Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14078
De la 07 Ianuarie 2003
123805629

Botoşani: Intenţiile ascunse ale primarului Portariuc asupra Centrului vechi

  • Ioan Rotundu
  • 10 May 2015, 23:00

În ziua de 6 mai, primarul declara presei locale că Centrul vechi al Botoşanilor este partea de oraş cea mai expusă unui cutremur şi că va lua măsuri de evacuare a locatarilor din zonă.
Cu ceva timp în urmă, mai exact în 112 februarie a.c., acelaşi primar Ovidiu Portariuc anunţa că vrea să cumpere în Centrul vechi fosta clădire cunoscută de botoşăneni drept Bucuria copiilor, acum aflată în proprietatea părintelui Teodor Candrea. Primarul se arăta extrem de generos şi anunţa că imobilul ar valora cam un milion de euro.
Câteva zile mai târziu, adică în 25 februarie a.c., arhitectul şef al Primăriei Botoşani Dan Sandu solicita locuinţă de serviciu în zona Centrului vechi. Era vorba de un apartament în suprafaţă de 100 m.p.
Brusc, aproape peste noapte, primarul ne anunţă că Cenzrul vechi se va prăbuşi în caz de cutremur. De la aruncatul cu milioanele de euro, de la dorinţa arhitectului şef de a se muta în această zonă, iată că suntem informaţi că zona este un real pericol nu numai pentru locuitori dar şi pentru orice trecător prin zonă dacă va fi surprins de un cutremur.
Portariuc nu ne-a spus de unde a primit avertismentul unui aşa pericol. De vreme ce în zonă s-au investit peste 10 milioane de euro (foto 1 - înainmte de reabilitare), bani europeni, pozaînainte de finanţarea lucrărilor s-a efectuat şi o expertiză a stării fizice a imobilelor (foto 2 - dupa reabilitare). Nu cred că este cineva aşa de nebun să fi aprobat o investiţie de o asemenea valoare pentru a reabilita o zonă care se va prăbuşi la primul cutremur de o intensitate medie.
Primarul n-a dispus efectuarea unei astfel de expertize recente că ne-ar fi spus. Şi, atunci, pe ce bază declară Portariuc că zona este una periculoasă şi că va lua măsuri de evacuare a locatarilor. Majoritatea locatarilor sunt proprietari pe spaţii şi nu poate primarul să-i dea afară din casă numai pentru că are el nişte socoteli. Spaţiile care sunt administrate de societatea Locativa şi cele administrate direct de Primăria Botoşani sunt proaspăt reabilitate şi n-au cum săp fie un pericol la un eventual cutremur. Pe cine vrea primarul să evacueze?
Cred că primarul ar trebui să nu se mai joace cu vorbele, să vină cu explicaţii lămuritoare şi să ne spună de unde a ajuns el la concluzia că zona Centrului vechi se va prăbuşi la cutremur. Ei mai degrabă cred că primarul are nişte intenţii ascunse şi că vrea să ne prostească cu pericolul cutremurului ca să-şi atingă el anumite scopuri. Deocamdată nu i-am descoperit intenţiile ascunse dar sper s-o fac cât mai repede.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Trucul cu tunsul
Reţeta zilei: Borş de peşte lipovenesc
Horoscopul zilei
Lumea nlu' Rotundu: Alesul Domnului
Pe Cosmin să-l schimbe cineva de pelinci
Cele două coţofene au ciripit din nou
Ioan Rotundu
Reclamagii PSD-ului au pierdut lupta cu UPU
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis: Am hotarat ca problema defrisarilor ilegale sa fie discutata in CSAT
protestul de astazi este unul perfect legitim
Trebuie afumat să-i treacă de sperietură
Ioan Rotundu
Sorin Campeanu: Abonamentele profesorilor, decontate de 18 ani de autoritatile locale
Prognoza meteo pentru luni si marti
Guvernul amana pe 2017 constructia autostrazilor, dar face planuri. "Si daca plecam intr-o luna, lasam tara cu Masterplan"
Rusia invadeaza estul Ucrainei cu Rubla
Taximetristi nemultumiti de impozitarea bacsisului au protesat in fata Guvernului si Parlamentului
Stenograme dintr-o sedinta a vechiului PNL: Cum rad vechii liberali de pedelisti
Mircea Druc nu a fost lasat sa intre in Ucraina
Ministerul de Externe: Vom solicita clarificari ambasadorului ucrainean
Spagatul lui Merkel intre boicotarea paradei lui Putin si asumarea vinei germane de razboi
Caricatura zilei: Elena Udrea şi Băsescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog