Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26162
De la 07 Ianuarie 2003
111407435

Liberalii au pus la cale excluderea lui Ţurcanu din PNL

  • 10 October 2008, 23:00

Vineri seară, la sediul PNL Botoşani a avut loc o altă şedinţă furtunoasă. Cu ceva timp în urmă am scris despre o altă şedinţă de acest fel, dar cei din conducerea partidului au negat că acea şedinţă ar fi avut loc şi că s-au certat ca la uşa cortului. De data aceasta, confirmarea asupra şedinţei ţinute a venit chiar din partea preşedintelui PNL, deputatul Liviu Câmpanu.
Totul a pornit de la un telefon, pe sursă, care mi-a adus la cunoştinţă că liberalii au avut o şedinţă în care au hotărât excluderea din PNL a secretarului general şi totodată vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu. Pentru că sursa nu mi-a oferit şi alte detalii, l-am sunat chiar pe Florin Ţurcanu. Acesta n-a negat faptul că la sediul PNL a avut loc o şedinţă, dar a refuzat să declare ce ordine de zi a avut şi dacă asupra persoanei sale s-a luat vreo hotărâre. „Nu sunt abilitat să fac declaraţii legate de această şedinţă. Doar preşedintele partidului poate spune ce s-a hotărât” a fost tot ce-am putut obţine de la Ţurcanu.
L-a sunat pe Ioan Viorel Ciobanu, şi el membru în conducerea PNL. Numai că Ciobanu n-a participat la şedinţă, fiind plecat la Iaşi. „Mi-am dat votul telefonic. Nu vă pot spune ce-am votat, dar vă pot confirma că nu Biroul Judeţean îl poate exclude pe Florin Ţurcanu, ci numai Delegaţia Permanentă”
. A urmat la telefon Gheorghe Ciubotaru, ministru subsecretar de stat la Autoritatea de Protecţia Consumatorilor, aflat la Sinaia la o întrunire a liberalilor. „Nu cunosc ce s-a discutat la şedinţa din această seară, dar, printr-un SMS l-am delegat pe preşedintele Câmpanu să voteze şi în numele meu” – a declarat şi Ciubotaru.
Într-un târziu mi-a răspuns la telefon şi preşedintele Liviu Câmpanu, care a confirmat desfăşurarea şedinţei de Birou Permanent Judeţean. „Nu vă pot spune ce s-a hotărât, pentru că n-a sosit momentul. De îndată ce vom finaliza ce ne-am propus, vom face şi declaraţii publice” – a fost tot ce-am putut obţine de la preşedintele liberalilor.
Acum mă întorc la cele spuse de sursa care a participat la şedinţă. Pentru că în ultima perioadă Florin Ţurcanu începuse să se considere pozapreşedintele partidului, dându-i ordine chiar şi preşedintelui de drept, deputatul Câmpanu, comportamentul său a început să deranjeze conducerea PNL. Apoi, i s-a mai reproşat lui Ţurcanu că ar fi căzut la o înţelegere cu Ţâbuleac prin a se sprijini reciproc. Să ne amintim de votul liberalilor din ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, care a fost împotriva intereselor lui Ţâbuleac, ceea ce l-a enervat la culme pe Ţurcanu şi a declarat că va lua măsuri severe împotriva lor pentru că n-au votat în favoarea lui Ţâbuleac.
Lui Ţurcanu i s-au reproşat multe, iar de apărat nu l-a apărat aproape nimeni dintre cei prezenţi la şedinţă. Cu o majoritate confortabilă, membrii Biroului Permanent Judeţean PNL au votat să se recomande Delegaţiei Permanente excluderea lui Florin Ţurcanu din PNL. Aceeaşi sursă a afirmat că Delegaţia Permanentă a PNL se va întruni duminică, 12 octombrie, pentru a hotărî asupra propunerii făcută de Birou. „Va fi o formalitate excluderea lui Ţurcanu din PNL, pentru că mai toţi s-au delimitat de persoana sa” – a fost concluzia sursei.
„N-am convocat pentru duminică nici o Delegaţie Permanentă, pentru că o astfel de convocare se face cu şapte zile înainte, aşa cum scrie la Statut” – a mai declarat preşedintele PNL, Liviu Câmpanu, care a refuzat să spună dacă acest organism poate fi convocat şi în regim de urgenţă. Cert este că liberalii s-au hotărât să renunţe la serviciile lui Florin Ţurcanu. Care sunt adevăratele motive, nu-i greu de intuit. Se face un fel de curăţenie de toamnă, pentru a primeni partidul aflat în prag de alegeri, Ţurcanu fiind cu adevărat un incomod . Dacă el va fi exclus din PNL, îşi va pierde sprijinul politic pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Iar maşina de vot PNL – PSD îl va destitui din funcţie fără vreo problemă, mai ales că nu s-a uitat de către consilierii judeţeni liberali ameninţarea proliferată la adresa lor de către Ţurcanu.
Apoi, Ţurcannu nu va mai putea candida la parlamentare în numele PNL-ului. Deja vineri, într-o discuţie cu apropiaţii săi, avută până la şedinţa de seară, a afirmat că va candida independent. Ceea ce este mult mai greu. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Marele jaf al facturii la gaze
Comentariul comentariilor (CCXII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Martorul din noptieră
Ofertă pentru restaurante şi baruri
Trei comune şi-au dat mâna pentru modernizarea infrastructurii
Neghiobie sau trădare?
Sediul Comunităţii Românilor din Varset a fost devastat
Petiţie către Senatul României
Au luat prime de vacanţă, iar acum au rămas fără bani de salarii
Generalul Rusu recunoaşte existenţa profesorilor beţivi
N-avem medici de medicina muncii, n-avem nici boli profesionale!
Cam 50% din cei consiliaţi şi-au găsit un loc de muncă
Drept la replică la declaraţia d-lui av. Dan Humelnicu, candidat PD-L
Apel pentru botoşănenii cu actele de identitate expirate
Vasilescu se pregăteşte să-i bată măr pe Buhăianu şi Macaleţ
senatorul conservator se pregăteşte să candideze independent în Colegiul 3 Botoşani
Pedeliştii îi cer prefectului să-l demită pe Gabriel Oprişanu
Au sosit iar camerunezii!
Frăsânica un pas în spate, Marinescu unul în faţă
Ţânţarul Buhăianu vrea să-l doboare pe elefantul Conţac
de trei zile-n coace, lui Buhăianu, gura nu-i mai tace
Poliţiştii, pirotehniştii şi jandarmii şi-au unit forţele pentru a anihila o bombă
iar bomba, aflată pe o bancă din faţa Judecătoriei, nu era decât…
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă