Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10004
De la 07 Ianuarie 2003
110930474

În întâmpinarea Zilei Botoşanilor

Flutur îşi etalează paleta realizărilor

  • 11 April 2007, 23:00

În apropierea Zilei Botoşanilor (23 aprilie – Sf. Gheorghe) municipalitatea are cu ce se lăuda în materie de locuinţe în ceea ce priveşte realizările din anul trecut. În anul 2006 s-au finalizat cele 210 unităţi de locuit, respectiv 23 blocuri, din cartierul Cişmea realizate prin “Programul de construire de locuinţe pentru tineri destinate închirierii prin ANL”. Pentru aceste locuinţe obligaţia Consiliului Local a fost de a asigura finanţarea lucrărilor privind viabilizarea terenului respectiv, echiparea cu utilităţi, sistematizarea verticală şi mobilier urban. Astfel s-au întocmit documentaţii de atribuire prin licitaţie publică deschisă pentru execuţia lucrărilor la reţele aducţiune apă rece pe str. Doboşari în valoare de 296.388,51 RON, distribuţie reţele apă, canal menajer în incinta Cartierului ANL Cişmea în valoare de 307.761,81 RON, reţele joasă presiune gaze naturale pe strada Doboşari în valoare de 61.095,00 RON şi reţele distribuţie gaze naturale presiune redusă alimentare blocuri C1-C23 ANL Cişmea în valoare de 57.255,00 RON.
Tot în anul 2006 au continuat lucrările la Blocul H4 scara A cu un total de 30 unităţi de locuit cu destinaţie locuinţe pentru tineri, finanţat prin ANL. Pentru aceste locuinţe au fost realizate lucrările de racordare la utilităţi pentru anul 2006, fiind asigurate prin bugetul local sume în valoare de 17.667,76 RON. S-a finalizat obiectivul de investiţii sistematizare verticala bloc O1-O4 pentru care s-a cheltuit în 2006, 92.045 RON, valoarea finală a obiectivului început în 1999 fiind de 294.367 RON. „Urmare a demersurilor făcute de către executivul Primăriei în luna noiembrie 2006 au început lucrările la obiectivul CARTIER ANL BUCOVINA, etapa a II a cu un număr de 114 unităţi de locuit pentru care prin buget local se va asigura finanţarea pentru viabilizarea terenului, sistematizarea verticală şi mobilier urban”, a declarat edilul şef al municipiului Botoşani Cătălin Flutur.
Tot la acest capitol au fost realizate pentru obiectivul „Consolidare în regim de urgenţă a imobilului din str. 1 Decembrie nr. 69” prăbuşit la 11 iunie 2006, şi consolidarea celor învecinate de la numerele 67, 71 şi 73 în valoare totală de 1.224.740,38 RON. Având în vedere că imobilul face parte din ansamblul Centrul istoric aflat pe lista monumentelor de arhitectură cât şi faptul că în aceste imobile locuiesc 10 familii cu 48 de persoane, s-au luat măsuri în regim de urgenţă pentru refacerea clădirii în condiţii de siguranţă. A continuat, de asemenea, programul de urmărire în timp a construcţiilor aşa cum se prevede prin Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii în special pentru locuinţele proprietatea municipiului situate în ansamblul arhitectural medieval “Centrul Istoric”, pentru această acţiune municipalitatea cheltuind în 2006, 147.700 RON. Pentru blocul de locuinţe din Parcul Tineretului nr. 140 s-a procedat la executarea în regim de urgenţă a lucrărilor de consolidare şi refacere a instalaţiilor interioare, canalizare, apă şi grupuri sanitare, pe baza soluţiilor prevăzute în expertiza tehnică a blocului. Valoarea totală a lucrărilor executate în 2006 pentru acest obiectiv a fost de 699.101,47 RON, investiţia continuând şi în anul 2007.
„Dacă ne referim la fondul de locuinţe construit precum şi la starea acestuia având în vedere vechimea şi forma de proprietate se impune să precizăm că municipiul Botoşani este inclus în Programul Guvernamental de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe de tip condominii în conformitate cu prevederile OUG nr. 174/2002 modificată şi completată ulterior prin Legea nr. 260/2006” , a precizat primarul municipiului Botoşani.
În cadrul programului anual de acţiuni pentru reabilitarea termică a unor clădiri de locuit elaborat de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului pentru 2006 municipiul Botoşani a fost prins cu 2 scări de bloc din cadrul asociaţiei de proprietari din. Aleea Constantin Gane nr. 1 sc. A şi B cu un total de 40 apartamente, 2 blocuri, respectiv J1 si J2 Calea Naţională nr. 67 din cadrul Asociaţiei nr. 37 cu un total de 56 apartamente şi Parcul Tineretului 135 si 140, imobile aparţinând proprietăţii private a municipiului, cu un număr de 150 apartamente. În total în cele 6 imobile cuprinse în programul de reabilitare sunt 246 de apartamente. Pentru acestea s-au întocmit cu finanţare asigurată de la bugetul MTCT, expertiza auditul energetic precum şi studiul de fezabilitate în valoare de 65.840,00 RON. Programul continuă în 2007 cu etapa a II-a, respectiv întocmirea proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie şi a caietelor de sarcini în vederea iniţierii licitaţiei pentru execuţia lucrărilor de reabilitare termică.
Potrivit prevederilor Normelor metodologice aprobate prin HG nr. 1735/2006, finanţarea lucrărilor de reabilitare termică a clădirilor de locuit tip condominii nominalizate în programele anuale de acţiuni, aprobate prin hotărâre a Guvernului, se asigură 34% din alocaţii de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie în bugetul MTCT, 33% din fonduri aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale şi din alte surse legal constituite şi 33% din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari şi surse legal constituite, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene. Pentru cele două imobile Parcul Tineretului 135 şi 140 finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrărilor pentru reabilitare termică se asigură în procent de 34% din alocaţii de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie în bugetul MTCT şi 66% din fonduri aprobate anual din această destinaţie în bugetele locale şi din alte surse legal construite.
„Abia în anul 2008 vom prevedea fonduri în bugetul local pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică pentru partea care revine Consiliului local, aceasta deoarece trebuie să corelăm fondurile bugetului local cu cele ale MTCT-ului şi fondul de reparaţii al asociaţiilor cuprinse în programul anual de reabilitare termică” , a declarat Cătălin Flutur. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Executivul primăriei este mulţumit de reabilitarea străzilor
Aneliştii de la Cişmea continuă să fie victime ale E.ON Gaz
Meşterii populari din Moldova şi-au dat întâlnire la Botoşani
Municipalitatea a găsit soluţii pentru Grădiniţa nr. 7
Penegiştii botoşăneni se pregătesc de alegeri
Bani pentru încurajarea sportului botoşănean
Popescu a contestat alegerea lui Câmpanu ca preşedinte PNL
Boc, mielul destinat jertfei de după… Paşte
Ioan Rotundu
Horoscop
Instrucţie militară cu iz sexual
Comentariu la comentarii (LXXIII)
(Ioan Rotundu)
Maxime şi cugetări ale autorilor englezi
O excelentă reţetă pentru friptură picantă
400 euro m.p. vi se pare mult?
Primarul din Dorohoi riscă să se aleagă cu un proces
Ponderea donatorilor de sânge sunt din mediul rural
Opt licee s-au înscris în competiţia Festivalului de Teatru Lyceum
Staţiile de epurare a apei din judeţ nu sunt acreditate
„Gheme de gânduri”
Bursa locurilor de muncă
Secţia de boli infecţioase va fi restructurată
O nouă demisie la Termica
Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă