Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13493
De la 07 Ianuarie 2003
120750134

Prefectul susţine că este pregătit să învingă vremea rea

  • 10 January 2008, 23:00

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) s-a reunit miercuri în şedinţă extraordinară pentru a stabili procedura de acţiune în cazul unor situaţii similare celor înregistrate în judeţele afectate de înzăpezire. Şedinţa a fost prezidată de prefectul Gheorghe Sorescu. Au mai fost prezenţi Constantin Conţac, în calitate de vicepreşedinte al CJSU, şeful Inspectoratului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă, colonel Radu Anton, precum şi şefi ai altor instituţii judeţene cu competenţă în domeniu.
După o scurtă prezentare a prognozei meteorologice şi hidrologice pentru următoarele trei luni, care s-a dovedit a nu fi îngrijorătoare pentru judeţul Botoşani, a fost stabilită procedura de intervenţie privind transportul pacienţilor care au nevoie de dializă, al femeilor însărcinate, al bolnavilor cronici sau al altor tipuri de urgenţe medicale. „S-a elaborat un proiect de ordin al prefectului, prin care s-a stabilit clar procedura de acţiune”, a declarat prefectul Gheorghe Sorescu.
Potrivit acestuia, primarii unităţilor administrativ-teritoriale, care sunt şi preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, vor solicita medicilor de familie liste cu pacienţii care ar putea avea nevoie de servicii urgente. Primarii vor asigura transportul pacienţilor până la drumurile judeţene, de unde îi va prelua Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
În cazul în care este necesar, se va apela şi la dispeceratele de drumuri naţionale pentru efectuarea deszăpezirii. În prezent, în evidenţele Autorităţii de Sănătate Publică se află 134 de pacienţi care necesită dializă, peste 50% din ei locuind în afara municipiului Botoşani. Centrul de Dializă din cadrul Spitalului Judeţean este singurul disponibil din judeţ.
În cadrul şedinţei a fost discutată, de asemenea, problema alunecărilor de teren de la Hlipiceni. „Comunitatea locală a solicitat sume de peste 30 miliarde lei vechi pentru reabilitarea unor drumuri şi clădiri afectate, însă aceste sume nu ar rezolva decât temporar problema. Singura soluţie pe termen lung pare să fie strămutarea vetrei satului. Prin ordin al prefectului va fi numită o comisie formată din reprezentanţi ai instituţiilor abilitate, care vor analiza problema”, a mai spus Gheorghe Sorescu. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Urban Serv va împrejmui pieţele cu gard
Flămânzenii se mândresc cu Eminescu
Ţâmpău se laudă cu cel mai bun an al mandatului
Primarul Capotă cere colegilor să-şi ascută mintea
Prefectul Sorescu stă cu ochii pe fondurile necheltuite
Va lua sfârşit interimatul lui Sorescu pe funcţia de prefect?
CCD vrea să mai acrediteze un curs
Profesori hăbăuci de cap, care au pierdut documente importante
Chiriaşii se hârjonesc cu Gornea… de-a procesele
Casa Corpului Didactic şi-a înfiinţat tipografie
Prestările de servicii pe primul loc la reclamaţii
Minuni vestimentare ce mucegăiesc în sacii profesoarei Camelia Negri
Normele de bunăstare la sacrificarea animalelor
35 de ani de la înfiinţarea Biroului Naţional INTERPOL
Institutul de Istorie a Religiilor va fi înfiinţat la Bucureşti
Comentariul comentariilor (XXII)
(Ioan Rotundu)
Egner a cumpărat 2000 mp cu nici 100 de euro
Dojană în miez de noapte
Horoscop
Este intelectual şi vrea o relaţie serioasă
Program TELE'M Botoşani, vineri, 11 ianuarie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă