Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14843
De la 07 Ianuarie 2003
112992278

Botoşani: Huliganism în campania electorală de la Manoleasa

  • Ioan Rotundu
  • 10 May 2016, 23:00

Ieri, primarul liberal de Manoleasa, Mircea Mihai (foto 1), a ieşit din sediul primăriei pentru a participa la recepţia unei lucrări de amenajare a râului Volovăţ. La ieşirea din primărie l-au aşteptat doi candidaţi ai UNPR, respectiv Constantin Puiu Beldea candidat la funcţia de primar al comunei şi Alexandru Boroleanu la funcţia de consilier local.
De precizat că Beldea este viceprimarul comunei în activitate dar care de două luni de zile n-a mai intrat în biroul de lucru ţinând-o într-o continuă campanie electorală. Alexandru Boroleanu este un ratat om de afaceri, putred de dator şi care urmăreşte să-l scoată primar pe Beldea în speranţa că acesta îi va radia datoria de peste 1,5 miliarde lei vechi pe care Boroleanu o are către primărie din neplata impozitelor şi taxelor locale de mai mulţi ani.
Când primarul a ieşit pe uşa instituţiei, Boroleanu a început a-l înjura în fel şi chip, să-l jignească şi insulta, repezindu-se după primarul care nu l-a luat în seamă ca să-l lovească. De faţă se afla şi agentul de poliţie Adrian Hârb din cadrul Poliţiei Rurale Ştefăneşti. Simţindu-se în pericol de a fi lovit, primarul a cerut ajutorul agentului de poliţie.
În loc să intervină ferm şi să ia măsuri cu Boroleanu care prin comportamentul său huliganic a tulburat liniştea şi ordinea publică în curtea instituţiei statului, agentul de poliţie, cu o voce timidă, l-a rugat pe Boroleanu să se prezinte la Poliţie. În replică Boroleanu i-a spus că el este în campanie electorală şi poate face ce vrea cu primarul pentru că-i este duşman politic.
Speriat de modul în care a fost ameninţat de Boroleanu, primarul l-a sunat pe prefectul Dan Nechifor şi l-a anunţat că se află în situaţia de a pune lacăt pe uşa primăriei de vreme ce Poliţia nu-i poate asigura securitatea şi n-a intervenit să-şi facă datoria, asistând pasivă la atacurile şi ameninţările lui Boroleanu.
Am aflat de acest conflict şi l-a sunat pe primarul Mircea Mihai care mi-a relatat cum s-au desfăşurat evenimentele. Discuţia telefonică a fost înregistrată şi poate fi ascultată dându-se clik pe imaginea care-l înfăţişează pe Alexandru Boroleanu. Evenimentul de la Manoleasa şi pasivitatea de care poliţistul a dat dovadă faţă de Boroleanu, îmi confirmă încă odată că poliţiştii botoşăneni au ordin să protejeze campania electorală a troicii corupţiei formată din PSD – UNPR – ALDE.

Adâncind investigaţia am mai aflat că între Boroleanu şi poliţistul Adrian Hârb este o relaţie amicală, dovadă că Boroleanu a fost ulterior numai muştruluit în sediul Poliţiei Manoleasa nu şi amendat pentru tulburarea ordinii publice şi comiterea infracţiunii de ultraj verbal asupra primarului.
Aşa cum am mai comentat, campania electorală a alegerilor locale a devenit violentă datorită comportamentului disperat al candidaţilor troicii corupţiei PSD-UNPR-ALDE care vor să obţină puterea cu orice preţ în speranţa că nu vor mai răspunde pentru actele lor de corupţie şi furturile din banii publici.
Deşi ministrul Internelor, Petre Tobă, a dat ordin comisarilor şefi de la Inspectoratele judeţene de poliţie să dea dovadă de fermitate în a sancţiona actele de violenţă verbală şi fizică, de încălcare a legii electorale, la Botoşani poliţiştii continuă să fie în solda politică a PSD-ului.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Cinismul soţului
Horoscopul zilei de 11.05.2016
Poliţia Botoşani l-a dat pe primarul de Suharău pe mâna DNA-ului
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Viceprimarul din Corbeanca, cautat de politie dupa ce a lasat un bilet de adio,
a fost gasit viu in cimitir
Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a fost exclus din PSD de sotia sa, Gabriela Firea, si isi pastreaza astfel mandatul.
El candideaza independent pentru un nou mandat
Inculpatii din dosarul Lukoil, scosi de sub control judiciar
Decizia nu este definitiva
DNA cere 15 ani de inchisoare pentru fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar
Magazinele care accepta plata cu cardul, obligate sa elibereze avansuri de maximum 200 lei
Descoperire in premiera a unor profesori de fizica de la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi
Noutati surprinzatoare de pe frontul bataliei pentru bani si libertate
Tragedie la Flămânzi
Alege să fii voluntar!
Liberalii dorm, terorismul roşu înfloreşte
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă