Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10927
De la 07 Ianuarie 2003
112956181

Inspectorul fiscal Paramanov este cercetat penal

  • 9 October 2007, 23:00

La Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava se află în lucru dosarul penal nr. 6/P/2007 avându-l ca învinuit pe inspectorul fiscal Andrei Paramanov. Inspectorul din cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Botoşani este acuzat de luare de mită, iar denunţătorul nu este nimeni altul decât omul de afaceri botoşănean Constantin Cuciureanu. Povestea este una încurcată, iar de când Cuciureanu l-a denunţat pe Paramanov, între cei doi au apărut mai multe divergenţe cu tentă de răfuială.
Una dintre marile duşmănii care alimentează ura dintre cei doi o constituie societatea Comaliment. De la privatizarea acesteia, Paramanov a fost direct implicat şi interesat, atât ca membru în conducere cât şi ca acţionar. Despre cum a obţinut Paramanov de la Comaliment un spaţiu comercial la parter bloc în Parcul Tineretului în suprafaţă de 100 mp la preţul de o mie euro noi am scris la vremea respectivă. Fiind un susţinător pe faţă al fostului director Gheorghe Mocanu, ce-a condus mai mulţi ani Comalimentul, surse din interiorul societăţii susţin că acel spaţiu a fost cadoul lui Mocanu pentru serviciile credincioase pe care Paramanov i le-a adus.
Un alt spaţiu comercial de care a beneficiat Paramanov este situat pe Calea Naţională, zona Stadion. Spaţiul l-a cumpărat la un preţ aproape simbolic, iar prin vânzarea a jumătate din el către societatea DONA a câştigat câteva sute de milioane lei vechi. De precizat că toate aceste tranzacţii imobiliare s-au făcut prin nevasta lui Paramanov, patroana societăţii Panda SRL.
Chiar dacă Andrei Paramanov este inspector fiscal, iar soţia sa patroana unei societăţii comerciale ce se află în conflict de interese cu societăţile pe care le controlează soţul, cei de la Direcţia Finanţelor Publice Botoşani nu şi-au pus niciodată problema unei incompatibilităţi. Mai mult, Paramanov este şi liderul sindicat al lucrătorilor din Finanţe, el arătându-se radical faţă de minister în ce privesc salariilor lucrătorilor din acest sector. Deşi soţia sa este patroana unei societăţi ce realizează anual un profit de ordinul miliardelor de lei vechi, lui Paramanov nu i-a fost jenă să declare public că are un salariu de muritor de foame.
Având un comportament sever faţă de cei controlaţi, Paramanov este privit cu un anume grad de ură şi dispreţ ascunse, cei controlaţi având frică să-şi manifeste ostilitatea pe faţă, el fiind perceput ca o persoană răzbunătoare.
Revenind la dosarul de la DNA, în care Paramanov este cercetat penal pentru primire de mită, ieri, denunţătorul Constantin Cuciureanu a fost audiat din nou. Audierea s-a realizat la Serviciul Teritorial Suceava, de către procurorul Ionel Toma. Deocamdată, cercetările fiind în curs de desfăşurare, nu putem intra în detaliile dosarului. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Doar trei parlamentari şi-au manifestat interesul pentru destinul judeţului
Comunicat de presă
Florin Călinescu este preşedintele Romaniei în Anticamera
Producţia de energie scade, consumul creşte
Două şcoli îşi dispută, cu arcanul, şase elevi năzdrăvani
Dar pe Flutur l-aţi întrebat?
(Cârcotaşul)
Cabinetele medicilor de familie arată jalnic
Judeţul are suficiente doze de vaccin antigripal
LSI vrea întâlnire cu parlamentarii botoşăneni
AJOFM încearcă să recupereze debitele de la agenţi economici
Centru european de diseminare la Botoşani
IŞJ verifică modul de cheltuire a banilor daţi şcolilor
Activităţi artistice prezentate la Suceava de deţinuţii botoşăneni
Balada a eclipsat ansamblurile profesioniste din Moldova
Are preocupări parlamentare mai puţin benefice judeţului
Senatorul Ţâbuleac cere predarea educaţiei consumatorilor în şcoli
Cornelia Ciobanu- ambasadoarea folclorului românesc peste hotare
CJ nevoit să dijmuiască banii de drumuri pentru refacerea şcolilor
Colaborarea dintre Conţac şi prefect dă roade şi la Bucureşti
Politica de vecinătate cu Ucraina, dezbătută aprins la Botoşani
Horoscop
Gara
Vi se oferă un post la costum şi cravată
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 10 octombrie
Fond privat de pensii
Teroare sub tenebrele nopţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă