Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35289
De la 07 Ianuarie 2003
112785640

Ministrul Daea şi senatorul Trufin, nişte mincinoşi

  • Ioan Rotundu
  • 10 January 2018, 23:00

Anul trecut, simţind că la Botoşani îi rost de pricopseală, ministrul Agriculturii, Petre Daea, cel deştept ca oaia, ne-a vizitat foarte des judeţul. De fiecare dată senatorul PSD Lucian Trufin stătea la dreapta ministrului, la concurenţă cu impostorul dr. în zootehnie Ionică Nechifor, ca să fie văzut şi să-i crească cota de popularitate.
Să recapitulăm. Mai întâi, ministrul Daea a fost folosit de senatorul Trufin drept „salvatorul legumicultorilor”, susţinând că ministrul a venit la Botoşani să acorde sprijin cultivatorilor de roşii şi legume la vreme de iarnă. A venit iarna şi niciun legumicultor nu s-a lăsat convins de aberaţiile lui Daea şi Trufin de a investi în cultura de roşii pe timp de iarnă pentru că ar fi fost o investiţie ineficientă.
Apoi, Trufin l-a adus pe Daea pentru a-l prezenta la Săveni drept „salvatorul producătorilor de caşcaval”. Iar ministrul le-a promis fabricanţilor de caşcaval în bucătăria de acasă că le va crea facilităţi să-şi vândă producţia prin marile lanţuri de magazine. Aiureli! Nici această promisiune nu s-a realizat!
A mai fost dus Daea la ferma vegetală a primarului Cristian Aroşculesei de la Manoleasa pentru a i se prezenta un sistem de irigaţii. Sistemul a funcţionat cât a fost de faţă ministrul şi ceva după, apoi a fost închis.
Spre toamnă, senatorul Lucian Trufin emitea comunicate de presă prin care preaslăvea preocuparea ministrului Daea faţă de fermierii agricoli ca să primească la timp subvenţiile agricole. Ba chiar, dacă ţin bine minte, într-un astfel de comunicat Trufin afirma că s-au plătit aceste subvenţii. O mare manipulare de fapt! S-au plătit subvenţiile la ţăranii cu un ha sau două de cultură, adică ciurucurile. Niciunul dintre marii fermieri n-au primit până astăzi aceste subvenţii care se numără în sute de mii de euro.
Inginerul Andrici de la ferma Brăeşti, fermierii primari Dan Vezeteu de la Coţuşca, Costel Romanescu de la Păltiniş, Marinică Stredie de la Cristineşti etc. care au de primit sute de mii de euro n-au primit nici un cent.
„Mi s-a spus că nu se pot face plăţi din cauza softului care este blocat. Eu n-am primit nici subvenţia la cele peste o mie de capre pe care le am în ferma zootehnic㔠– a declarat primarul Marinică Stredie.
Softul este doar motivul. Realitatea este că nu sunt bani pentru plata acestor subvenţii care se ridică la peste o sută milioane de euro la nivel de ţară. Acum, când fermierii întreabă când primesc subvenţiile, senatorul Lucian Trufin fuge să mai dea ochii cu ei. În schimb s-a dus pe la Ambasada Elveţiei să se intereseze de ce s-au acordat fonduri nerambursabile unor primari din judeţul Botoşani care nu sunt membri PSD şi n-a acordat astfel de fonduri primarului din comuna sa Vlăsâneşti. A fost dat afară din curtea ambasadei.
Senatorul Lucian Trufin este o nouă dovadă de fudulie a prostiei şi a lipsei de cultură generală dar priceput în a manipula opinia publică, în a se folosi cu abilitate de puşii PSD-ului în funcţii guvernamentale precum ministrul Petre Daea, care se dovedeşte a fi din aceeaşi plămădeală cu Trufin.
Problema este că fermierii au nevoie de aceste subvenţii pentru a pregăti noul an agricol. Nimeni nu le poate spune când se vor face plăţile, pentru că, deocamdată, nu sunt banii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Factura totala la gaze va creste in medie cu 5,6%
dupa ce ANRE a decis majorarea pretului gazelor cu 8% pentru consumatorii casnici
Pe jos, de la Cluj la Bucuresti: mars spre protestul din 20 ianuarie,
initiat de unul dintre "golanii" demonstratiilor anti-comuniste din 1990
Diagnosticare medicala de ultima generatie:
potentialul unei metode noi de scanare prin rezonanta magnetica
Trabantul de la Ministerul de Interne
Actiunile Kodak au crescut cu peste 100%
dupa ce compania a nuntat planuri ambitioase in domeniul criptomonedelor
LISTA 2018 a noilor formulare pentru contribuții și impozitul pe venit
Pro Infrastructura, despre amanarea deschiderii Lotului 3 din Autostrada Sebes - Turda:
O crima la adresa soferilor si o bataie de joc fata de banul public
Bancul zilei: Educaţie în înalta societate
Horoscopul zilei de 11.01.2018
Inalta Curte: Mandat de arestare in lipsa pe numele lui Radu Mazare, care a plecat in Madagascar
Guvernul a emis un punct de vedere negativ asupra proiectului de lege privind statutul Casei Regale
Tudose nu il demite pe seful Politiei, asa cum ii ceruse ministrul de Interne Carmen Dan
Cum au ajuns preturile medicamentelor cumparate si decontate din bani publici sa fie secrete.
Artificiul prin care ministrul Bodog a scos din transparenta Catalogul National al Preturilor la Medicamente
De frica mazilirii, Dragnea bântuie judeţele Moldovei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă