Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25072
De la 07 Ianuarie 2003
120705138

În sfârşit,

Botoşani: Preşedintele Ţâbuleac s-a convins de incompetenţa lui Georgescu

  • mai bine mai târziu decât niciodată
  • societatea este nouă, meteahna este veche: pierderi din activitate
  • 10 October 2011, 23:00

Ieri, în şedinţa AGA a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitar㠄Aqua” Botoşani, s-a dezlănţuit iadul pe pământ pentru conducerea Nova Apa Serv, în special asupra managerului Marcel Georgescu (foto).
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, sătul să tot tolereze neajunsurile de la operatorul de apă, s-a lansat în critici dure la adresa Consiliului de Administraţie al Nova Apa Serv.
Acesta a acuzat managementul prost care a condus societatea furnizoare de apă în judeţ la pierderi foarte mari în cest moment. De la 1 octombrie 2010 şi până în prezent, noul operator de apă a reuşit să înregistreze pierderi de peste 20 de miliarde de lei vechi.
După ce a închis vechea societate, Apa Grup, putredă de datorii, administraţia judeţeană a venit cu un pachet majoritar de acţiuni la o nouă societate, Nova Apaserv, care în prezent înoată în pierderi uriaşe. Mihai Ţâbuleac a reproşat conducerii că nu reuşit să echilibreze cheltuielile cu veniturile
„Am scos din bugetul public al judeţului şi dumnealor au scos din bugetele publice ale primăriilor şi am alcătuit această societate comercială, v-am pus totul la dispoziţie, v-am dat o infrastructură. Nu aţi investit nimic. Trebuie să acţionaţi în aşa fel încât interesul public al judeţului să fie asigurat. Interesul nostru este să nu mai majorăm nejustificat preţul sau să luăm din bugetele publice pentru a acoperi golurile de la dumneavoastră.
Să putem îndeplini condiţiile acestui program de investiţii pentru care noi am reuşit să obţinem finanţarea iar dumneavoastră nu aţi reuşit să echilibraţi cheltuielile cu veniturile la acest operator al judeţului care vinde o singură marfă: apă chioară. Are şi monopol. Toţi consumatorii din acest judeţ sunt captivi, sunt la dispoziţia dumneavoastră”
a spus supărat preşedintele Mihai Ţâbuleac.
Acesta a reproşat actualei conduceri a Nova Apa Serv că merge pe aceeaşi direcţie pe care a condus la faliment vechea societate Apa Grup. Mihai Ţâbuleac a avertizat că se gândeşte serios să iniţieze un proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean prin care să mandateze reprezentantul judeţului să aibă ultimul cuvânt în Consiliul de Administraţie până când operatorul va da rezultate pozitive. În acel moment depăşirea cheltuielilor va fi imputată managerului şi membrilor Comitetului Director.
„Nu trebuie să suporte cetăţenii judeţului Botoşani ineficienţa unor oameni care de la Revoluţie încoace au acţionat în cadrul operatorului de apă după principiul: se poate şi aşa şi nu putem risca acest program de investiţii pe fonduri de coeziune. Nu mai trebuie să meargă pe ideea că tot ce încasăm luăm acasă.
Că fraierii de la judeţ sau de la primarii vor acoperi golurile pe care le provocăm. Sunt de acord cu primarii în ceea ce priveşte faptul că metehnele vechi nu au fost corectate de către operator, deşi avea obligaţia să le corecteze şi eu personal i-am cerut.
Domnul director vă spun încă o dată: nu puteţi să cheltuiţi mai mult decât produceţi, sunteţi societate comercială a judeţului, a administraţiilor publice locale, nu trăiţi pe capitalul pe care l-aţi investit dumneavoastră, persoane fizice”
a lansat atacul preşedintele CJ asupra directorului Maricel Georgescu. (Lavinia Preda).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Grijile omului
Reţeta zilei: Maiuri de gâscă cu sos
Uniunea Europeană şi Consiliul Europei cer abolirea pedepsei cu moartea pe plan mondial
DNA: Audieri în dosarul în care mai mulţi judecători ai ICCJ sunt anchetaţi pentru corupţie
Rusia este constrânsă să apeleze la ajutorul chinezilor pentru a produce aparatură modernă
Procesul de regionalizare nu se poate face fără UDMR
Liberalii au câştigat alegerile în Polonia
liderul opoziţiei poloneze urmează să îşi dea demisia în urma înfrângerii în alegerile parlamentare
Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva a două judecătoare de la ICCJ
şi a omului de afaceri botoşănean Gabriel Chiriac
Şefi mari şi mici de la Nova Apa Serv trimişi în şomaj
Flutur vrea plata angajaţilor de la Nova Apa Serv în raport cu munca
Modern Calor începe furnizarea încălzirii
Directorii de şcoli hotărăsc ce diplome de licenţă au valabilitate
CAS Botoşani zice că a pus capăt cozilor de la ghişee
Tinerii profesori vor fi obligaţi să urmeze un master
Bolnavii de TBC abandonaţi în ghearele morţii
Dezamăgire trăită la Hotel „Maria”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă