Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30308
De la 07 Ianuarie 2003
108447156

Botoşani: Un an de zile de bâlbâieli şi ipocrizie marca Portariuc

  • Ioan Rotundu
  • 10 June 2013, 23:00

Primarul Ovidiu Portariuc s-a comportat faţă de botoşăneni, în primul său an de mandat încheiat ieri, exact ca o copie, dacă nu sosie, a premierului Victor Ponta. Înb campania electorală, precum liderii USL Ponta – Antonescu, Portariuc n-a făcut decât să-l acuze pe primarul Flutur de furtul banilor primăriei, guvernamentali şi europeni, să-l acuze că a pus taxă pe apartamentele celor care au centrale proprii, că a diminuat salariile şi pensiile bugetarilor şi pensionarilor, că a umplut oraşul cu panseluţe şi n-a creat locuri de muncă, că a schimbat bordurile în mod inutil şi a pavat trotuarele când putea cu acei bani să facă nu se ştie ce că n-a spus, că vrea investiţia Cornişa, un lux de care municipiul Botoşani n-are nevoie, că a înglodat Primăria Botoşani în datorii şi multe alte mai mărunte menite să-i submineze lui Flutur credibilitatea, lucru care, trebuie să recunoaştem, lui Portariuc i-.a reuşit.
Ce-a făcut acum, vreme de un an de zile, noul primar Ovidiu Portariuc? Are o singură realizare cu care se poate se poate lăuda. Ca şi premierul Ponta, a minţit electoratul, l-a dus în eroare şi n-a pus în practică nimic din ce-a promis în campania electorală, dar va majorat impozitele şi taxele locale pe care promisese că le va desfiinţa.
La un an de zile de când este primar, Portariuc n-a demonstrat lui Flutur că ar fi furat măcar un leu. Dimpotrivă, Flutur când a plecat din Primărie i-am lăsat în cont lichidităţi de aproape 40 miliarde lei vechi, bani pe care Portari8uc i-a cheltuit fără să ne spună pe ce.
L-a acuzat pe Flutur de lux cu investiţia Cornişa şi acum se împănează cu ea, se laudă că are meritul de a fi înfipt primul hârleţ în pământ, că a dat startul la ridicatul construcţiilor.
În oraş a continuat să schimbe bordurile şi să pună pavele exact cum a făcut Flutur, pe l-a criticat, numai că el, Portariuc n-are de la guvernul lui Ponta banii pe care Flutur i-a adus de la Guvernul Boc, aşa că forfota lucrărilor din oraş a dispărut şi odată cu ea locurile de muncă promise de Portariuc.
L-a criticat pe Flutur pentru proasta afacere cu Uvertura Mall şi a fost în fruntea delegaţiei care a tăiat panglica, s-a lăudat cu emfază că a creat locuri de muncă, deşi nu este meritul său iar acum este un nelipsit al Mall-ului la orice nou inaugurare de activitate.
L-a criticat pe Flutur pentru garajul subteran de la Piaţa Mare dar l-a ţinut închis fără nici un motiv ca să-l redeschidă cu o nouă tăiere de panglică, furându-i lui Flutur şi acest merit. Acum, vrea să dozeze garajul cu nişte aparatură scumpă şi inutilă. Asta nu s-o fi numind risipă de bani? S-au numai la Flutur a fost risipă! Însă cea mai mare ipocrizie a lui Portariuc a ieşit la iveală în privinţa creditelor angajate de primărie. S-a plâns că Flutur a înglodat Primăria în datorii iar el acum, angajează credite de 10 milioane de euro pentru că şeful său politic şi totodată premierul României, n-are de unde-i da bani să continui investiţiile începute la Modern Calor şi la Cornişa. N-are Ponta bani pentru că de la Comisia Europeană i-a tăiat finanţările şi de atunci a trecut mai bine de jumătate de an şi nu s-au reluat decât secvenţial.
Portariuc vrea să angajeze primăria într-un credit de 10 milioane de euro la Banca Mondială cu o dobândă foarte mare şi un comision de garanţie anual de 5000 de euro. Negociază creditul fără a fi însoţit şi de consilieri locali, care au aprobat împrumutul. O face de capul său şi o face la un preţ extrem de ridicat faţă de cum evoluează piaţa financiară. De ce oare?
Nici realizări mai mărunte n-a reuşit să-şi treacă în cont. N-a anulat taxa de joacă la spaţiul amenajat în Parul Eminescu, n-a anulat taxa plătită de cei care au centrale termice individuale către societatea Modern Calor.
Nu Flutur a tăiat din pensii şi salarii, ci Guvernul care a fost nevoit s-o facă pentru a salva economia ţării. Chiar în aceste zile Ponta a anunţat că nu poate majora salariile şi pensiile pentru că nu are bani. Acest lucru era ştiut şi anul trecut, dar Ponta în plan naţional şi Portariuc la nivel de Botoşani au minţit fără scrupule că vor reîntregi pensiile şi salariile şi le vor majora. Reîntregirea s-a făcut cu banii pregătiţi de Guvernul Ungureanu. Unde-s majorările promise de Guvernul USL?
Primarul Ovidiu Portariuc a împlinit un an de mandat. Eu aş spune că a împlinit un an de minciună şi ipocrizie şi sper ca măcar din al doilea an să se maturizeze şi să ne respecte rostind adevăruri şi nu minciuni ca până acum.
Personal, îi doresc ca aceşti trei ani rămaşi de mandat să poată să demonstreze botoşănenilor că nu s-au păcălit când l-au votat şi că după rătăcirea şi bâjbâielile de un an de activitate a descoperit, în sfârşit, calea cea dreaptă! Pentru că a continuat şi continuă ce a început Flutur, să-l felicităm!
Şi, aşa, cum ne-a cerut, vom avea răbdare să-i vedem şi primele realizări care să-i aparţină în totalitate şi nu preluate de la Flutur. Dar şi răbdarea noastră are anumite limite.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Recomandare
Poziţia lui Victor Ponta faţă de Republica Moldova
Revizuirea actuală a Constituţiei reprezintă un risc de blocare a statului
Se aruncă pe piaţă teme cu parfum politic, nu juridic; e neserios
Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, audiat la Parchetul General
Franţa: Arestare în cadrul anchetei care o vizează pe şefa FMI, Christine Lagarde
Se întâmplă în România: Un primar USL are proces cu el însuşi
Ponta nu scapă de stigmatul plagiatului
Alune americane
De ce nu are bani primarul Portariuc
Ioan Rotundu
COMUNICAT – Modern Calor Botoşani
C O M U N I C A T D E P R E S A – APIA Botoşani
APIA Botoşani vă informează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă