Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11231
De la 07 Ianuarie 2003
118490457

Botoşani: Societatea condusă de Costel Botez este putred de datoare

  • 10 October 2013, 23:00

Societatea Holdagromax SRL Ştefăneşti a luat fiinţă în 9.10.2007 prin asocierea dintre Dan Pungă, locuitor al satului Stânca ce aparţine de oraşul Ştefăneşti şi omul de afaceri botoşănean Costel Botez, patronul societăţii REC SRL..
Cei doi şi-au împărţit atribuţiunile în societate. Dan Pungă (foto) a ales să se ocupe de coordonarea lucrărilor agricole iar Costel Botez de partea financiar-contabilă şi de relaţiile societăţii cu partenerii de afaceri şi instituţiile statului. Cum s-a ocupat Costel Botez de partea financiar-contabilă a firmei aflăm din actele încheiate de către inspectorii fiscali.
În anul 2007, anul înfiinţării societăţii, prin înregistrarea ilegală de documente privind efectuarea unor cheltuoieli s-a diminuat profitul impozabil cu suma de 36.788 lei. Mai direct spus, s-a comis o evaziune fiscală prin neplata impozitului pe profit aferent acestei sume. Inspectorii au constatat că s-au umflat ilegal cheltuielile cu combustibilii cu suma de 22.563 lei. La aceasta se adaugă cheltuieli nelegale mai mărunte.
În anul 2008, profitul impozabil ascuns prin metoda înregistrării de cheltuieli ilegale s-a ridicat la suma de 444.485 lei. Suma cea mai mare o reprezintă diferenţa de venituri dintre producţia agricolă înregistrată în contabilitate şi cea constatată de organele fiscale, respectiv 394.934 lei.
Anul 2009, a fost ceva mai curat în reflectarea veniturilor reale în contabilitate dar tot s-a ascuns de la impozitare un profit în sumă de 63.703 lei, reprezentând diferenţa dintre producţia agricolă contabilizată şi cea efectiv recoltată.
În anul 2010, diferenţa de profit impozabil ascuns inabil în scriptele contabilităţii creşte la 275.482 lei. Metoda folosită este aceeaşi, adică ne nregistrarea tuturor veniturilor din producţia obţinută.
În anul 2011, profitul nneevidenţiat în contabilitate se ridică la suma de 499.575 lei.
Pentru întreaga perioadă verificată, respectiv 2007 - 2011, inspectorii fiscali au stabilit că societatea n-a calculat şi virat statului impozit pe profit în sumă totală de 209.738 lei, adică peste 2 miliarde lei vechi.
La această sumă s-au calculat majorări de întârziere 49.963 lei şi penalităţi în sumă de 31.461 lei, suma totală de plată către bugetul statului ridicându-se la 291.062 lei.
Dan Pungă susţine că asociatul său Costel Botez a ridicat din contul bancar al societăţii, fără ştiinţa sa, suma de peste 7 miliarde lei pe care i-a folosit în alte scopuri decât pentru societate.
La data de 6.09.2011, cu datorii la stat de ordinul miliardelor de lei, cu alte miliarde retrase din contul bancar al societăţii, societatea intră în insolvenţă iar cei doi asociaţi se judecă şi în ziua de astăzi, fără a se şti cine este adevăratul vinovat.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Gastronomie: Murături asortate
Horoscop
Bancul zilei: Control ginecologic la şcoală
Valentin Mircea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei
Primarul UDMR din Borsec DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe criterii etnice
Scrisoarea în care Berceanu cerea transferul licenţei la Gabriel Resources a dispărut
Dan Şova a reclamat la DNA ca reprezentantul unei companii ar fi vrut să îl mituiască pentru un contract
Cerşitul, amendat cu 1.500 de euro in Madrid
Senatorul PNL Cristian Bodea avertizează primarii să se orienteze spre fonduri europene
România este în comă financiară
Din 2015, admiterea la liceu se va face cu medie de minimum 5
grădiniţa va fi obligatorie de la 5 ani
Călin Roman, care ar fi încercat să-l mituiască pe ministrul Sova, este director al Selina
patronul companiei neagă acuzaţia: Dacă aveam astfel de intenţii, mergeam şi discutam eu
Zăngănit periculos de metal prin preajma primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă