Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13370
De la 07 Ianuarie 2003
120750011

Botoşani: Şefii de instituţii au ordin să interzică subalternilor dialogul cu presa

  • 10 February 2014, 23:00

Deşi autorităţile botoşănene nu vor să recunoască oficial, neoficial sunt mai mulţi directori de instituţii care au confirmat faptul că de la nivelul premierului Victor Ponta li s-a trasat sarcină să interzică subalternilor să dea relaţii presei locale sau centrale. Orice relaţie solicitată de presă să trebuie dată numai după ce va fi aprobată de şeful instituţiei.
Aceiaşi interdicţie au primit-o directorii şi pe filiera Organizaţiei judeţene PSD Botoşani. Că aceşti directori de instituţii deconcentrate nu mint avem deja mai multe confirmări. Primul care a interzis subalternilor dialogul cu presa a fost chiar primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc care este şi preşedinte executiv al PSD Botoşani.
Scandalul pe care primarul Portariuc l-a stârnit în presa locală a devenit deja arhicunoscut. Dacă în urmă cu un an, când a încercat să facă ordine cu presa botoşăneană gestul său a fost sancţionat politic de către conducerea PSD de la Bucureşti, de această dată şefii săi de la Bucureşti au tăcut mâlc. Este dovada certă că Portariuc n-a făcut altceva decât să respecte indicaţiile primite de la premierul Ponta care este şi şeful său politic.
După primarul Portariuc un alt şef de instituţie care a pus lacăt pe gura subalternilor este inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesoara Mihaela Huncă (foto). Aceasta a interzis inspectorilor şcolari şi directorilor de şcoli de a mai dialoga cu presa. Când inspectorul şcolar liberal Otilia Luca (sora deputatului liberal Costel Şoptică) a dialogat cu presa, Huncă a raportat imediat situaţia la ministrul Educaţiei care i-a atras atenţia în videoconferinţa ţinută la nivel de ţară.
Deja în Primăria Botoşani, pentru că n-au respectat decizia primarului Portariuc de a nu mai dialoga cu presa, au apărut două victime. Este vorba de directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, inginerul Eugen Ţurcanu, care a fost chemat la Comisia de disciplină pentru că a dat informaţii presei. Într-o situaţie de conflict se află şi Ioan Neagu, şeful Centrului Social de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost. Acesta a intrat în conflict cu şeful său direct, Dorin Burlacu, directorul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială (SPLAS) pentru că, printre alte presupuse acte de indisciplină, a dat presei informaţii despre activitatea din Centru. Din acel moment, Ioan Neagu este timorat de Burlacu, ameninţat, umilit, înjosit fără ca primarul Portariuc, care a fost sesizat de situaţia creată, să intervină.
Situaţia este una extrem de gravă. Din moment ce instituţiile publice nu mai comunică cu presa, demnitarii aleşi precum primarul Portariuc a pus cenzură pe informaţia de interes public, nu putem decât să constatăm că sub Guvernul Ponta cenzura a revenit într-un mod extrem de violent. Încotro se îndreaptă România în momentul de faţă? Spre o dictatură socialistă ce-şi are rădăcini adânci în fosta dictatură comunistă. Iar opoziţia politică tace, doarme, lăsând raţiunea socialistă să nască monştri.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Nevasta şefului
Horoscopul zilei
România a cerut 32 de milioane de euro şi nu a primit nimic de la Comisia Europeană
din fondurile structurale şi de coeziune
Traian Băescu: Am plecat cu un proiect de la Cluj ş o să mă ţin de el
oamenii mi-au spus că s-a minţit cu mărirea salariilor primarilor şi că nu li se dau bani la şcoli
Incendii generate din neglijenţă
Pompierii botoşăneni chemaţi în sprijin de 140 de ori în şapte zile
Ford cu numere expirate oprit la Româneşti
A trecut Prutul îngheţat pentru un loc de muncă în România
Înscrieri pentru Târgul de mărțișoare
Un nou magazin la Uvertura Mall
De la Sinatra, înapoi la Brejnev şi Putin
Rusia şi-a bătut joc de creaţia compozitorului basarabean
Eugen Doga, înfuriat pe organizatorii Olimpiadei: "M-au trădat şi m-au umilit. Au făcut o porcărie"
O fotografie postata pe contul de Facebook al lui Ponta, făcută la Soci, a fost ştearsă
Prognoza meteo: Vremea în următoarele două săptămâni
În 2000, Guvernul României a renunţat din proprie iniţiativă la importul direct din Federaţia Rusă
pentru a permite accesul intermediarilor
Blaga nu va exclude primarii care trec la Fundaţia Mişcarea Populară
Ciurul Elenei Udrea şi subţirelul Ţâbuleac
Ioan Rotundu
10 obiective majore pe care CJ Botoşani vrea să le pună în aplicare
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă