Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33506
De la 07 Ianuarie 2003
112783857

Editorial

De ce nu aş vota cu PSD

  • Ioan Rotundu
  • 10 November 2016, 23:00

De astăzi s-a intrat oficial în campania electorală a alegerilor parlamentare care vor avea loc ]n duminica de 11 decembrie a.c. Pe parcursul anului am prezentat în cadrul misiunii mele de pe Tele’M Botoşani intitulată Presa-n gura lu’ Rotundu o sumă de comentarii referitoare la cele două mari partide de pe eşichierul actual al politicii româneşti, respectiv PSD şi PNL, criticând derapajele acestora de la rolul asumat în a gestiona interesele noastre naţionale în favoarea intereselor de partid, de grup şi personale.
Acum a sosit timpul să-mi exprim propria opţiune de vot, considerând că este de datoria mea de jurnalist-publicist să arat celor interesaţi o cale de a-şi exprima votul într-un mod responsabil şi cu o minimă garanţie că în următorii patru ani cei care ne vor guverna vor fi în slujba intereselor noastre şi nu numai a lor.
Nu voi vota cu PSD şi aliaţii săi ALDE şi PRU din motive, apreciez eu, destul de bine cântărite şi argumentate.
Nu pun la îndoială că pe lista de candidaţi a PSD Botoşani sunt persoane care ar merita votate. Actualul senator Doina Federovici, deputata Tamara Ciofu, sunt două parlamentare care în această legislatură au stat departe de actele de corupţie, de implicare în trafic de influenţă, au prezentat cumincior botoşănenilor activitatea lor din Parlament. Ca jurnalist, în cei patru ani de mandat al lor am criticat ceea ce am crezut că nu se înscrie în interesul nostru colectiv pentru că acesta-mi este rostul profesiei pe care mi-am asumat-o, dar la ora aceasta de bilanţ, pe ansamblu activitatea celor două este una onestă.
Dar când ridica privirea la nivel central şi rezum activitatea PSD-ului din ultimii patru ani, mă ia cu frisoane. Acest partid format din mulţi oportunişti, corupţi, demagogi, infractori, incompetenţi a fost şi continuă să fie condus de lideri pe măsură, adică şi ei compromişi prin implicare în activităţi infracţionale.
Trecutul istoric apropiat al PSD-ului este unul imoral, mincinos şi compromis. În anul 2008 au câştigat alegerile minţindu-i pe cei din învăţământ că le va majora salariile cu 50%. Au adoptat chiar şi o lege. După ce au ajuns la guvernare au aruncat legea la coşul de gunoi pe motiv că nu sunt bani la buget, dar voturile celor păcăliţi le-au cules cu mult rod.
În anul 2012, prin fondarea acelui nefericit USL care a nenorocit ţara, liderii PSD au promis majorări de salarii, de pensii, de reducere a impozitelor şi taxelor la persoanele fizice şi juridice.
Imediat ce Guvernul Ponta s-a instalat la putere nu s-a mai pomenit de acele majorări de salarii şi pensii. S-au restituit doar banii reţinuţi din salariile bugetarilor de Guvernul Boc, bani care erau în cont gata pregătiţi să fie restituiţi dar Guvernele Boc şi apoi Ungureanu au căzut prin manipularea de către PSD a unor categorii sociale controlate constant de partid.
În schimb, să-şi aducă aminte românii că impozitul numit şi „taxa pe stâlp” care ne-a scumpit toate serviciile publice şi private, a fost introdus de Guvernul Ponta. Majorările de impozite pe clădiri, case, majorările de asigurări RCA, asigurări pentru casele de locuit sunt moştenire de la Guvernul Ponta.
Amintesc românilor că peste tot în lume preţul la benzină şi motorină scădea vertiginos iar în România preţul la pompă creştea inexplicabil. Explicaţia era că prin creşterea preţului creşteau veniturile la buget, bani care au dispărut şi nici în ziua de astăzi nu ştim unde.
Amintesc ţăranilor şi fermierilor că actualul impozit pe venitul agricol pe care-l plătesc indiferent că au recoltă sau nu a fost introdus tot de Guvernul Ponta. Întreprinzătorii persoane fizice şi cei juridici mici şi mijlocii să-şi amintească de modul în care li s-a impozitat forfetar veniturile, peste 100 mii de întreprinzători încheindu-şi activitatea prin faliment sau insolvenţă în perioada 2013 – 2014.
S-a redus TVA-ul şi contribuţia la asigurări sociale dar aceste facilităţi n-au dus la crearea de noi locuri de muncă cum ar fi fost normal. Prin aceste reduceri de impozite s-a stimulat consumul fără ca necesarul să fie acoperit din producţia internă. S-a recurs la importuri, s-a creat deficit de balanţă comercială la import-export, s-a devalorizat leul în raport cu euro scumpindu-se ratele la bancă şi am creat locuri de muncă la turci, greci, italieni de unde am adus produse alimentare modificate genetic şi periculoase pentru sănătatea organismului uman.
Acum PSD-ul a votat o serie de legi prin care pomenile electorale acordate pun în pericol bugetul ţării pentru următorii patru ani cel puţin. Desigur, nici un politician cu mintea întreagă ajuns la guvernare nu va aplica aceste legi. Dar ele vor amăgi pe mulţi români care vor vota cu PSD-ul, după care vom plânge cu toţii dacă acest partid va prelua din nou guvernarea.
La toate aceste să adăugăm că PSD-ul a fost şi rămâne un partid care a încercat în două rânduri să dinamiteze democraţia şi statul de drept, este protector al corupţiei şi al corupţilor şi infractorilor. Pe actualele liste de candidaţi PSD are 10 penalişti, printre care Ponta. Şova, Corlăţean etc. ALDE 12 cu şeful lor Călin Popescu Tăriceanu în frunte şi PRU 2, Ghiţă de la Ploieşti şi Nichita de la Iaşi, în total 24 de penalişti sunt pregătiţi să intre în Parlament pentru a se pune la adăpost de legea penală dar şi pentru a putea continua să fure din banii publici.
PSD-ul prin Ponta şi Ghiţă este cel care a transformat judeţul Prahova în fieful corupţiei din România, fiind cercetară penal (unii deja trimişi în judecată şi aflaţi după gratii) întreaga conducere a Consiliului judeţean, Prefectură, SRI, Poliţie şi parlamentarii partidului.
Guvernul Ponta a fost format din infractori, incompetenţi, plagiatori în frunte cu şeful lor Victor Ponta. PSD-ul a fost condus de lideri infractori cum a fost Adrian Năstase, Victor Ponta iar acum Liviu Dragnea. N-am cum epuiza inventarierea tuturor relelor făcute ţării de acest partid pentru că sunt multe şi toate cu consecinţe grave.
Aşa privite lucrurile, candidaţii de pe lista PSD Botoşani, cu excepţia Mihaelei Huncă şi Răzvan Rotaru, două persoane compromite, prima prin încălcarea repetată a legii iar ultimul prin implicarea în afaceri specifice lumii interlope, ar merita să fie votaţi.
Dar onestitatea lor faţă de noi s-ar risipi acolo, sus, unde disciplina de partid le va impune să voteze cot la cot cu colegii lor penalişti şi împotriva intereselor noastre. Ori a da lor votul, ar însemna să-l dau PSD-ului. Mă consider responsabil faţă de comunitatea întregului judeţ şi nu vreau să devin părtaş la dezastrul pe care PSD-ul îl va provoca în această ţară dacă va prelua iarăşi guvernarea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Sugestie?!
Horoscopul zilei de 11.11.2016
Comisarul sef al Politiei Rutiere Piatra Neamt, retinut de DNA
pentru luare de mita, alaturi de 6 agenti din subordine
Senatorul PRU Marius Isaila, condamnat definitiv la cinci ani si patru luni de inchisoare
Vasilescu (BNR): Alegerea lui Trump a marcat o granita de sistem, urmeaza un alt ciclu de 100 de ani
Vlad Voiculescu despre programul PSD pe sanatate:
Este lapte si miere. Daca ne vin cateva miliarde sa investim in sanatate este foarte frumos, dar daca pentru asta trebuie sa ne vindem lucruri din curte...
O Super Luna va putea fi observata in noaptea de 14 noiembrie, un eveniment inedit de aproape 70 de ani
Alegeri Moldova: Doua familii politice europene, popularii si liberalii, sustin in premiera un candidat unic - Maia Sandu
Politica externa a lui Donald Trump, un mare salt in necunoscut
- De la "invechitul" NATO pana la "farsa" incalzirii globale
IPS Teodosie s-a prezentat la Politie, in cadrul controlului judiciar, insotit de 30 de preoti
din Arhiepiscopia Tomisului care au venit sa il sustina
Rusia nu este "euforica" dupa victoria lui Donald Trump
Moscova a avut contacte cu echipa noului presedinte american - vice-ministrul Serghei Riabkov
Istoricul Lucian Boia despre alegerea lui Trump:
Istoria se face sub ochii nostri, dar nu suntem capabili sa anticipam corect unele
Isarescu, BNR: Ne-am grabit sa stimulam consumul si mai degraba am creat locuri de munca in alte tari
Somajul nu se suprapune geografic cu ce vrea piata
Donald Trump, in 2009: Chiar stiu cate ceva despre Romania! Am multi prieteni din Romania
Isarescu, despre alegerea lui Donald Trump:
Semnificatia alegerilor din SUA e mai degraba legata de incheierea unei forme de globalizare
Ioan Becali, Cristi Borcea si Liviu Ciobotariu, condamnati la cate sase luni de inchisoare cu suspendare, in Belgia
O fotografie cu Dacian Ciolos asteptand la semafor pentru a traversa strada,
la Timisoara, s-a viralizat pe Facebook
Competenţii luptă cu cauza, incompetenţii cu efectul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă