Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1627
De la 07 Ianuarie 2003
123125198

pnl

Botoşani: Chiolhanul monstruos al fariseului în sutană

  • 10 May 2013, 23:00

Sâmbătă seară, 11 mai 2013, pe Tele’M Botoşani se va difuza, în cadrul emisiunii de reportaje Lumea lu’ Rotundu, reportajul – anchetă intitulat „Păcală în sutană”. La insistenţele lui Ioan Plăcintaru (foto) şi a altor localnici din satul Buhăceni, comuna Truşeşti, miercuri am filmat noile isprăvi ale preotului Cosmin Ivasuc, descoperite de săteni după ce acesta a fost retras din parohia satului de către Mitropolia Iaşi.
Cum i-a păcălit preotul pe săteni, cumpărând din banii acestora un teren pe numele său ca persoană fizică, teren pentru care acum cere suma de 3500 euro, suprafaţa de teren fiind de 32 de ari, nu mai contează pe lângă chiolhanul prelungit pe care părintele l-a organizat în Buhăceni, în zilele din Săptămâna Patimilor, adică înainte de Înviere.
Pe terenul cumpărat din banii enoriaşilor se găseşte o casă modestă şi o anexă, folosită de preot ca un fel de casă de vacanţă. În grădină are şi o suprafaţă de viţă-de-vie, de unde recoltează anual o cantitate de vin suficientă să-i asigure băutura necesară petrecerilor pe care continuă să le organizeze, deşi nu mai este preot paroh în Buhăceni, fiind mutat în parohia tatălui său din satul Stroeşti, comuna Lunca.
În Săptămâna Patimilor, preotul a venit la cuibuşorul de nebunii cu o provizie impresionantă de sticle cu coniac şi bere. Şi-a adunat prietenii, o gaşcă de hoţi care au băgat spaima în tot satul prin furturile pe care le pun la cale. Hoţii din familia Buceag au adus cu ei şi câteva „boschetăriţe”, cum le-a numit Elena Cozorici, vecină cu cuibuşorul de nebunii al preotului, boschetăriţe care-şi ridică fusta numai pentru o sută de grame de alcool
Cheful a început într-o zi de după amiază şi a durat până a doua zi pe la amiază, cum a declarat o altă vecină în vârstă de 83 de ani, la care se refugia cucoana preoteasă când părintele era beat şi o bătea cu sălbăticie. N-a mai răbdat biata femeie şi şi-a luat lumea-n cap. Fiind cadru didactic la şcoala din sat, n-a mai suportat ruşinea de a fi bătută de preot pentru ca acesta să se distreze cu fete de liceu aduse la liceul din Truşeşti sau cu amantele ce le avea şi le mai are în satul Păsăteni.
Chiar şi în sâmbăta Învierii preotul a mai organizat un chiolhan cu hoţii din familia Buceag, şi aceasta în timp ce la biserica din sat se oficia slujba de Înviere. Sunt serioase semne dacă preotul Ivasuc este conştient de ceea ce face şi nu cumva a devenit dependent de alcool şi are momente de rătăcire.
De la Mitropolia Iaşi, unde tatăl său, preot la Stroeşti – Lunca se are bine cu părintele inspector Chirilă, nu se ia nicio măsură. Trecem peste imoralitatea preotului Cosmin Ivasuc care aduce mari prejudicii de imagine Bisericii Ortodoxe, dar nu putem trece peste faptul că cei din Mitropolie, cu ştiinţă sau inconştienţă, sunt părtaşi la distrugerea fizică a omului Ivasuc Când l-am filmat într-un reportaj anterior, preotul arăta ca o epavă umană. Spun cei care-l cunosc că nu se mai poate abţine să nu bea.
Poate că un ajutor i l-ar putea da cei de la Mitropolie să-l adăpostească o vreme într-.o mănăstire izolată, departe de alcool şi femei. Părintele n-are nici 35 de ani şi cred că mai poate fi recuperat şi vindecat de patima alcoolului. Faptul că Mitropolia continuă să-l protejeze, lăsându-l pradă viciilor şi nu ajutându-l să revină pe calea virtuţii, lasă un gust amar celor care cunosc cum stau lucrurile cu preotul şi omul Cosmin Ivasuc.
Duminică, 12 mai, se va putea viziona şi reportajul realizat, acesta putând fi postat pe You Tibe imediat ce va fi difuzat în premieră.
Cei care au acces prin cablu la postul Tele’M Botoşani, îl vor putea viziona azi de la ora 19.00, cu reluare duminică noaptea de la ora 22.00 şi luni dimineaţă de la ora 10.30.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Matrimonială… înmărmurată
Guvernul Ponta promovează un poliţist demis cu scandal
În primele 3 luni din acest an România a exportat de 4 miliarde de euro
importurile au fost în aceeaşi perioadă de 4,57 mld euro
România importă legume de 7 ori mai mult decât exportă
La defilare
O bandă de infractori informatici a furat 45 milioane dolari din bancomate
Idioţi şi idioţenii sanitar-veterinare
Ioan Rotundu
Adio, domnule profesor!
Ioan Rotundu
Românul şi privitorul ca la teatru
Ionel Bejenaru
Programul pentru zilele de sâmbătă şi duminică la Târgul Popăuţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog