine le-o fi şters şi din ce motive?
Apoi, punerea în libertate a celor doi interlopi la Curtea de Apel Suceava, cred dărăbănenii şi soţii Dănăilă, are legătură directă cu procurorul Nicu Ioniţă care până la începutul acestui an a fost delegat vreme de mai mulţi ani de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava procuror şef la Parchetul Darabani. Cei doi interlopi au interacţionat de mai multe ori cu procurorul Nicu Ioniţă cât acesta a fost delegat la Darabani şi, spun dărăbănenii, acesta ar fi influenţat procesul de la Suceava să fie puşi în libertate cei doi.
Cert este că deşi Tribunalul Botoşani în 28 iulie a.c. prelungise arestul pentru cei doi cu încă 30 de zile, recursul judecat în regim de urgenţă la Curtea de Apel Suceava în 30 iulie s-a soldat cu punerea lor în libertate.
Doamna Dănăilă, mama Andei, se teme că procesul va fi unul nedrept. „La Botoşani cred că se va face dreptate dar voi ajunge din nou la Curtea de Apel Suceava unde mă tem că Stănescu şi Bujor văr scăpa nepedepsiţi”
. Doamna Dănăilă ar fi vrut să realizez un reportaj cu procesul de astăzi dar i-am explicat că televiziunea nu poate filma în sala de judecată. În schimb, în virtutea drepturilor constituţionale pot comenta cum s-a efectuat ancheta şi mersul procesului şi ce cred dărăbănenii despre anumite instituţii ale statului.
Despre cum îşi fac datoria cei din Poliţia Darabani o să fac publică o convorbire telefonică avută cu regretatul profesor Constantin Moroşanu, cel care semna în Jurnalul sub pseudonimul Adrian Marcu, convorbire pe care am avut-o în ziua de 6 mai, la câteva zile de la producerea accidentului.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Reproş rasist
Horoscopul zilei de 10.11.2016
Vladimir Putin: Rusia e pregatita sa faca partea sa de drum pentru restabilirea relatiilor cu America
Investitorii din Silicon Valley reactioneaza ingroziti si uimiti la victoria lui Trump.
Cei mai radicali cer independenta Californiei
Cine este Mike Pence, vicepresedintele-ales:
"optiunea sigura" a lui Trump, omul care sa impace si partidul, si Congresul, si pe cei ofensati de seful sau
Portret de viitoare Prima Doamna a SUA. Melania Trump, o imigranta,
fost top-model, care vorbeste fluent cinci limbi
Trump, presedintele fricii
Fenomenul Trump în variantă românească
Ioan Rotundu
Barack Obama: Ii dorim tot succesul lui Donald Trump
Nu suntem, inainte de toate, democrati sau republicani. Suntem in primul rand americani
Klaus Iohannis: Toleranta nu inseamna sa fii tantalau.
Politicieni smecheri s-au catarat pe mine sa arate ca am o pozitie stranie
Hillary Clinton isi recunoaste public infrangerea:
Donald Trump va fi presedintele nostru. Ii datoram sansa de a conduce
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă