Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14268
De la 07 Ianuarie 2003
120838734

La Darabani sămânţa contrabandei cu ţigări aruncată pe ogorul procurorilor a rodit

  • Ioan Rotundu
  • 10 July 2015, 23:00

Ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului I Bucureşti a declanşat o amplă acţiune de combatere a contrabandei cu ţigări, în acţiune fiind folosiţi peste 200 de poliţişti care au efectuat percheziţii la mai multe locaţii private din ţară, vreo 53 la număr, , inclusiv în judeţul Botoşani.
Aşa se explică larma produsă ieri dimineaţă la locuinţa din Darabani (foto) a renumitului contrabandist de ţigări Dănuţ Ciurdea. La ora 06.00 dimineaţa, vecinii lui Ciurdea au avut surpriza să vadă cum la poarta acestui opreşte o dubiţă din care au coborât câţiva mascaţi care au dat năvală în curtea luxoasei vile despre care dărăbănenii susţin că a fost ridicată cui banii din contrabanda cu ţigări.
Surpriză au avut şi poliţiştii care au dat năvală în vilă pentru că suspectul nu era acasă. Dănuţ Ciurdea plecase de acasă pe la ora 05.30 spre Coţuşca, zonă în care se spune că ar avea cărăuşi care îi aduc ţigări din Republica Moldova. Nu se cunosc încă ce-au constatat poliţiştii la percheziţie dar ce este cert, Dănuţ Ciurdea a fost recuperat de la Coţuşca şi urcat în maşină pentru a fi dus la audieri.
Despre contrabanda cu ţigări practicată de Dănuţ Ciurdea în Jurnalul s-a scris în mod frecvent. Chiar zilele trecute noi am explicat cum Ciurdea a intrat în conflict cu contrabandiştii de ţigări din cadrul Poliţiei de frontieră Darabani şi încerca să convingă un reporter botoşănean să facă o anchetă din care să rezulte faptele de contrabandă ale poliţiştilor de frontieră.
Dănuţ Ciurdea este vechi contrabandist cu ţigări. Şi-a început cariera pe vremea când s-a deschis Vama Racovăţ. Era un traficant nelipsit, trecând graniţa de câte două, trei ori pe zi. Vameşii şi poliţiştii de frontieră aveau partea lor iar de vreun poliţist era cuprins de un accent de cinste profesională, Ciurdea striga în gura mare că le-a făcut pozafăcut la toţi vile cu contrabanda lui cu ţigări. De frica gurii sale îl lăsau să-şi facă de cap, ajungând să treacă graniţa cu o dubiţă albă plină ochi cu ţigări.
Tot în acele vremuri Ciurdea a intrat în dragoste cu o ucraineancă de origine română din Târnauca care avea o fată. S-a căsătorit cu românca şi a adus-o la Darabani, cu ea continuând să facă contrabandă cu ţigări în stil şi mai eficient. După ce Vama Racovăţ a fost închisă, Ciurdea s-a mutat cu contrabanda pe la Vama Siret, unde şi-a făcut repede relaţii.
A încercat Ciurtdea să-şi dezvolte o echipă de cărăuşi şi în zona Darabani dar a intrat pe teritoriul luat deja în stăpânire de către poliţiştii de frontieră şi tăinuitorii lor. Spurcat la gură, Ciurdea striga în gura mare prin Darabani cum poliţiştii fac contrabandă cu ţigări. Drept pedeapsă, aceştia l-au amendat în vreo două rânduri cu câte 5000 lei amendă.
Respins de pe zona Darabanilor, Ciurdea a continuat contrabanda cu ţigări prin Vama Siret. De aici avea să i se tragă păţania de ieri dimineaţă când a fost călcat de mascaţi. De la Vama Suceava anchetatorii i/au dat de urmă şi l-au supravegheat de ceva timp până ieri când s-a acţionat în forţă.
Se pare că dezvăluirile repetate despre contrabanda cu ţigări făcute în Jurnalul au atras atenţia anchetatorilor iar Ciurdea este primul luat la întrebări. Însă grosul contrabandei pe zona Darabani rămâne cel controlat de către poliţiştii de frontieră, printre ei aflându-se rătăcit şi părintele Nicodim Nichita de la Teioasa.
Ridicarea de ieri a lui Ciurdea pentru a foi dus la audieri este un fel de s-a spart gheaţa. Mai deţinem la Jurnalul nişte informaţii extrem de interesante dar le vom valorifica ceva mai târziu pentru că a le publica acum are însemna să speriem vânatul din culcuş.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 56 - 12 iulie 2015
Bancul zilei: Cu nevasta pe role
Reţeta zilei: Hamburgher sârbesc
Trei salve de dinamită trase în cinstea sosirii mele la la Tg. Ocna
Ioan Rotundu
Darabanii, un oraş de graniţă mic dar cu viaţă agitată
Uimitoarele asemănări între primarul de Botoşani şi cel de Tg. Ocna
Ioan Rotundu
De ce s-au ofensat poliţiştii de frontieră ieşeni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă