Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19347
De la 07 Ianuarie 2003
122879414

Botoşani: Reperele morale ale USL votate de botoşăneni stârnesc acum patimi politice (II)

  • Ioan Rotundu
  • 10 March 2014, 23:00

Dacă în ediţia de ieri v-am prezentat „reperele morale” la funcţia de primar promovate de PSD, astăzi le voi prezenta şi pe cele ale liberalilor. Pentru echilibrul moral atât al electoratului social-democrat cât şi cel liberal, ca nu cumva să se lase cu supărare pe la vreo una dintre părţi.
1. Dan Oloeru, primarul oraşului Flămânzi, aparţine categoriei de infractori cu acte în deplină regulă. El a fost condamnat pentru că a lovit o fată care ieşise de la discoteca din localitate şi care n-a dat curs avansurilor sale. Pentru că a fost înfruntat, junele Oloeru, cu statut de profesor de educaţie fizică, i-a desfigurat fetei faţa. A fost judecat şi condamnat ca orice borfaş de rând şi obligat la plata cheltuielilor de spitalizare, inclusiv daune morale.
Cu toate acestea, cei din Flămânzi au ţinut să se răzbune pe primarul Constantin Pitorac, cel care a schimbat în bine faţa oraşului accesând proiecte cu finanţare europeană, numai pentru că era primar din partea PDL. L-au votat primar pe profesorul bătăuş, care de aproape doi ani n-a fost în stare să facă nimic. Nici măcar să ducă la capăt proiectele începute de Pitorac. Prea târziu şi-au dat seama cei din Flămânzi că au votat greşit şi împotriva intereselor lor. Să le fie de bine şi să-şi poarte crucea pe care singuri şi-au confecţionat-o!
2. Ioan Toma, primar de Brăeşti fără întrerupere din 1996. Omul a fost ales de fiecare dată pentru că n-a făcut nimic. Şi bine a făcut! Cei care s-au apucat de treabă au fost schimbaţi din funcţie. Inginerul Toma a fost ales primar candidând din partea PSDR-ului lui Cunescu, reprezentat la Botoşani de prof. Mircea Dănuţă. S-a mutat apoi la PNL, în anul 200. Prins cu mâţa-n sacul cu banii publici, era anchetat penal. S-a mutat de la PNL la PDL şi dosarul său s-a pierdut pe drumul dintre cele două partide. A revenit la PNL când a văzut că pe la PDL nu mai este nicio sfârâială.
3. Dan Vezeteu, primar de Coşuşca. Omul are o fermă agricolă de care s-a folosit abil în campania electorală premergătoare alegerilor din iunie 2012. A cheltuit ceva bănuţi dar a obţinut fotoliul de primar. După ce s-a văzut cu sacii în căruţă, a început să-şi recupereze banii cheltuiţi în campanie. Aşa se face că primarul de Coţuşca a ajuns erou naţional, el construind cel mai scump WC-u din România. WC-ul a costat peste 50 mii euro, aproape trei miliarde de lei vechi. De menţionat că în perioada postdecembristă comuna Coţuşca, una dintre cele mai mari din judeţ, a avut parte numai de primari cu câte-o doagă lipsă.
4. Aneta Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, fostă amantă şi actuală soţia deputatului liberal Verginel Gireadă. Verginel Gireadă a fost primar până când a fost condamnat definitiv pentru falsuri în actele primăriei. Cetăţenii comunei, momiţi cu un mic şţi o ţuică, au votat primar soţia infractorului. Aşa ceva ar fi de neimaginat în price ţară civilizată. La noi ar fi fost de neimaginat dacă Aneta n-ar fi fost votată.
5. Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş. Dintr-un umil poştaş care aştepta ciubucul de la cel căruia tocmai îi adusese pensia, a ajuns în momentul de faţă cel mai bogat locuitor, nu numai din comuna Păltiniş ci din zona Darabanilor. Reţinut pentru contrabandă cu ţigări, primarul Romanescu a fost repede pus în libertate la intervenţia şefului său politic, preşedintele Florin Ţurcanu.
În ajunul alegerilor locale şi parlamentare din anul 2008 a făcut mai multe afaceri păguboase bugetului local dar extrem de fructuoase pentru firmele lui Gheorghe Iavoreniuc, om politic din Botoşani. Devenise celebru faptul că la Păltiniş montarea unui stâlp de iluminat public costase 100 milioane lei vechi iar un bec de câteva zeci de ori mai mult decât preţul real.
Romanescu a cumpărat în zonă câteva sute hectare de teren, o fermă agricolă, dispune de mai multe autoturisme de lux, utilaje agricole şi multe altele. Cu toate acestea, dacă mâine ar fi alegeri în comună, Costel Romanescu ar fi ales din nou primar.
6. Viorel Relinschi (foto), primarul comunei Santa Mare. Omul a fost ales primar fiind membru PNŢCD. Apoi a devenit liberal şi aşa a rămas şi în prezent. S-a învârtit, ca mulţi alţii de o diplomă de inginer agronom şi dispune de o fermă agricolă puternică. Este o fire violentă şi a intrat în conflicte fizice cu mulţi cetăţeni din comună. Omul, ce nu poate rezolva cu vorba rezolvă cu pumnul. Cu toate că meteahna sa de a da cu pumnul este bine cunoscută, el a fost reales primar şi în 2012. Se spune că a fost votat de frică. Îmi vine greu să cred aşa ceva, de vreme ce în cabina de vot cetăţeanul a fost singur iar votul său a fost secret.
7. Ionel Merticariu, primarul comunei Ştiubieni. Şi el a fost un umil poştaş. În mandatul 1996 – 2000, a fost ales cel mai tânăr primar din România. S-a întors la statutul de poştaş ca, apoi, să-şi recapete statutul de primar în urma alegerilor din 2004. A fost acuzat că a cumpărat un camion neînmatriculabil în circulaţie pe carte a plătit din banii bugetului local peste un miliard de lei vechi. A tras sforile cu imaşul local printr-un fost consilier al său, absolvent a trei clase, căruia i-a concesionat imaşul comunei. Se spune că subvenţia europeană primită s-a împărţit între primar şi fostul său consilier. Nimic din toate aceste acuzaţii n-au contat în alegerile din 2012, aşa că Merticariu a fost reales primar.
Din acest rezumat referitor la „reperele morale” votate de botoşăneni în postul de primar vă puteţi da seama şi ce fel de gândire au cei care i-au votat. Câtă vreme turma care merge la vot manipulată de un şmecher sau altul va vota împotriva propriilor interese, această turmă îşi merită soarta de a o duce din greu în mai greu şi nu se justifică nici un fel de milă faţă de ea.
Modul în care s-a votat la funcţia de primar nu este un accident local pentru că astfel de voturi s-au acordat în 15 comune. Iar eu am fost destul de sever în alegerea exemplelor. Sunt mult mai mulţi primari implicaţi în felurite acte de corupţie care nu mai meritau a fi realeşi şi totuşi au fost votaţi.
Ce credeţi, la alegerea parlamentarilor a fost altfel. Veţi vedea că nu!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Câinele şi tigrul
Reţeta zilei: Borş de legume
Horoscopul zilei
Vrem să motivăm bugetarii, s-a propus acordarea a două salarii brute pe an ca premiu de excelenţă
Amarnică dezamăgire
Ioan Rotundu
Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales preşedinte al Senatului
Prognoza meteo până pe 23 martie
Barack Obama şi Xi Jinping au discutat telefonic despre criza din Ucraina
Codul Etic: Profesorii nu pot primi bani sau cadouri şi nu pot face meditaţii cu propriii elevi
Antonescu, despre nominalizarea lui Tăriceanu la şefia Senatului
Mircea Lucescu, despre deciziile din Dosarul Transferurilor
Cum va fi afectată România dacă Ucraina intră în incapacitate de plată
Gabriela Ghiţă, fost procuror general adjunct, condamnată definitiv la 2 ani închisoare cu executare
Bărbat înecat în râul Miletin, recuperat de pompieri
108 misiuni ale pompierilor în ultima săptămână
Alune americane
Portariuc pune la cale două afaceri necurate
Ioan Rotundu
Decizie tehnică la Bruxelles: Micii româneşti, aproape liberi la exportul pe piaţa UE
Târgu Mureş: Marş cu îmbrânceli de "ziua libertăţii secuieşti"
De ce mută Victor Ponta PSD-ul spre centru
De ce mută Victor Ponta PSD-ul spre centru
Cu cine spune că se vede premierul o dată la două luni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog