Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13079
De la 07 Ianuarie 2003
123804630

Municipiul Botoşani are buget

  • consilierii opoziţiei s-au concurat în propuneri
  • 10 February 2011, 23:00

Ieri, consilierii locali s-au întâlnit în şedinţă Extraordinară pentru a se aproba bugetul municipiului Botoşani pe anul 2011. Aşa cum era de aşteptat, aleşii locali au adus completări sau au comentat pe alocuri anumite pasaje din varianta supusă spre aprobare.
Cei mai vehemenţi s-au dovedit a fi consilierii din Opoziţi, Romulus Eram, Simion Drelciuc, Florentin Pietraru şi Gheorghe Vâzdoagă. Nu au lipsit nici propunerile consilierului local Florin Simion Egner, care au vizat obiective de interes din municipiu. La fiecare dintre comentarii primarul Cătălin Flutur a adus argumente care să demonteze criticile celor care s-au înscris la cuvânt.
„În primul rând mă raportez la un lucru şi anume realizarea unui cimitir în municipiul Botoşani. Lucrul acesta este important pentru municipiu şi trebuie să îl luăm în calcul pentru că ne lovim de multe locuri de veci în municipiul Botoşani. Problema durează de foarte mult timp şi ar trebui în momentul de faţă să o găsim, s-o gândim, s-o punem cumva pe o formulă de rezolvare. Eu zic că ar trebui să alocăm o sumă minimală pentru ca acţiunea de a stabili un posibil amplasament să se producă în 2011” a declarat consilierul local Romulus Eram.
Tot acesta a a adus în discuţie situaţia în care se află Catedrala municipiului, aflată în construcţie de vreo 15 ani, şi care înaintează cu mare dificultate. „O altă problemă este legată de un edificiu religios pe care noi l-am aprobat cu mult timp în urmă este vorba despre catedrala din municipiu. Obiectivul este început de vreo 15 ani de zile, el este într-un anumit stadiu, ar trebuie să luăm în calcul că acest edificiu este definitoriu pentru municipiul Botoşani, este o catedrală, aşa se numeşte. Această catedrală care după părerea mea se va realiza în următorii 50 de ani ar trebui susţinută financiar de către Consiliul Local”, a adăugat Romulus Eram (foto).
Consilierul Florin Egner a insistat pe menţinerea liniei de tramvai Ocolitor, în ideea că în viitor se va dovedi de bun augur, admiţând totodată că bugetul spus aprobării este unul orientativ.
„Ce votăm astăzi este un buget orientativ, diferenţa dintre bugetul din februarie 2011 şi decembrie 2011 fiind semnificativă. Ar trebui să nu abandonăm ideea rutei de tramvai Ocolitor, efectele se vor vedea în timp, este un transport ecologic” a declarat Florin Egner.
Pe de altă parte, Gheorghe Vâdoagă a insistat pe problema plăţii salariilor cadrelor didactice. Potrivit alesului local, la acest capitol bugetul este total necorespunzător. „Ştim că pe parcursul anului sumele alocate pentru cheltuieli de personal nu pot fi suplimentate, este un buget care asigură funcţionarea normală a municipiul Botoşani până în august, maxim septembrie. În învăţământ dacă ar fi să se plătească toate procesele câştigate în litigii, în 3-4 luni se termină alocaţia bugetară iniţială. Lucrurile sunt mai grave decât ne-am imaginat noi”, a precizat Gheorghe Vâzdoagă.
Primarul Cătălin Flutur a adus însă lămuriri şi la acest capitol, după ce cu o zi înainte cu o zi, la şedinţa publică de dezbatere a bugetului a insistat detaliat pe acest subiect. „Avem mai puţini bani la ajutoare sociale, dar acestea nu mai sunt acordate de primării, ci prin Agenţiile Judeţene de Prestaţii Sociale. Apoi, banii pentru plata salariilor cadrelor didactice reprezintă o problemă cauzată de hotărârile judecătoreşti date peste legile ţării. S-a stabilit un cost per elev la nivel naţional, dar sunt hotărâri judecătoreşti care dau peste cap acest buget. Mai mult, banii pentru învăţământ sunt daţi prin intermediul Primăriei, dar nu decide municipalitatea nimic în acest sens”, a declarat primarul Flutur. După toate discuţiile, comentariile, bugetul a trecut fără probleme. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Deocamdată programul lor e Jos Băsescu, jos Guvernul! ceea ce arată neputinţa
Toţi din lotul Halmeu rămân în arest
Eugeniu Petrescu apare pe lista donatorilor PDL din 2004 şi 2006
Traian Băsescu: Cangrena din vami e veche
Sindicatele cer oprirea comasării spitalelor
Pensionarii vor putea pleca în staţiunile proprii ale Casei de pensii
Noi reduceri de sporuri pentru cei din sănătate
Caricatura zilei: Incoruptibilul în variantă romnească
Otrava odată pusă lucrează
Încep lucrările privind modernizarea străzilor din inelul principal de circulaţie al Botoşanilor
Florin Egner a propus municipalităţii să cumpere Casa Manolache Iorga
Ţâbuleac a cerut Ministerului Sănătăţii să revină asupra deciziei de comasare a spitalelor
S-au plimbat cu grenada în buzunar
Ziua Europeană a Numărului pentru Situaţii de Urgenţă 112,
Horoscop
Bancul yilei: Alcoolul şi soara
Român, prizonier politic al regimului pro rus de la Tiraspol
Moscova l-a condamnat la 14 ani de inchisoare pe Ilie Cazacu
"Va pune Rusia capăt ultimului conflict îngheţat din Europa de Est?"
„Cu Voronin trebuie de discutat de pe poziții de forță”
Nu sunt un partizan al privatizării Romgazului, Transgazului şi Poştei Române
Romii solicită modificarea definiţiei cuvântului "ţigan" din DEX
Salutăm acţiunea Ministerului de Interne în vămi
însă e limpede că există un amestec al factorului politic
Vineri iese raportul de monitorizare pe justiţie
* aveam nevoie ca de aer de cazul Pasat în justiţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog