Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14016
De la 07 Ianuarie 2003
123805567

Editorial

Nova Apaserv, blestemul pe capul botoşănenilor

  • Ioan Rotundu
  • 9 November 2017, 23:00

Cristian Sadovei, liderul de sindicat al angajaţilor de la societatea Nova Apaserv a anunţat că în curând se va declanşa greva care va duce la stoparea furnizării de apă către consumatori. Şantajul pus la cale de către acest lider de sindicat la adresa Consiliului Judeţean Botoşani căruia societatea este subordonată rin a folosi întreruperea furnizării apei are drept scop majorarea salariilor.
De câţiva ani buni angajaţii acestei societăţi îşi bat joc de consumatorii de apă oprind furnizarea când nu te aştepţi. Poate vă mai amintiţi de acel an din mandatul preşedintelui CJ Mihai Ţâbuleac când apa a fost oprită chiar de Revelion. O altă întrerupere neanunţată a fost recent.
Societatea Nova Apaserv, prin formele ei de organizare de până acum, a cheltuit sume enorme de bani pentru modernizarea reţelei de distribuţie. Firesc ar fi fost să scadă preţul la m.c. de apă furnizat dar nefiresc a tot crescut.
Sunt două cauzele majore care duc la creşterea preţului. Prima şi cea mai importantă pierderile de apă în reţea. Dacă vă mai aduceţi aminte, fostul preşedinte al CJ Florin Ţurcanu declarase că pierderile de apă din reţea în totalul costului metrului cub de apă este de aproximativ 60%. De atunci au trecut vreo trei ani iar pierderile nu au fost diminuate, dimpotrivă, vedem prin municipiul Botoşani tot mai multe spargeri de conducte reparate în dorul lelei de către angajaţii societăţii, adunaţi ciopor la câte o gură de canal..
A doua cauză este majorarea continuă a salariilor angajaţilor. Pe seama creşterii preţului apei şi nu pe seama creării unor economii la cheltuieli sau pe seama unui management performant. La conducerea acestei societăţii s-au perindat fel de fel de manageri puşi în funcţie după criteriul pur politic şi nicidecum al competenţei profesionale.
În momentul de faţă, preşedintele Consiliului de Administraţie este un anume Dan Deleanu, protejat al senatorului preşedinte al PSD Doina Federovici, cei doi fiind cumetri. Acest Deleanu habar nu are despre obiectul activităţii societăţii. Nu cu mult timp în urmă s-a plâns într-o şedinţă a Consiliului judeţean că el nu înţelege cu ce se ocupă societatea pe care o conduce de la cel mai înalt şi responsabil nivel.
Dar acest Deleanu ca şi directorul Albert Tănase, pus tot de PSD, au salarii de peste 10 mii lei, cu toate că managementul lor este la pământ. Lefuri mari au şi funcţionarii de prin birouri, muncitorii care se fac că lucrează şi în urma cărora orice intervenţie efectuată la scurgerile de apă rezistă de joi până mai apoi.
Iar acest lider de sindicat Cristian Sadovei vrea să ne folosească pe noi drept armă de şantaj ca angajaţii să beneficieze de o nouă majorare de salariu. Din ce bani? Tot din buzunarul nostru. N-am nimic împotrivă să le fie majorate salariile, dar majorarea să se facă aplicându-se o reducere masivă a forţei de muncă pentru că prin această societate sunt mulţi cei care se calcă pe picioare. Să se facă din economiile realizate pe seama reducerii pierderilor de apă din reţea, pe seama creşterii încasărilor prin darea în funcţiune a reţelelor de aducţiune de apă realizate prin judeţ şi care stau nefolosite.
Din nefericire pentru noi, actuala conducere a Consiliului Judeţean Botoşani este una extrem de slabă, este un blestem pe capul nostru. Preşedintele Costică Macaleţi este deja celebru prin a deţine funcţii importante în conducerea judeţului fără a se putea mândri cu vreo realizare personală care să-i poarte amprenta personalităţii peste timp. Liviu Toma, vicepreşedintele care are în coordonarea societatea Nova Apaserv, este iarăşi un politician care n-a demonstrat decât incompetenţă profesională. Amintesc doar perioada când conducea societatea Urban Serv şi a lăsat oraşul sub nămeţi în iarna lui 2013 pentru că nu s-a priceput să organizeze activitatea de deszăpezire.
Celălalt vicepreşedinte, dorohoianul Dorin Birta, este perceput în oraşul de baştină ca un fost interlop al mafiei dorohoiene. Cu o aşa echipă aflată în fruntea CJ, la ce ne mai putem aştepta? La o nouă majorare a preţului apei. Dacă liderul de sindicat Cristian Sadovei va opri furnizarea apei către abonaţi, atunci conducerea CJ să depună o plângere penală împotriva sa pe motiv că s-a folosit de un serviciu comunitar esenţial sănătăţii publice pentru a realiza un câştig personal. Altfel, avem dreptul să credem că şefii CJ sunt în concubinaj politic cu angajaţii societăţii pe seama buzunarului nostru. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Parfumul pestilenţial
Horoscopul zilei de 10.11.2017
Doar 18,8% dintre locuinte sunt asigurate obligatoriu impotriva cutremurului,
inundatiilor si alunecarilor de teren, dar subscrierile sunt in crestere
Stația spațială Tiangong-1, de 8,5 tone, s-ar putea prăbuși în Europa
Explicatiile Guvernatorului BNR pentru deprecierea leului:
Ne confruntam cu presiuni de depreciere a leului, pe fondul cresterii mai rapide a importurilor fata de exporturi
La iarna va fi necesar sa se importe o cantitate de gaze mai mare decat anul trecut
Tariceanu sesizeaza Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile sefei ICCJ Cristina Tarcea,
acuzand-o ca incita judecatorii si ameninta parlamentarii
Marele risc politic asumat de Guvernul Tudose
prin declansarea haosului fiscal si atacul la investitorii straini
Comisia Europeana estimeaza scumpiri si deficit bugetar mare in 2018
CSM a dat aviz negativ proiectului de modificare a legilor justitiei asumat de Parlament
Deşteptul mamei deştept, ajuns din şofer deputat!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog