Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6678
De la 07 Ianuarie 2003
123658664

Răzbunare a directorului Şcolii Călăraşi asupra elevului Gulă

  • Ioan Rotundu
  • 15 November 2019, 16:23

Daniel – Alexandru Gulă este elev în clasa a VIII-a a Şcolii Gimnaziale Călăraşi, avându-l ca diriginte de clasă pe profesorul Romică Daneş. Director de şcoală, de vreo doi ani, este Carmen Voiniciuc, profesoară de sport.
. Fostă muncitoare textilistă prin Botoşani, nevastă de pădurar, Voiniciuc a ajuns director de şcoală, nu prin competenţă profesională, ci via PSD. În localitate se vorbeşte că având o relaţie apropiată cu Mihaela Huncă de pe vremea când aceasta era inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Voiniciuc s-a rostuit cu o diplomă de absolvire a unui institut sportiv. Unele voci susţin că diploma a fost plătită cu bani de către soţul pădurar dar niciunul din părinţii cu care am stat de vorbă nu a putut furniza dovezi în acest sens. Însă toţi cred că nu are manifestări de director de şcoală, motiv pentru care nici nu s-ar bucura de respectul colegilor de catedră ţi al părinţilor.
Revenind la elevul Gulă, ca situaţia lui actuală să fie corect înţeleasă, trebuie să dăm timpul înapoi cu vreo 20 de ani. Vineri dimineaţă, la ora 08.00, la sediul Primăriei Călăraşi m-am întâlnit cu părinţii săi (foto). Mama, Maria Gulă trăieşte fără stare civilă luată cu Ilie Rotaru, dar băiatul Daniel este fiul lor natural. În urmă cu vreo 20 de ani, mi-a explicat Rotaru,, a lucrat cu soţul directoarei, pădurar la Silvic. Pentru că pădurarul făcea multe ilegalităţi, tăieri ilegale de lemne şi valorificarea acestora pe căi ilicite, cei doi s-au certat iar Rotaru s-a despărţit de pădurar. Între cei doi mai există un vechi litigiu legat de posesia unei suprafeţe de 5 ha teren.
După 20 de ani, când soţia pădurarului a ajuns directorul şcolii, aceasta a început să se răzbune pe băiatul lui Rotaru, elevul Daniel. I-a ameninţat pe părinţii lui Daniel că acesta nu va termina 8 clase pentru că ea îl va exclude din şcoală. Spune Maria, mama, şi Ilie, tatăl, că anul trecut directoarea Voiniciuc le-a spus că-l va lăsa pe Daniel repetent, lucru care l-a şi realizat. Apoi, cât elevul este în şcoală, Voiniciuc îl şicanează în fel şi chip, ameninţându-l cu puşcăria.
Scandalul cu elevul Daniel Gulă a luat amploare de curând. Şicanat de colegul de clasă Marian Luchian, se pare pus la cale de directoare, Daniel l-a lovit pe acesta cu piciorul în abdomen. Imediat cazul a fost preluat de agentul şef de poliţie din comună Mihai Baltag, care a deschis pe numele elevului minor un dosar penal pentru lovire, urmând a efectua cercetările de rigoare.
Ciudat, directoarea Carmen Voiniciuc n-a raportat cazul la IŞJ Botoşani, ci direct la Poliţie. Poliţistul a cerut o anchetă celor de la Protecţia Copilului Botoşani pentru ca elevul Daniel să fie evaluat psihologic. În tot acest timp, directoarea Voiniciuc l-a trimis pe elev acasă.
Protecţia Copilului Botoşani a cerut Primăriei Călăraşi o anchetă socială a familiei elevului lovit şi al lui Daniel. În ziua de 13 noiembrie a.c., la Primăria Călăraşi, primarul Elena Vrajotis a convocat Consiliul Comunitar Consultativ, organism care stabileşte ce măsuri ar putea fi luate în împrejurări, evenimente, ce vizează viaţa comunităţii.
La şedinţă a participat şi directoarea Voiniciuc, agentul de poliţie Baltag, medicul de familie etc. şi cele două referente care în primărie se ocupă de asistenţa socială. Concluzia a fost că cei doi colegi de clasă au avut o altercaţie cum frecvent se întâmplă între elevi în pauzele dintre ore, dar că nu s-a întâmplat nimic grav care să conducă la decizia ca elevul Gulă să nu mai fie primit la şcoală.
Prezentă la şedinţă, directoarea, o agentă politică a PSD-ului extrem de activă, a doua zi, la ora 08.00, a mobilizat clasa lui Daniel şi a trimis-o să protesteze în faţa primăriei şi să ceară primarului Elena Vrajotis ca elevul Gulă să nu mai fie acceptat la şcoală. Cum o astfel de decizie nu aparţine primarului, ci şcolii, toată lumea a înţeles că directoarea Voiniciuc a profitat de situaţie şi a încercat s-o compromită de primăriţa liberală ca sătenii să afle şi să nu mai voteze şi în turul II al alegerilor prezidenţiale cu Iohannis, cum au votat în primul tur.
Pentru că în comuna Călăraşi sunt bine cunoscut de zeci de ani, am fost sunat în cursul zilei de joi, când mă aflam pe undeva pe malul Prutului, să vin urgent la Călăraşi că este scandal între directorul şcolii, politician PSD, şi primăriţa liberală. M-am prezentat la primărie vineri dimineaţă şi am început să descâlcesc situaţia.
Am discutat cu cele două referente din primărie, Mihaela Luchian şi Antoneta Păvăloae, care tocmai finalizaseră ancheta socială ce urma s-o trimită la Protecţia Copilului Botoşani. Mi-au spus că s-a creat pe seama altercaţiei dintre cei doi elevi o situaţie ce a luat amploare dar că în spatele ei sunt de fapt motive de ordin politic. Am discutat cu părinţii lui Daniel care mi-au relatat motivele pentru care directoarea Voiniciuc le maltratează psihic şi fizic copilul.
Discutând şi cu alţi săteni am aflat că dirigintele clasei în care învaţă Daniel, profesorul Romică Daneş este mai mult preocupat de o colegă a sa de catedră decât de clasa de elevi. Din dialogul cu sătenii am reţinut că în Şcoala Călăraşi atmosfera este una total nepotrivită educării elevilor şi toţi arată cu degetul spre Carmen Voiniciuc, pe care o consideră neppotrivită pentru funcţia de director.
Aştept ca inspectorul general Hârtie, şi el pus în funcţie de PSD şi tot profesor de sport, să-mi răspundă cum a fost posibil ca o clasă de elevi să părăsească ora de franceză, în orar de la 098.00 la 09.00, circulând pe stradă fără a fi însoţiţi de un cadru didactic şi de ce şi-a permis directoarea Voiniciuc să instige elevii împotriva colegului lor Gulă, iar mai grav, să folosească o clasă de elevi pentru a genera un protest politic în faţa sediului primăriei, în condiţiile în care legea interzice orice activitate politică în şcoli. Cât despre acceptul părinţilor elevilor nici nu poate fi vorba.
Poate ancheta va stabili cât de bun diriginte este prof. Romică Daneş, că faţă de colega sa de catedră Larisa Iachim este foarte curtenitor. Sugerez prof. de lb. română să-i explice directoarei Carmen Voiniciuc ce spune vorba aia din popor cu privire la răzbunare.
O astfel de anchetă, şeful Hârtie s-o facă cât mai repede, că în curând nu va mai fi ce este. În ce-l priveşte pe agentul de poliţie Mihai Baltag, poate îşi face timp şi pentru a verifica tăierile de lemne ale pădurarului Voiniciuc şi modul lor de valorificare şi află cum a ajuns acesta să taie plopii de pe marginea drumului judeţean, la ieşirea din Călăraşi spre satul Libertatea, valorificând lemnul în interes personal. Poate n-a aflat, dar Viorel Şerbănoiu nu-i mai este şef ca să-i ordone să nu se lege de oamenii PSD-ului.
Dacă directoarea Carmen Voiniciuc crede că cele cuprinse în acest articol nu corespund adevărului, o rog să ne trimită punctul său de vedere. Fiind la oră, nu ne-am permis s-o deranjăm.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Răzbunarea soţului
Sloboziţi un ban şi pentru Biserica culturii botoşănene
Biserica fiind fondul documentar video de la Biblioteca Judeţean㠄Mihai Eminescu” Botoşani
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Stafiile corupţiei, Şerbănoiu şi Aioanei, nu vor mai bântui prin IJP
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 11- 7.11.2019
Stupizenie de răspândac PSD în ziua alegerilor
Ioan Rotundu
Botoşanii, cenuşăreasa neruşinată a Moldovei
Ioan Rotundu
Cei din USR – PLUS Botoşani trebuie să-şi schimbe atitudinea politică
Ioan Rotundu
Cei din PSD aduc vorbă de funie în casa spânzuratului
Ioan Rotundu
Dezastrul financiar lăsat în urmă de către guvernele PSD
BNR, fotografia la 9 luni a economiei
Şerbănoiu se pregăteşte să deschidă cutia Pandorei. Să-i ajute Dumnezeu!
Ioan Rotundu
Abuz incalificabil al baronului PSD, primar de Săveni, Relu Târzioru
Ioan Rotundu
Minunile prefectului Dan Şlincu au culoarea roşie
Ioan Rotundu
Vizită a ambasadorului Armeniei la Botoșani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog