În consecinţă, la câteva zile de la plecarea oficialului american, ataşatul pe probleme agricole a Ambasadei SUA la Bucureşti va fi prezent pe 17 mai, la Botoşani, pentru o discuţie cu specialişti în agricultură şi cu reprezentanţii fermierilor botoşăneni.
Pe lângă vizita privată pe care a avut-o dumnealui, noi am prezentat oportunităţile din judeţ şi din municipiu, iar promisiunile dumnealui se vor transforma şi în practică. Ambasadele statelor mari prezente la Bucureşti şi chiar şi Ambasada Angliei şi cea a Norvegiei au o serie de proiecte prin care pot ajuta mediul de afaceri din Botoşani. Probabil, ca în orice proiect, prima dată vor culege o serie de date şi ne vor spune cum văd ei să ne ajute. Nu ne-a fost ruşine să le cerem ajutorul. Dacă putem fi ajutaţi Că nu ne dau banii afară din casă, a spus primarul Cătălin Flutur.
Preşedintele Asociaţiei Moldoovis Botoşani, Ionică Nechifor, unde sunt concentraţi circa 85 la sută dintre fermierii botoşăneni nu se artă prea optimist, convins fiind că americanii nu vin să bage în traista ţăranului nimic.
Nu cred că vin americanii să ne dea ceva degeaba. Poate mai au nişte pulpe expirate. Dacă vor să ne ajute americanii să ne dea la preţ mic utilajele lor folosite, că ne-am săturat să arăm cu calul. Aştept să vină să discutăm că ar fi soluţii cu care să ne vină în ajutor, dar astea care ne frământă pe noi. Nu vrem schimb de experienţă, pentru că avem suficientă, a declarat acesta. (Lavinia Preda)