Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28400
De la 07 Ianuarie 2003
108617224

Botoşani/Ipoteşti: Templul lui Eminescu spurcat din nou de familia Gireadă

  • Drumul familiei Gireadă spre glorie presărat cu infracţiuni şi mai nou cu morţi
  • 10 April 2016, 23:00

Cornel Zmău, consilierul local la comuna Mihai Eminescu, spunea mai zilele trecute la televiziunea locală Tele’M că primăria comunei a fost transformată într-un SRL al familiei Gireadă (foto). Deputatul liberal Verginel Gireadă, fost primar al comunei şi condamnat pentru infracţiuni de abuz de putere, a lăsat primăria moştenire soţiei sale Aneta.
Spunea Zmău că şedinţele de consiliu local se desfăşoară sub supravegherea deputatului Verginel Gireadă şi că nimeni din cei prezenţi la şedinţă n-are voie să spună altceva sau să se opună propunerilor de proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi de către primarul Aneta Gireadă. Practic, şedinţele sunt doar formale pentru că în procesele verbale se consemnează numai ce vrea familia Gireadă iar consilierii sunt puşi să semneze fără a mai citit ce s-a scris.
Iată că duminică, în aula Memorialului „Mihai Eminescu” Ipoteşti au fost aduşi de către familia Gireadă peste 300 de săteni care să aplaude lansarea candidaturii la cel de-al doilea mandat de primar de către Aneta Gireadă.
Considerat Templul lui Eminescu, Memorialul Ipoteşti, de când primăria comunei Mihai Eminescu a încăput pe mâna familiei Gireadă, a fost spurcat în mai multe rânduri cu evenimente menite să-i glorifice pe cei doi soţi politicieni impostori şi ipocriţi care au pus stăpânire pe întreaga comună.
De opt ani bugetul comunei este jefuit sistematic de către familia Gireadă prin diferite mijloace dar până acum, în afara unor percheziţii ale procurorilor DNA efectuate anul trecut la primărie şi domiciliul familiei Gireadă, nu s-au luat alte măsuri.
Săptămâna trecută, familia Gireadă şi-a cumpărat spaţiu de emisie la televiziune iar fostul tractorist ajuns primar infractor şi apoi deputat liberal Verginel Gireadă se exprima grosolan şi bădărănesc că el are imunitate parlamentară şi nu se teme de nimic. Ce n-a înţeles Gireadă, cu puţina sa educaţie, este că alţi politicieni şi oameni de stat înmiit mai puternici şi bine ancoraţi în funcţii de decizie şi-au pierdut imunitatea şi au ajuns după gratii.
Din surse ştiu că zilele libertăţii lui Verginel Gireadă sunt numărate şi că până la sfârşitul acestui an dosarul său aflat în lucru la DNA Suceava se va apropia de finalizare.
Dar până ce va fi înhăţat de procurorii DNA, Verginel Gireadă, cel care a organizat duminică în Templul lui Eminescu lansarea candidaturii soţiei sale ar trebui să răspundă penal pentru încălcarea legislaţiei în domeniu prin a oferi mită electorală constând în obiecte şi produse alimentare precum mici şi băutură. Aflat la lansare, un sătean în vârstă de 41 de ani şi-a pierdut viaţa înecându-se cu un mic.
Cinic, deputatul Gireadă a declarat că mortul nu făcea parte dintre invitaţii săi. Ce s-a petrecut duminică la Memorialul Ipoteşti, soldată şi cu o moarte de om, trebuie grabnic cercetat de către organele penale iar pe lângă infracţiunea de mită electorală să fie cercetată şi moartea săteanului respectiv pentru că autorii morali sunt soţii Gireadă.
Marcată de moartea unui sătean, poate că ceilalţi săteni vor lua aminte la această lansare de candidatură îndoliată şi le va veni mintea la cap ca prin votul lor din 5 iunie să elibereze comuna de sub stăpânirea familiei Gireadă. Dacă mai au ceva demnitate în ei şi se mai consideră oameni liberi şi nu slugile familiei Gireadă!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Botoşani/Darabani: Duminica liniştită a satului Bajura tulburată de stafiile roşii
Laura Codruta Kovesi: Eliminarea din OUG privind interceptarile a posibilitatii de conectare la Centrul National de Interceptari ar fi un pericol
Laura Codruta Kovesi: Ar trebui o lege care sa interzica celor condamnati definitiv sa ramana in functie
Unii sunt speriati ca as putea sa intru in politica, mai bine sa fie speriati ca raman la DNA
Peste 80 de morti si 250 de raniti intr-un incendiu izbucnit intr-un templu din India
Cum l-a dibuit Calistru pe primarul Chelariu că nu mai are carnet de conducere
Râd şi curcile, Ovidiule!
Ioan Rotundu
Banca Mondiala in Romania condamna actele de rasism impotriva romilor
Horoscopul zilei de 11.04.2016
Ambasada SUA in Turcia: Exista "amenintari credibile" care vizeaza zone turistice, in special Istanbul si Antalya
Cristina Kirchner, fostul presedinte al Argentinei, acuzata de spalare de bani
Bancul zilei: Poliţistul cu mustăcioară şi ţâncul cel isteţ
Reţeta zilei: Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel
Lumesa luî Rotundu: Vorniceni - Schimbarea la faţă
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.04.2016
Moş Teacă, alias Radu Anton, va sta proptea în faţa primarului Ştefan
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă