Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26853
De la 07 Ianuarie 2003
120706919

Cum îi pedepseşte primarul PSD de Vlăsâneşti pe cei care l-au reclamat la DNA

  • Ioan Rotundu
  • 9 September 2016, 23:00

Petrică Romanescu (foto) este un locuitor al satului Miron Costin, comuna Vlăsâneşti. Omul are o fermă de animale dar ţine vacile în stabulaţie pentru că, susţine el, primarul comunei Lucian Trufin nu-i permite accesul la imaş. Despre modul în care primarul de Vlăsâneşti, social-democratul Lucian Trufin gestionează imaşul comunal am realizat un reportaj pentru emisiunea Lumea lu’ Rotundu intitulat „Baronul de Vlăsâneşti” şi difuzat pe Tele’M Botoşani în sera zilei de 1.06.2013, reportaj în care o parte din săteni l-au acuzat pe primar că le-a confiscat imaşul în favoarea acoliţilor săi. Reportajul mai poate fi văzut pe You Tube.
Petru Romanescu face parte din categoria puţinilor cetăţeni ai comunei Vlăsâneşti care au curajul să-l înfrunte pe primar şi să-i spună verde în faţă de noi abuzuri şi ilegalităţi a mai comis.
La asfaltarea drumului Vlăsâneşti – Sârbi – Miron Costin, lucrare efectuată de firma Tehnic Asist patronată de Mirel Vlas, acel cercetat de DNA pentru acte de corupţie comise prin Satu Mare, s-a furat ca-n codru. Stratul de asfalt trebuia să fie de 10 cm şi s-a constatat că era de numai 5-6 cm. Romanescu a reclamat situaţia la DNA. Au venit finanţatorii de la Iaşi şi au constatat că situaţia era cum a descris-o Romanescu şi l-au obligat pe primar să someze societatea Tehnic Aasist să refacă lucrarea la parametrii tehnici din proiect.
Sesizarea lui Romanescu l-a supărat rău de tot pe primarul Trufin care probabil că avea alte socoteli cu patronul Mirel Vlas pe seama asfaltării acestui drum.
Luni după amiază, 5 septembrie, Romanescu se afla în faţa barului din Miron Costin când a fost abordat de fraţii Mănăstireanu, patru la număr, cunoscuţi pentru actele lor de violenţă dar protejaţi de primar. Aceştia l-au luat la bătaie, l-au trântit la pământ şi l-au lovit cu bâtele, l-au umplut de sânge. Deşi gestionara de la bar striga să-l lase în pace că-l vor omoară, aceştia au continuat să-l bată.
Din momentul în care s-a sunat la 112 pentru a fi chemată salvarea s-au petrecut lucruri curioase. Poliţia din Vlăsâneşti n-a deschis nicio anchetă, jandarmii veniţi la faţa locului aveau grijă să-i protejeze pe fraţii Mănăstireanu şi nu pe cel bătut. Romanescu a fost ridicat de salvare şi dus mai întâi la Spitalul Săveni şi de aici a fost trimis la Urgenţe la Botoşani. Curios, dar când salvarea a ajuns la Urgenţe, deja doi fraţi Mănăstireanu erau acolo şi susţineau că ei au fost cei bătuţi.
De internat n-a fost internat niciunul dar se pare că prezenţa lor la Urgenţe au avut alt rol, acela de a încerca să muşamalizeze situaţia cu cel bătut. Romanescu a fost internat pe secţia ORL. Aici, la Saloonul 6, l-am găsit şi eu dar numai după ce am insistat cu cerbicie să aflu unde este internat pentru că nimeni nu voia să-mi spună. Iniţial l-am căutat la Oftalmologie dar nu l-am găsit. Am fost trimis la Neurochirurgie dar nici aici nu era în evidenţe. Până la urmă lo-am descoperit la ORL.
Cu Romanescu am stat de vorbă vineri după amiază. L-am ascultat, l-am fotografiat şi i-am promis că voi investiga cazul său pentru că sunt multe necunoscute interesante.
Presa care se ocupă de bătăi, beţivi, accidente şi alte mizerii sociale n-a consemnat nimic deşi cazul ajungând la Urgenţe cu certitudine a fost semnalat de reporterii care trăiesc pe seama ştirilor furnizate de către cei de aici.
Dar, presupun, fiind vorba de primarul PSD Trufin, presa de astfel de evenimente aservită PSD-ului, cazul a fost pus sub preş.
Apoi, şeful de post din Vlăsâneşti, agentul de poliţie Baltaru, n-a mişcat niciun deget să afle ce s-a întâmplat. La Vlăsâneşti există Secţie de Poliţie Rurală condusă de comisarul de poliţie Vasile Luchian. Tăcere şi aici. Postul de Poliţie Vlăsâneşti este coordonat de Poliţia oraş Săveni. Nici de aici nu s-a arătat nimeni interesat să afle ce s-a întâmplat. Colac peste pupăză, deşi în faţa barului sunt camere de supraveghere montate de primărie, cineva a şters exact imaginile cu bătaia.
Romanescu este convins că fraţii Mănăstireanu au pregătit din timp bătaia ce i-au aplicat-o şi că în spatele lor se află primarul Trufin care se consideră un fel de şef şi peste Poliţia comunală, cea Rurală şi cea din Săveni, susţinând că partidul său face legea în ţara asta.
Dacă lucrurile stau cum susţine Romanescu, atunci avem în faţă un caz de corupţie organizat în sistem mafiot format din mai multe structuri ale statului. Iată de ce am decis să preiau cazul spre investigare şi mediatizare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Udrea vrea o lege pentru ea
Denunturile in dosarele de coruptie sa nu se mai faca decat in maxim trei luni de la data comiterii faptei, iar banii denuntatorului faptuitor sa fie confiscati obligatoriu
Prognoza meteo pentru weekend
Dragnea anunta ca Ponta nu pleaca la PRU si candideaza din partea PSD
"A venit la mine acasa, va lupta alaturi de mine si de colegii de partid"
Kremlinul refuza sa comenteze initiativa lui Evgheni Sevciuk de aderare a Transnistriei la Rusia
Horoscopul zilei de 10.09.2016
Bancul zilei: Curiozitatea lui Băsescu
Transalpina: Ileana Cosânzeana Carpaţilor
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 9.09.2016
Scandalul fondurilor operative. Prima ruptura pe fata intre DNA si SRI
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă