Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4515
De la 07 Ianuarie 2003
123767731

De ce IJP continuă cercetările în dosarul fabricat de Stâncescu

  • 10 June 2018, 23:00

Raluca Stâncescu, Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a fost trimisă în judecată pentru mai multe fapte de corupţie printre care şi Întocmirea în fals al unui dosar de evaziune fiscală împotriva botoşăneanului Ioan Jijie. Dosarul fabricat în fals urma să joace rolul de şantaj asupra lui Jijie ca acesta să transfere din proprie4tatea sa în cea a lui Cătălin Stavără, amantul Ralucăi, o garsonieră şi un apartament.
Pentru că Ioan Jijie nu a acceptat să treacă pe numele lui Cătălin Stavără, fostul său ginere, în mod gratuit garsoniera şi apartamentul, profitând de poziţia sa profesională şi puterile conferite funcţiei de prim-procuror, Raluca Stâncescu l-a chemat la ordin pe ofiţerul Dumitru Aioanei – şeful Serviciului de Criminalitate Economică din cadrul Inspectoratului judeţean de Poliţie Botoşani şi i-a cerut să deschidă un dosar de evaziune fiscală pe numele lui Ioan Jijie. Fapta s-a petrecut în anul 2015. Ofiţerul Dumitru Aioanei îi încredinţează misiunea de întocmire a dosarului în fals al ofiţerului de poliţie Teodora Mironescu.
Pentru că nu existau probe de evaziune împotriva lui Jijie, Stâncescu l-a cooptat în grup şi pe ofiţerul de poliţie Bogdan Daniel Buliga (foto) – şeful Direcţiei Anticorupţie din cadrul IJP Botoşani cu misiunea de a-l supraveghea pe Jijie pentru a aduna dovezi că acesta face evaziune fiscală. Totodată, Stâncescu l-a contactat şi pe ofiţerul de poliţie de frontieră Robert Tăuteanu, certându-i să adune dovezi că Jijie comite evaziune fiscală prin importul de echipamente secand - hand de schiat din Franţa.
În acelaşi timp, Stâncescu i-a dat sarcină procurorului Valeriu Chihaia să se ocupe de supravegherea cercetărilor. Ce nu ştia Raluca Stâncescu era faptul că Ioan Jijie se adresase celor de la DNA Suceava, cărora le-a relatat şantajul care s-a pus la cale asupra sa. Aşa că de la DNA Suceava s-au declanşat operaţiunile de supraveghere şi ascultare a convorbirilor dintre membrii grupării de ordin mafiot constituită de Raluca Stâncescu.
Şantajul s-a soldat cu arestarea Ralucăi Stâncescu, a interlopului devenit amant Cătălin Stavără, a ofiţerului de poliţie Bogdan Daniel Buliga şi a agentului de poliţie Constantin Batcă, rămânând în arest pentru o perioadă de timp doar Stâncescu şi Stavără, Buliga şi Batcă fiind puşi sub control judiciar. Din Rechizitoriul întocmit de către procurorii DNA Suceava la 2 octombrie 2017 în Dosarul penal nr. 268/P/2015 rezultă clar că dosarul de evaziune fiscală întocmit pe numele lui Ioan Jijie este un fals menit să joace rolul de şantaj asupra acestuia.
Fiind vorba de un dosar fals, în baza Rechizitoriului DNA procurorul Valeriu Chihaia, între timp numit prim-procuror interimar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, ar fi trebuit să dea rezoluţie de clasare. Nu s-a întâmplat aşa. Dosarul a rămas în aşteptare, probabil cu intenţia clară de a fi folosit în caz de nevoie. Iar nevoia pare să se ivit. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde s-a judecat contestaţiile Ralucăi Stâncescu, Cătălin Stavără, Bogdan Buliga şi Constantin Batcă împotriva trimiterii lor în judecată, a decis că faptele comise sunt de natura răspunderii penale şi că procesul început la Curtea de Apel Tg. Mureş trebuie continuat.
Ioan Jijie s-a trezit că este citat de către un ofiţer din cadrul IJP Botoşani pentru a i se aduce la cunoştinţă că a comis o evaziune fiscală de 1.300 lei, evaziunea constând în echipamente de schiat vândute online şi neînregistrate în contabilitatea firmei. Jijie neagă aşa ceva şi susţine că ofiţerul a scos datele de la firma de cuurierat Fan Curier în mod eronat pentru că el are înregistrate în contabilitate toate livrările online.
Problema stă cam aşa. Procurorul Valeriu Chihaia are nevoie de o dovadă de evaziune fiscală comisă de Jijie pentru că această dovadă ar ajuta fostei sale şefe în proces, urmând a susţine că dosarul nu este un fals ci unul adevărat. Cei de la IJP Botoşani au interes să constate o cât de mică evaziune fiscală comisă de Jijie pentru a demonstra că şeful DGA, ofiţerul Bogdan Buliga a declanşat justificat operaţiunile de supraveghere asupra lui Jijie şi că n-a comis nici un abuz cerut de Stâncescu.
Iată care este justiţia pe care o apără Liviu Dragnea şi clica lui, o justiţie dispusă să execute ordine politice şi să fabrice dosare la comandă, aşa cum se fabricau în vremea premierului Adrian Năstase cu Rodica Stănoiu ministrul Justiţiei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

De la miting la biserică:
Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au mers la mănăstirea Dealu
Presa internațională: Mitingul PSD sau absurdul românesc
Un protest al unui partid aflat la putere, într-un moment în care liderii sunt vizați de dosare de corupție. Dragnea nu a încetat să pună presiune pe magistrați
Bancul zilei: Naşteri în ritm gastronomic
Horoscop zilnic 11.06.2018
„Statul paralel” a furat luminiţele mitingului lui Dragnea
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.06.2018
Aventură în fieful reclamelor mincinoase
Ioan Rotundu
Traian Băsescu: Este greu să găseşti un individ cu un caracter mai mizerabil decât Dragnea
Dacă eu am creat «statul paralel», Dragnea este cel care a lins cu sârg pe toţi şefii instituţiilor «statului paralel»
Iadul lui Liviu Dragnea
Lumea lu' Rotundu: Prin Codrii de aramă
Orban despre mitingul puterii: Liderii PSD au debitat fantasmagorii
Și-au pierdut uzul rațiunii și trăiesc într-o realitate paralelă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog