Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10883
De la 07 Ianuarie 2003
112956137

Botoşani: USL este pusă în ştreang. Ţurcanu gata să tragă scaunul

  • Dolineaschi este Iuda iar Portariuc un fudul inabordabil
  • 11 April 2013, 23:00

La Botoşani, USL stă cu ştreangul la gât iar liderul PNL Florin Ţurcanu se pregăteşte să-i tragă scaunul de sub picioare. De o colaborare între PSD şi PNL nu se mai poate vorbi încă de anul trecut. Florin Ţurcanu, obişnuit să fie omul faptelor şi nu al promisiunilor, a tot căutat să obţină sprijinul celor din PSD pentru a deschide uşa la premierul Victor Ponta şi să obţină banii necesari pentru judeţ. Numai că liderii PSD, parlamentarii, prefectul Costică Macaleţi n-au trecut niciodată de la promisiuni la fapte.
Sătul să-i tot audă pe cei din PSD că promit marea cu sarea, fără a concretiza măcar una din promisiunile făcute, Ţurcanu a trecut la declaraţii critice şi a început să-şi manifeste public nemulţumirile.
Se pare că pentru liberalul Ţurcanu paharul răbdării s-a umplut şi este hotărât să-şi croiască alt drum politic, poate o nouă alianţă. Să ne amintim că în mandatul 2008 – 2012, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Botoşani au fost schimbaţi după cum au fost interesele PNL, respectiv ale lui Florin Ţurcanu. Au fost vicepreşedinţi când de la PDL când de la PNL sau PSD. N-ar fi o surpriză ca într-un termen scurt, la nivelul CJ şi CLM Botoşani să auzim de-o alianţă PNL – PDL. Fostul vicepreşedinte Cristian Achiţei deja îşi face încălzirea.
Ţurcanu a ajuns la concluzia că cei din PSD sunt alunecoşi şi perverşi. Una spun la masa discuţiilor şi alta fac după ce dialogul s-a încheiat. Pe Andrei Dolineaschi, Ţurcanu l-a comparat cu Iuda.
„Ştii sărutul lui Iuda? Te pupă Andrei de trei ori şi ăsta este sărutul lui Iuda. Mai bine mă înjură decât să mă pupe de trei ori”, s-a destăinuit liberalul. Despre Ovidiu Portariuc a afirmat că este un încrezut, un fudul cu care nu se poate sta de vorbă. Portariuc se consideră superior lui Ţurcanu, ceea ce liberalul nu poate accepta.
„El nu vine să discute cu mine. Când am zis că eu sunt în opoziţie, iar el este la putere … Eu sunt foarte jos şi este foarte sus. Nu are el timp, nu se coboară la nivelul meu. Are o duşmănie mare”, l-a caracterizat Ţurcanu.
Ţurcanu îl suspectează pe Portariuc că ar fi tocmit specialiţşi de la Bucureşti care să-l urmărească. N-a precizat şi în ce constă această urmărire şi la ce i-ar folosi lui Portariuc.
Mare trebuie să-i fie amărăciunea, de vreme ce Ţurcanu este în situaţia de a renunţa la toate funcţiile, la voturile celor din PSD şi na se retrage din viaţa publică.
„Este un război, care pe care, pentru viitorul scaun. Este greşit total. La nivelul la care s-a ajuns acum în politică la nivelul Botoşanilor este periculos pentru democraţie. Instituţiile statului să stea la comanda politicienilor. Oameni care să facă. N-am crezut că o să ajung eu, personal, după atâţia ani de politică, din 97, o zi sau o perioadă în care să fiu omorât. Poate îl îngropăm pe Ţurcanu”, regretă acum liderul PNL că a candidat la şefia CJ.
„Eu nu îmi doresc niciun vot de la ei. Mai bine plec din politică acasă”, a concluzionat acesta, profund dezorientat de ceea ce se întâmplă în USL. În tabăra PSD, preşedintele executiv Ovidiu Portariuc recunoaşte că relaţiile cu PNL sunt pe margine de prăpastie şi că alianţa s-ar putea rupe în curând. Portariuc crede că Ţurcanu a pus la cale o nouă alianţă cu PDL şi că de aceea are un comportament radical faţă de PSD, inclusiv prin declaraţii belicoase.
”Dacă nu se va mai putea colabora şi dacă nu ne vom mai putea înţelege, este normal că nu se poate dragoste cu forţa”, a comentat Portariuc, care admite astfel că există şi posibilitatea ruperii USL.
Când, cum şi cine va trage scaunul de sub picioarele USL-ului spânzurat vom afla în scurt timp. S-au poate se va renunţa la spânzurătoare şi o va împuşca Ovidiu Portariuc, că tot şi-a luat pistol cu glonţ ce are efect omorâtor.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Aţipit sexual
Horoscop
Primarul Portariuc îşi înfiinţează propriul „DNA”
Primăria Botoşani: La iarnă, căldură mai ieftină cu 5-10%
Prinde muşte europene şi nu vede pădurea de necazuri a botoşănenilor
Socoteala lui Ţurcanu din Parlament nu s-a potrivit cu cea din CJ
Un deţinut român a fost omorât în bătaie de doi poliţişti ungari
Washingtonul somează Phenianul să înceteze să se mai joace cu focul
Guvernul USL dă frâu liber la executarea silită a persoanelor care nu mai pot achita rate
Da, este dus cu pluta!
Ioan Rotundu
Victor Construct va baricada accesul în Maternitate
Primăria numără gropile din asfalt. Când le va şi repara?
„Zvon” la Botoşani sau zvonuri de la primar
De ce-o vrea primarul birou în Uvertura Mall?
Senatoarea Cristiana Anghel s-a cazat intr-o casă de oaspeţi a Ministerului Educaţie
eu în Parlament sunt în comisia de Învăţământ
Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă