Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12563
De la 07 Ianuarie 2003
114842195

Primăria Botoşani a scos peste o sută de manageri de proiect dintr-un foc

  • 11 April 2012, 23:00

Ieri, la sediul Primăriei Botoşani, a avut loc evenimentul de închidere a proiectului „Dezvoltarea capacităţii administrative publice locale din judeţul Botoşani pentru elaborarea şi implementarea strategiilor de dezvoltare locală prin parteneriat, schimb de bune practici şi instruirea funcţionarilor publici”.
Acesta a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, Axa Prioritară Îmbunătăţiri de structură şi proces ale managementului ciclului de politici publice.
Este un proiect novator, unic la nivel de ţară. Cursurile s-au derulat în perioada 17 octombrie 2010-17 aprilie 2012 şi 40 de unităţi administrativ-teritoriale au beneficiat de instruirea unui număr total de 100 de persoane (funcţionari şi personal contractual) în domeniul iniţierii şi implementării proiectelor şi strategiilor de dezvoltare locală. Aceştia au obţinut certificate de manageri de proiect, acte recunoscute şi în Uniunea Europeană.
Prin intermediul acestui proiect, intitulat Primăria Municipiului Botoşani, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Asociaţia Partener-Iniţiativa pentru Dezvoltarea Locală Iaşi a dat startul acestui tip de pregătire profesională în domeniul managementului de proiect.
Este o iniţiativă exemplară la nivel naţional prin care Primăria Botoşani transferă la nivelul comunelor învecinate şi celorlalte comune din judeţ experienţa sa în materie de atragere de finanţări nerambursabile şi de implementare a proiectelor. Prin aceasta,
Primăria Municipiului Botoşani a permis instruirea şi certificarea unui număr de 100 de persoane în domeniul managementului de proiect. Judeţul Botoşani este aşadar singurul judeţ în care o masă importantă de persoane este instruită şi certificată să iniţieze şi să deruleze proiecte în domeniul managementului de proiect după cum urmează: atragere finanţare nerambursabilp, implementarea proiectelor, elaborarea strategiilor de dezvoltare locală
Valoarea totală a proiectului este de 694.141, 90 lei din care 590.037, 61 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European şi 13.883,24 lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Comunicat de presă E.ON – întrerupere curent electric
Bancul zilei: Spovedanie
Românii de pretutindeni nu mai vin acasă de Paşti
lipsa banilor, principalul motiv
Veteranii războiului de la Nistru continuă desovietizarea celui de-al doilea stat românesc
Politicienii fac lucruri trăsnite: Simion Drelciug şi-a dat demisia
Primarul de Mihai Eminescu a ajuns la capătul rezistenţei
în Joia Mare îşi dă demisia
Parcarea subterană din Piaţa Centrală va fi gata la jumătatea lunii mai
Concedii ieftine la mare, pentru profesori
Fals în numele Protecţiei Consumatorilor
Dup㠄Şcoala Altfel”, urmează un concurs naţional
Botoşani: Liderii de sindicat dau sugestii cu privire la experţii educaţionali
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă