Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14354
De la 07 Ianuarie 2003
120838820

Botoşani: Corupţia din IJP începe să devină periculoasă pentru siguranţa noastră

  • 10 January 2016, 23:00

Săptămâna trecută s-a vehiculat prin presa locală online o ştire de câteva rânduri cum că un anume Marian Angheluţă ar fi falsificat la o imprimantă bancnota de 100 de lei cu care ar fi încercat să facă cumpărături, punând-o astfel în circulaţie. Ştirea a apărut nebăgată în seamă şi pe deasupra chiar şi o declaraţie a unui primar, declaraţie pe care primarul respectiv neagă că ar fi dat-o pentru că nu a fost contactat de către nici un reporter de presă locală sau de altundeva. Realitatea este însă mult mai gravă şi ea aduce noi dovezi că în Poliţia Botoşani corupţia a luat proporţii alarmante şi a devenit periculoasă pentru siguranţa noastră.
Încă înainte de Revelion, adică în a doua jumătate a lunii decembrie 2015, agentul şef de poliţie din Dângeni, Valentin Filipov, fusese sesizat de către comercianţii din localitate că Marian Angheluţă umblă să plaseze bancnote de 100 de lei falsificate. Filipov a făcut o serie de investigaţii şi a descoperit că bancnotele se falsificau la o imprimantă deţinută de un anume Dumitru Buzilă.
Agentul de poliţie a raportat situaţia la Poliţia Săveni, unitate căreia îi este arondat, iar de aici comisarul şef Iulian Coroi a decis că este cazul să se efectueze o percheziţie domiciliară inclusiv la locuinţa lui Dumitru Buzilă.
Percheziţia a fost efectuată de către agentul de poliţie Valentin Filipov însoţit de un agent de poliţie din Hăneşti. În locuinţa lui Dumitru Buzilă s-a găsit imprimanta la care s-au falsificat bancnotele şi s-au adunat suficiente dovezi că Marian Angheluţă şi Dumitru Buzilă colaborau în falsificarea bancnotelor.
Fiind în apropiere de Revelion, toate datele şi informaţiile culese în urma investigaţiilor şi percheziţiei efectuate n-au fost valorificate imediat prin reţinerea celor doi, aceştia fiind lăsaţi în libertate, decizie luată de către şefii mai mari din Poliţie.
Abia la începutul lunii ianuarie s-a decis reţinerea lui Marian Angheluţă nu şi a lui Dumitru Buzilă despre care în mod ciudat ancheta poliţiştilor n-a mai pomenit nimic.
Cine sunt cei doi falsificatori de bancnote? Dumitru Buzilă (foto) este un fost miliţian dat afară di n sistem pentru comiterea mai mult abuzuri. În urmă cu mai puţin de doi ani a fost condamnat pentru contrabandă cu ţigări. Deţine în Dângeni un bar despre care se spune că este de fapt un paravan în spatele căruia se petrec multe lucruri nercurate.
Marian Angheluţă este un infractor periculos, condamnat în mai multe rânduri, trecut prin puşcărie şi deci cu o anumită experienţă în domeniul infracţional. Cei doi nefiind novici în comiterea de infracţiuni, falsificarea bancnotelor ar fi trebuit să fi pus pe jar Poliţia şi Parchetul care ar fi trebuit să fi acţionat imediat şi nu să fi aşteptat să treacă Revelionul.
Numai că, pe surse, s-a afirmat că Dumitru Buzilă, ca fost miliţian, se bucură de o anumită protecţie din partea Poliţiei Rurale de la Vlăsâneşti şi a Poliţiei naţionale din Săveni cu cap de pod în IJP Botoşani.
Nu este prima oară când descoperim că poliţiştii pactizează cu infractorii şi-i acoperă. Anul trecut am prezentat dovezi incontestabile legat de aceast㠄înfrăţire” infractor-poliţist la Vorniceni, comună aflată tot în raza de competenţă a Poliţiei Săveni şi Poliţiei Rurale Vlăsâneşti.
Să mai amintim de acea poliţistă, Ioana Porfireanu, care după 11 ani de activitate în Poliţie a demisionat clamând că nu vrea să fie părtaşă la corupţia carte a cuprins instituţia. Numai că fosta poliţistă n-şa avut curajul să spună lucrurilor pe nume, adică să dea cazuri concrete de acte de corupţie, cu nume de agenţi de poliţie şi ofiţeri aflaţi la comandă care sunt implicaţi până peste cap în acte de corupţie. Ionuţ Stărică, ofiţerul din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţi al IJP, aflat sub control judiciar pentru că acorda protecţie lui Viorel Dănuţă ca acesta să facă evaziune fiscală cu jocurile de noroc este un peştişor micuţ şi care nu v-a păţi nimic în final.
Aşteptăm să vină timpul să intre în atenţia DNA adevăraţii crăpceni, cei care se lăfăi în scaune de şefi şi care primesc periodic cota parte din uzufructul corupţiei pe care o păstoreşte şi care înfloreşte nestingherită.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Legea prin care defrisarile ilegale sunt incluse in cadrul amenintarilor la securitatea nationala, promulgata
Presedintele Klaus Iohannis a primit anul trecut cadouri in valoare de aproape 13.000 de lei
Văculeşti: A ieşit pe-a primarului baron Sorin Gânga
Cazul Bodnariu- Mii de persoane au protestat in fata ambasadelor Norvegiei din tari precum SUA, Canada sau Spania
Franta: Vizita-surpriza a presedintelui Francois Hollande la Marea Moschee din Paris
Noi dezvaluiri despre islamistul impuscat mortal joi la Paris:
Acesta a trecut prin Romania, Elvetia, Luxemburg si Germania, inainte de a ajunge in Franta
Galeria Poloniei a afisat la un meci de volei impotriva Germaniei un banner pe care scria "Protejati-va femeile, nu democratia noastra"
Cum a fost capturat "El Chapo" Guzman
un interviu acordat in secret actorului Sean Penn a ajutat la prinderea celebrului interlop
Horoscopul zilei de 11.01.2016
Bancul zilei: Exclamaţie preoţească nepotrivită
Reţeta zilei: Ciocăele fripte cu sos de muştar
A pornit dacul cu colinda
S-a spart gaşca PSD din interiorul Judecătoriei Darabani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă