Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9759
De la 07 Ianuarie 2003
118488985

Ţābuleac şi cu Ţurcanu au pus botniţă financiară primarilor PDL

  • scandal printre aleşii PDL şi ameninţări cu demisia
  • 10 January 2011, 23:00

Aseară, tārziu, la sediul PDL din Botoşani s-a terminat şedinţa de analiză a modului īn care preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţābuleac a conceput repartizarea sumelor din buget pentru primăriile din judeţ.
Văzānd proiectul de hotărāre iniţiat de preşedintele Ţābuleac, primarii PDL au constatat că vor primi sume mult mai mici decāt primarii liberali şi unii ai PSD. Repartizarea sumelor către primării a stārnit şi haz de necaz. Primarii PSD de la comune mici au de primit sume mult mai mari decāt comunele mijlocii sau mari. Īntreaga şedinţă a fost caracterizată de scandal şi ameninţări. Dezbaterile celor prezenţi la şedinţă au evidenţiat faptul că īntre preşedintele Ţābuleac şi liderul liberal Florin Ţurcanu s-a creat o strānsă relaţie de colaborare pe seama banilor de la bugetul judeţului.
Vreo zece primari PSD s-au īnscris īn PNL şi astfel li s-au repartizat sume mai mari decāt li s-ar fi cuvenit. Aceşti primari PSD aparţin Colegiului electoral Săveni, adică acolo unde Ţurcanu a candidat şi a fost ales deputat.
Majoritatea banilor s-au prevăzut a fi alocaţi pentru pietruire de uliţe. Adică banii au fost dirijaţi exact acolo unde cu ceva timp īn urmă Ţurcanu īl acuza pe Ţābuleac că face afaceri pe seama banilor publici. Iată că acuzaţiile lui Ţurcanu au avut efect, iar preşedintele Ţābuleac a bătut palma cu Ţurcanu, adică şi-au īmpărţit banii publici īn mod mulţumitor pentru ambele părţi.
Fac aici o paranteză. M-am īntrebat şi continui să mă īntreb de ce cei de la DNA nu verifică cum sunt cheltuiţi banii alocaţi pietruirii uliţelor săteşti. Mulţi primari nu pun o piatră pe drumuri dar decontează factura primită de la firma prestatoare. Anual zeci de miliarde de lei vechi sunt fituiţi pe pietruiri care īn realitate nu au loc.
Revenind la scandalul din PDL, primarii de la comunele Pomārla, Hăneşti, Mihălăşeni, Truşeşti etc. au ameninţat că dacă repartizarea sumelor făcută de Ţābuleac se va aproba īn Consiliul Judeţean, ei vor demisiona din PDL. Şi vicepreşedintele CJ, Cristian Achiţei este total nemulţumit de cum vrea Ţābuleac să īmpartă bugetul.
Culmea este că Ţābuleac se consideră membru de frunte al PDL şi că el lucrează īn numele şi pentru acest partid. Numai că faptele sale sunt cu totul īmpotriva partidului care l-a propulsat īn funcţie.
Īn luna decembrie, pe la īnceput, deputatul Ţurcanu şi vicepreşedintele liberal CJ Cătălina Lupaşcu ţipau că la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani, sub oblăduirea preşedintelui Ţābuleac s-au furat mulţi bani publici. La puţin timp după aceste declaraţii incendiare, Ţurcanu şi Lupaşcu s-au muiat brusc şi n-au mai făcut nici un fel de afirmaţii de furt. M-am īntrebat atunci ce motiv puternic au avut cei doi ca să pactizeze cu Ţābuleac.
Acum ştim motivul. Au căzut la pace pe seama banilor publici, Ţābuleac acceptānd ca la masa cu bucate să ia loc şi cei doi liberali. Dar să nu fim creduli. Ţābuleac a acceptat amiciţia cu liberalii contra PDL tocmai pentru că īn PDL urmează să aibă loc alegeri. Deşi Ţābuleac a declarat că nu va candida īmpotriva lui Cătălin Flutur, se pare că are alte gānduri. Dacă cei opt sau zece primari PDL vor demisiona din partid īnainte de alegerile din PDL, atunci Flutur pierde un sprijin preţios iar Ţābuleac īl cāştigă.
Īn tot acest timp noi, prostimea, plătim taxe şi impozite, bani pe care-i jonglează trio Ţābuleac – Ţurcanu – Lupaşcu. Cine este acest trio? Ţābuleac, un frustrat politic dominat de lăcomie. Cătălina Lupaşcu o educatoare care a făcut carieră politică prin mijloacele prin care Ludovic Orban i l-ea reproşat Ralucăi Turcan. Ţurcanu, un falit devenit infractor cu statut de parlamentar. Dar despre falitul Ţurcanu citiţi comentariul meu de pe blog.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

IŞJ vrea pază mai vigilentă la şcoli
Ce au şi n-au voie să aibă săracii īn gospodărie
2700 de profesori corf īnvăţa folosirera calculatoarelor
Parlamentar falit şi infractor
Portofoliul educaţional devine realitate īn şcoli
Horoscop
Bancul zilei: Problema orgasmului
SUA: Curtea Supremă refuză să se sesizeze asupra dezbaterii privind naţionalitatea lui Obama
Ungaria ne vrea īn spaţiul Schengen
Sărbătoare īnchinată lui Mihai Eminescu, la Apateu
Īn 1990, Chişinăul a cerut voie Moscovei pentru relaţii cu Bucureştiul
Spatiul Schengen sau Basarabia
Caricatura zilei: Băse vrea distracţie
Autoturism blindat cu ţigări descoperit īn P.T.F. Rădăuţi Prut
Oraşul Flămānzi, mai aproape de banii europeni
Incendiu provocat īn municipiul Botoşani
Acoperiş incendiat de un coş de fum
Primăria Botoşani a īncasat bani frumoşi de pe urma miilor afaceri;ti
Oraşul va fi despodobit īn această săptămānă
„Cetăţeni de onoare ai poeziei”
O săvineancă a reclamat dispariţia copilului său după 12 ani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă