Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4611
De la 07 Ianuarie 2003
111179939

Din leu paraleu, inspectorul Lăcătuş s-a transformat în miel blând

  • el nu şi-a cerut scuze pentru că a umilit pe nedrept angajaţii Grădiniţei 22 Botoşani
  • 10 June 2008, 23:00

După mai bine de o săptămână, în care conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani nu a oferit nici un fel de informaţie cu privire la scandalul iscat la Grădiniţa 22, răspunsuri destul de vagi au început să apară. Pe cât era de aprins scandalul din acea unitate de învăţământ, pe atât au mai fost puse paie pe foc. Dacă la început se vorbea de un scandal între conducerea grădiniţei şi personalul unităţii, acum problema s-a mutat între sindicatul din care fac parte educatoarele şi unul dintre inspectorii şcolari.
Inspectorul general adjunct Adrian Lăcătuş este acuzat că a umilit şi jignit cadrele didactice din acea unitate pentru faptul că au îndrăznit să depună această reclamaţie la inspectoratul şcolar. Dacă timp de mai bine de o săptămână la acea grădiniţă a fost efectuat un control tematic, acum inspectorul Lăcătuş a propus o anchetă la care va participa o comisie paritară, formată din membri ai celor două sindicate şi inspectorat. ”Vom organiza o comisie paritară formată din specialişti din cadrul inspectoratului şi membri ai celor doua sindicate pentru a analiza la faţa locului situaţia” a declarat Adrian Lăcătuş.
Cât despre rezultatele controlului tematic efectuat deja, nu s-a spus decât că toate concluziile desprinse sunt sunt confidentiale. Motiv pentru noi să-i amintim inspectorului Lăcătuş că potrivit Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public aceste concluzii nu pot fi nici confidenţiale şi nici clasificate. Doar dacă între timp IŞJ s-a privatizat, iar contribuabilii botoşăneni habar n-au de o asemenea măsură administrativă.

Lăcătuş a încercat să dreagă busuiocul
Preşedinta SIP Botoşani, Maria Ţiprigan găseşte inutilă aceasta soluţie a inspectorului Adrian Lăcătuş. Potrivit declaraţiilor sale, prima greşeală făcuta de cei de la ISJ Botoşani a fost trimiterea unui corp de control la o unitate care se afla în conflict de muncă. Nici rugămintea de pozaa nu trimite un anumit inspector, în persoana Elenei Filipescu, nu le-a fost ascultată de cei de la inspectorat. ”Ieri a venit în birou la mine inspectorul Lăcătuş, care a recunoscut că a intervenit în probleme sindicale deşi nu trebuia. Cât despre faptul că ar fi jignit acele cadre didactice el spune că nici nu a intrat în acea unitate de învăţământ. După ce a făcut un control de mai mult de o săptămână, acum vrea să mergem să facem o comisie paritară? Acei oameni sunt sătui de atâtea controale” a declarat Maria Ţiprigan. În funcţie de rezultatele acestui control liderul SIP a spus că nu ezită să ducă acest caz şi mai departe, desigur dacă acest lucru va fi dorit de educatoarele de la Grădiniţa 22. ”Am cerut rezultatele controlului tematic, dar mi s-a spus că sunt confidenţiale, nu la fel de confidenţiale au fost şi pentru educatoare. Ele ştiu deja sancţiunile care vin în urma răzvrătirii lor, le-au fost comunicate. Şi totuşi noi ne vom adresa Corpului Ministerului pentru rezolvarea acestei situaţii, dacă pe plan local nu se poate” a declarat Maria Ţiprigan.
De altă părere este liderul LSI Botoşani, sindicatul din care face parte actuala directoare a Grădiniţei 22 şi care, prin comportamentul său, a generat întregul scandal. ”Fosta directoare nici nu mai avea dreptul să participe la concursul pentru ocuparea funcţiei de director, deoarece mai are un singur an până la pensie. Liderul nostru a câştigat acest post prin concurs cum era normal. Conflictul a pornit cred că de la regulile puţin mai severe pe care le-a impus noua conducere. Este nevoie de foarte multă grijă în gestionarea unei unităţi care are şi cantina, iar vârsta copiilor este fraged㔠a declarat Gheorghe Constantinescu, situat vădit părtinitor de partea actualei directoare şi împotriva intereselor angajaţilor. (Andreea Ungureanu)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Scandalagii sancţionaţi contravenţional
Oficiali ucraineni fac noi declaraţii ce tind să destabilizeze zona Marii Negre
Comănesu şi Frattini au stabilit soarta copiilor români din Italia
O tânără româncă a fost admisă la 9 universităţi de top din lume
Ploaia îi lasă lefteri pe românii din Spania
Program Tele'M Botoşani miercuri, 11 iunie
Cowboy-ul ce isteţ
Horoscop
Locuri de muncă la discreţie
Elevi care nu vor putea opta pentru urmarea unor cursuri liceale
Poliţia Comunitară stă cu ochi pe spaţiile verzi
Şi oamenii din mediul rural răspund campaniei făcute de mediu
Cum mai stăm cu taxa auto
Consiliul Judeţean încă nu poate fi constituit
Joi, consilierii locali au şanse să se plimbe cu barca
Prilej de răfuială cu consilierii locali infideli partidului
Mall-ul botoşănean prinde contur
Botoşănenii îşi aleg mirese mai în vârstă ca ei
Comentariul comentariilor (CXXXIII)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă