Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23373
De la 07 Ianuarie 2003
111404646

Botoşani: Cum s-a topit atât de repede vitejia preşedintelui Ţurcanu

  • 10 November 2013, 23:00

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, anunţase cu ceva timp în urmă că va scutura schema de personal de la Spitalul judeţean „Mavromati” şi de la societatea Nova Apaserv, instituţii a căror organigrame sunt supraîncărcate. Anunţul preşedintelui era unul onorant funcţiei sale, mai ales că de ani de zile se tot spune că organigramele de la cele două instituţii au fost căpuşate cu personal auxiliar inutil în dauna celui de specialitate.
Numai că de la vorbe la fapte intenţia preşedintelui s-a topit în faţa unor regulamente şi înţelegeri cu sindicatele. Presa a consemnat la vremea când managerul spitalului a fost numit Doru Munteanu (foto 1) iar la Direcţia de Sănătate Publică se afla director medicul Gabriel Oprişanu cum aceştia au angajat la Spitalul judeţean peste 200 de persoane. La acea vreme cei doi erau liberali iar Ţurcanu preşedintele PNL Botoşani. Totul s-a petrecut sub Guvernul liberal al lui Tăriceanu.
Când presa locală a scris despre aceste angajări masive şi inutile care măreau nejustificat cheltuielile de personal ale Spitalului, toată lumea a tăcut complice. Ce nu s-a ştiut atunci şi s-a aflat abia acum a fost înţelegerile dintre managerul Munteanu şi liderul de sindicat. Iar una dintre înţelegeri, parafată în toată regula, a fost ca în caz de vreo disponibilizare sau reducere de personal, cel vizat să primească salariul pentru cinci ani înainte.
O înţelegere aberantă şi greu de conceput pentru un om normal, dar înţelegerea avea scopul de a proteja angajările nou făcute şi de a-i pune la adăpost pe cei noi angajaţi. Acum, când noul manager, ca o ironie a sorţii şi el liberal, a pozaajuns la concluzia că organigrama este parazitată de peste 100 de muncitori auxiliari, i-a propus preşedintelui Ţurcanu o reducere masivă de personal.
Bună intenţia actualilor, rea tocmeala foştilor. Ca să-i dea afară ar trebui să le plătească salariul pentru următorii cinci ani, lucru imposibil de realizat în condiţiile financiare actuale ale Spitalului. Aşa că reducerea de personal de la Spitalul judeţean a murit înainte de a se naşte.
La societatea Nova Apaserv preşedintele Ţurcanu a constatat că angajaţii beneficiază de fel de fel de sporuri şi adaosuri salariale total nejustificate. Mai mult, a apreciat demnitarul că salariile angajaţilor sunt nejustificat de mari în condiţiile în care eficienţa societăţii este una extrem de scăzută. Aşa a ajuns preşedintele Ţurcanu la concluzia că trebuie tăiate o serie de sporuri şi adaosuri.
Şi acest demers al său a eşuat. Din cauza contractului încheiat între fosta conducere a societăţii cu sindicatul, nici un leu nu poate fi redus din salariile angajaţilor până când contractul nu va expira.
Contractul aşa de bine ticluit a fost semnat de marele manager care semna Dr. ing. Marcel Georgescu (foto 2), şi el liberal dar ceva mai democrat, adică mai modest în afaceri ca să nu bată la ochi şefului Mihai Ţâbuleac.
Avem încă o dată dovada cârdăşiei dintre conducerile de instituţii şi societăţi ale statului cu liderii de sindicat pe seama muncii noastre. Iar această cârdăşie a fost, dacă nu supervizată, cel puţin tolerată de politicienii noştri care se bat cu pumnul în piept că ne apără interesele. De apărat apără, dar interesele lor şi nu ale noastre.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Social-democraţii participă în nume propriu la alegerile europarlamentare din 2014
Voi propune luni, la şedinţa conducerii PNL, excluderea lui Sorin Roşca Stănescu din partid
Îi chem pe toţi parlamentarii responsabili să nu voteze proiectul de buget pe 2014, un buget fanariot
Reformulat, Geoana a spus că "PSD nu-şi permite să se ţină de cuvânt"
Mircea Geoana, mesaj indirect pentru Crin Antonescu, despre prezidenţiale
O acţiune inutilă şi degradantă
Ioan Rotundu
Victor Ponta ridiculizează desecretizarea arhivei Dunărea care ar da la iveală afacerile murdare ale lui Voiculescu
Extinderea NATO, una dintre principalele ameninţări la adresa Rusiei
Libertatea de circulaţie în UE este 'un simbol al civilizaţiei' care trebuie apărat
N-ar fi o surpriză ca în spatele protestelor anti gazele de şist să fie Rusia
Horoscop
Bancul zilei: Reacţia beţivului
Gastronomie: Zarzavat pentru iarnă
Lumea lu' Rotundu: Scandal popesc la Copălău
O româncă a fost aleasă pentru prima dată, consilier municipal în Montreal
Patimile lui Zacreţchi în preajma Naşterii Domnului
Ioan Rotundu
Loto REomânia: Rezultatele tragerii din 10.11.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă