Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5317
De la 07 Ianuarie 2003
112795543

Capete ce stau să cadă

  • 9 September 2007, 23:00

Se pare că şeful liberalilor, deputatul Liviu Câmpanu, a declanşat o campanie furibundă împotriva unor şefi de la deconcentrate care, fie sunt liberali de factură ţibuliacă, fie sunt democraţi ori s-au încăpăţinat să nu cotizeze la partid cu suma de bani stabilită.
Dacă vineri a căzut capul Corinei Hruşcă, directoarea Casei Corpului Didactic, locul său fiind ocupat imediat şi interimar de către o anume Cătălina Lupaşcu, despre care se spune că a călcat pragul multor partide dar care în ultima clipă a avut inspiraţia să devină liberală, în această săptămână se preconizează noi schimbări de şefi. Cea mai interesantă schimbare se conturează la Spitalul Judeţean.
Sătul să tot fie acuzat de către directorul Gabriel Oprişanu de la Autoritatea de Sănătate Publică de incompetenţă managerială şi, apoi, luat în braţe de către şeful său politic Câmpanu, reclamat la ministrul Nicolaescu de către acelaşi Oprişanu, reclamaţii urmate de controale a căror constatări au fost secretizate, directorul spitalului Ovidiu Mimor (foto) pare să se fi împăcat cu schimbarea din funcţie. Interesant este cu cine se vrea a fi înlocuit. Numele succesorului lui Mimor a fost rostit tot vineri, săptămâna trecută.
Este vorba de un anume Doru Munteanu, distribuitor la firma Coca-cola. Drumul său spre această funcţie pare să se fi croit în această vară, în Grecia. Soţia lui Munteanu este medic la Maternitatea Botoşani şi totodată colegă de serviciu cu soţia şefului Sănătăţii, Gabriel Oprişanu. Ambele familii şi-au petrecut în această vară concediul în Grecia, pe la Hakidiki. Adjunctul lui Munteanu pare să fie în persoana doctoriţei Puiu, despre a cărei soţ se afirmă că ar fi vânzător de pantofi la un magazin specializat.
Aşadar, la Spitalul Judeţean Botoşani, deputatul Câmpanu va binecuvânta o echipă managerială de toată frumuseţea. Este de aşteptat ca în scurt timp datoria unităţii să se dubleze, că de a fi redusă nu sunt nici un fel de semne. Apropo de felul în care se petrec anumite lucruri prin spitalul judeţean. În una din seri, fiind în vizită la cineva, am rămas surprins să văd cum din lift coboară femei de serviciu având în mâini găleţi pline cu resturi de mâncare. Aveam să aflu că spitalul are un sector zootehnic unde sunt crescuţi, cu mâncarea din spital, porci pentru privilegiaţii unităţii. Carnea pentru bolnavi este procurată la preţuri exorbitante, iar în ferma proprie se cresc porci pentru şefi. Chiar că spitalul judeţean a ajuns stână fără câini şi stăpân.
Seria schimbării şefilor va continua, dacă informaţiile primite de la sursele din PNL sunt corecte în întregimea lor, cu Liviu Mihai de la Garda Financiară. Comisarul şef Mihai a ajuns în funcţie pentru că este consătean cu senatorul Mihai Ţâbuleac, din Crasnaleuca – Coţuşca. Fiind omul lui Ţâbuleac, deputatul Câmpanu va căuta să-şi pună omul său, că funcţia de comisar şef nu-i de ici de acolo. Despre Mihai se mai spune că a refuzat să contribuie cu bani pentru partid, ceea ce i-a redus considerat şansa de a mai fi menţinut şef. În locul său este vehiculat numele lui Nechita, comisarul ce patronează ziarul Evenimentul de Botoşani.
În cadrul Direcţiei Agricole, şef peste Programul SAPARD pare să fie controversatul Gheorghe Scripcă, fost director adj. al Direcţiei. Spun controversat, pentru că acesta, când era director adj. la Agricultură a profitat din plin de funcţie, printre altele transferându-şi zece hectare teren de la Darabani la Cătămărăşti Deal, pământ ce acum valorează milioane de dolari. Considerat de unii o epavă umană, ca o consecinţă a consumului de alcool, Scripcă a fost trimisul special al lui Câmpanu la examenul de şef peste Programul SAPARD. Numai că Scripcă a avut ghinionul să aibă un contracandidat care, culmea, a avut tupeul să treacă examenul scris, ceea ce Scripcă n-a reuşit. A intervenit deputatul Câmpanu şi a blocat examenul, Scripcă urmând să-şi menţină interimatul până ce va reuşi să treacă şi examenul.
Însă surpriza cea mare pare s-o constituie democratul direct al Direcţiei Agricole, Mihai Pavel. Prefectul Roman s-a chinuit cu fel de fel de controale pentru a găsi motive să-l schimbe pe Pavel, dar, precum Hopa Mitică, Pavel a rămas în picioare. Nici Câmpanu n-are de gând să-l schimbe. Voci din PNL susţin că Pavel este cel care i-a facilitat lui Ţurcanu, şeful de cabinet al lui Câmpanu şi mai nou consilier prefectural, încasarea unor subvenţii consistente pentru creşterea animalelor. Se rosteşte numele societăţii Carni Com, din Dracşani - Suliţa, comuna de baştină a lui Ţurcanu.
Legat de aceste subvenţii încasate în condiţii dubioase se vehiculează însuşi numele lui Câmpanu. Prefectul Roman a dispun un control pentru a lămuri aceste aspecte, dar nu s-a clarificat nimic, dimpotrivă, ceaţa s-a îndesit şi mai mult. Se spune că Roman ar fi înghiţit constatările oferite de chiar cei implicaţi în afacere. Totul este învăluit în mister, iar directorul Pavel pare să fie protejatul lui Câmpanu, chiar dacă este democrat. Unii zic că Pavel, băiat descurcăreţ, a şi depus „cotizaţia” la PNL, ca să nu aibă vreo surpriză. Deocamdată cam atât. Vom reveni cu noutăţi îndată ce le vom avea. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Afaceri politice regizate în Grecia
(Cârcotaşul)
PCD – o dilemă hamletiană
Ioan Rotundu
Din 10 septembrie, la Pro Tv începe aventura ”Prison Break”
Program TELE’M Botoşani, luni, 10 septembrie
E.ON a stricat şi spectacolul celor de la Voltaj
Se aşteaptă noi fonduri pentru investiţii în infrastructura şcolară
August a fost luna reclamaţiilor la alimente
Peste o mie de proaspăt căsătoriţi au beneficiat de 200 Euro
Senatorul Vaşilescu vrea să ne înmulţim
De acum se fură şi podurile
Lăsat nesupravegheat, un copil a ajuns în spital
Democraţii nu cred în reuşita moţiunii
Sorescu linişteşte directorii democraţi ai deconcentratelor
Întâlnire de lucru la Iaşi
Delegaţia americană are din nou un pompier în componenţă
Peremiştii se cred pepinieră de cadre pentru restul partidelor politice
Democraţii atrag atenţia asupra noii conduceri a judeţului
Consilierul Ştefan vrea să mute Festivalul Verii la ACR
Horoscop
Galileo Galiei şi indisciplina militară
Oferă oricât, dacă-l găzduiţi
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă