Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44111
De la 07 Ianuarie 2003
111219439

David şi Goliat în varianta Staţiunii Popăuţi, cu SIN pe post de Dumnezeu

  • Ioan Rotundu
  • 10 May 2017, 23:00

La Staţiunea de Cercetare Popăuţi s-a declanşat un adevărat război între Ionică Nechifor (foto 2), protejatul preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti – Prof.univ.dr. Gheorghe SIN şi actualul director al Staţiunii Traian Atanasiu (foto 1) adus de pe la Bacău să pună umărul la falimentarea unităţii de cercetare.
La începutul numirii de către Academie a lui Atanasiu în funcţia de director, luându-i astfel locul lui Nechifor care a fost declarat incompatibil pe motiv că deţine în familie o fermă de ovine similară Staţiunii, Ionică Nechifor s-a comportat cu acesta mai dulce ca mierea. După ce Nechifor l-a citit şi i-a evaluat potenţialul de manager, şi-a dat seama că-l poate manipula cum i-ar fi interesul, mai exact înţelegerea făcută cu preşedintele Academiei.
. Numai că Atanasiu s-a prins că Nechifor vrea să profite de unul singur de pe urma averii Staţiunii, aşa că a început să-l ţină la distanţă. De aici, mierea cu care Nechifor se purta faţă de Atanasiu s-a transformat în fiere. Nechifor s-a dus la Academie şi s-a plâns preşedintelui SIN că Atanasiu îl împiedică să falimenteze Staţiunea aşa cum s-au înţeles la vremea când preşedintele l-a numit director, trecând peste incompatibilitatea existentă. Abia după ce în Jurnalul s-a dezvăluit această afacere necurată, preşedintele SIN l-a înlocuit pe Nechifor cu Atanasiu.
Luând act de plângerile lui Nechifor, preşedintele SIN l-a chemat la ordin pe Atanasiu. A fost o ceartă de toată frumuseţea iar Atanasiu a fost ameninţat de preşedinte că dacă nu colaborează cu Nechifor îl va destitui din funcţie. Acum relaţiile dintre Atanasiu şi Nechifor sunt la cuţite. Directorul Atanasiu este un om voinic, de vreo 200 kg, un adevărat Goliat biblic. Nechifor este cam pirpiriu, precum David cel biblic. Dar de partea lui Nechifor, pe post de Dumnezeu, se află preşedintele SIN. Se pare că povestea biblică se va repeta la Staţiunea Popăuţi, din informaţiile adunate reieşind că în curând Atanasiu va fi demis..
În 2 mai, la Staţiune au venit în vizită de lucru un grup de studenţi de la facultatea pozade Zootehnie Iaşi. Delegaţia de studenţi a fost condusă de Văcaru-Opriş Ioan, profesor octogenar care linge blidele pe la facultate şi trage sforile la ASAS pentru numiri de directori în staţiuni, şi Pascal Constantin, un şpăgar notoriu, devenit profesor universitar din preşedinte de CAP.
Profesorul Pascal este cel care l-a pricopsit pe Nechifor cu licenţă de inginer zootehnic prin Învăţământ la Distanţă, l-a înscris la doctorat şi i-a procurat şi două referate de cercetare ca fază pregătitoare pentru teza de doctorat. Afacerea dintre Nechifor şi Pascal a eşuat când biologul dr. Gheorghe Hrincă de la Staţiune a făcut public aranjamentul dintre cei doi. În urma dezvăluirilor lui Hrincă, Comisia de Etică a Facultăţii l-a suspendat pe Nechifor de la doctorat.
Nechifor, ştiind de această vizită a studenţilor, l-a blocat pe directorul Atanasiu de a fi prezent în Staţiune pentru a putea primi el delegaţia. În loc să le prezinte studenţilor cum a luat fiinţă Staţiunea şi ce realizări a obţinut în cei peste 100 ani de cercetare, Nechifor le-a vorbit despre managementul prost al lui Atanasiu. Le-a spus studenţilor că la Staţiune nu se mai face cercetare şi nu mai sunt oi de rasă, aşa că n-au ce vedea.
În schimb, i-a trecut drumul în gospodăria sa să le arate ce rasă de karakul are el în ferma proprie. A pregătit şi o masă bogată, cu băuturi din belşug, ca domnii profesorii să se simtă cât mai bine şi să ducă mesajul negativ al lui Nechifor la adresa lui Atanasiu preşedintelui Academiei.
Studenţii au dorit să viziteze şi o fermă de caprine. Era cuprinsă în program o vizită la ferma de caprine, o fermă modernă, a fermierului Apetroaie. Nechifor le-a spus studenţilor că ferma este în faliment, este aproape inexistentă. Un student care ştia care este realitatea a ţinut ca delegaţia să viziteze şi ferma lui Apetroaie. Studenţii au fost încântaţi să vadă o astfel de fermă comparabilă cu cele din occidentul Europei. Nu şi Nechifor care s-a văzut prins cu minciuna li pus în inferioritate. (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Un singur lider strain alaturi de Vladimir Putin la parada de Ziua Victoriei: Igor Dodon
Clarificarile ministrului Finantelor: In privinta impozitarii contractelor part-time,
ne referim doar la cele care sunt UNICA sursa de venit. Nu luam in calcul al doilea sau al treilea job/Masura va functiona doar anul acesta si nu de la 1 iunie, ci de la 1 iulie
Bancul zilei: Recomandarea medicului
Horoscopul zilei de 11.05.2017
Macron: Nu voi fi un presedinte asezat
Nu trebuie sa aparam o Europa naiva, uneori ineficienta, insuficienta, avem nevoie de o Europa cuceritoare
Deficitul din comertul exterior urca la peste 2,3 miliarde de euro dupa numai 3 luni
Directorul FBI a aflat de la televizor ca a fost concediat: E o gluma destul de amuzanta
Olguta Vasilescu: Daca Liviu Dragnea nu sustine plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului
inseamna ca propunerea nu va trece
Impozitul pe gospodarie in cateva intrebari si raspunsuri.
Cum functioneaza acest sistem in Europa si in lume? Este ANAF pregatit pentru o asemenea revolutie fiscala? Vezi cateva exemple de calcul al acestui impozit
Liviu Dragnea, despre plafonarea indemnizatiilor pentru mame:
Lia Olguta a primit o mustrare verbala / Asa cum a fost prezentata pana acum, nu pot fi de acord
Liviu Dragnea, declaratii anti-gratiere:
Prioritatea PSD o reprezinta aplicarea programului de guvernare, nu gratierea faptelor de coruptie / Ne gandim serios daca Legea Gratierii mai e oportuna
Gratierea, misiune aproape imposibila
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă