Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9282
De la 07 Ianuarie 2003
114973910

Poliţia a percheziţionat Primăria Dângeni şi a ridicat documente

  • 11 August 2014, 23:00

În cursul zilei de marţi o echipă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Botoşani – Serviciul economic a efectuat o descindere la Primăria Dângeni. Ofiţerii din cadrul Poliţiei economice au ridicat o serie de documente despre care se presupune că i-ar incrimina pentru diferite fapte de corupţie pe primarul Stelică Trofin şi secretarul Marcel Andrei (foto 1). Printre aspectele de care s-au interesat poliţiştii se numără decontarea către firme private a unor lucrări de investiţii publice fără ca acestea să fie efectuate integral, achiziţionarea pentru şcoala Dângeni de mobilier de proastă calitate, falsificarea consumului de combustibil la cele două autoturisme deţinute de primărie etc.
În momentul de faţă, Primăria Dângeni derulează investiţii de modernizare a şcolilor din Dângeni şi satul Hulub. Încă din faza de organizare a licitaţiilor publice, primarul Torfin a fost suspectat de către unii consilieri locali că ar fi intervenit în favoarea unei societăţi ieşene, patronată de un oarecare Stoica. În plină campanie electorală, când primarul încerca să-şi reînnoiască mandatul, societatea ieşeană ar fi beneficiat de către decontări de lucrări fără ca acestea să fi fost executate integral.
Cel puţin aşa a declarat la vremea respectivă noul contabil al primăriei, când afacerea primarului a ajuns în atenţia mass mediei locale.
O parte dintre consilierii locali, care şi-au înnoit mandatul şi pentru legislatura 2008 – 2012, cum ar fi Gheorghe Cojocaru, susţine că la şcoala Dângeni s-a adus mobilier de proastă calitate. Se pare că acest mobilier a fost adus pe o filieră nu tocmai transparentă, de la o fabrică din Vorona, aparţinând societăţii Prodalcool patronată de către Cornel Şfaiţer. Primăria Dângeni are în posesie două autoturisme: o Dacie papuc şi una Logan, ambele funcţionând pe bază de motorină.
Deşi comuna Dângeni are o lungime de 10 km, uimitor, dar aceste autoturisme au parcurs zilnic, în medie, 300 km. Bineînţeles că primăria a plătit integral facturile pentru motorina consumată. Şi tot întâmplător, sau nu, primarul Trofin este deţinătorul mai multor maşini şi utilaje agricole care funcţionează tot pe bază de motorină. Motiv pentru câţiva consilieri locali să-l suspecteze pe primar că a folosit motorina plătită din banii primăriei în funcţionarea maşinilor proprietatea sa.
Toate aceste aspecte, susţin surse locale, au fost aduse la cunoştinţa poliţiştilor din IJP Botoşani – Serviciul economic de către consilierul local PD-L Buzilă (foto 2). Fost poliţist, Buzilă a candidat consilier local pe lista PD-L şi a ieşit. La formarea Consiliului Local Dângeni, în urma recentelor alegeri locale, Buzilă a preluat Comisia de buget-finanţe şi responsabilităţi juridice. Se pare că în această nouă calitate, el ar fi reclamat la IJP Botoşani suspiciunile vehiculate pe seama primarului Trofin, căruia electoratul i-a încredinţat cel de-al treilea mandat.
Reamintim că la Primăria Dângeni, în cursul lunii mai a.c. a mai izbucnit un scandal, mediatizat şi în plan naţional de către anumite posturi de televiziune. Este vorba de faptul că primarul Stelică Trufin şi secretarul Marcel Andrei au semnat acte de atestare a dreptului patrimonial pentru vreo 200 de localnici. De aceste acte, despre care cei vizaţi habar n-au avut, a beneficiat contabila de la Cooperativa de credit Dobârceni, care a încheiat contracte fictive de împrumut pe numele cetăţenilor, producând o fraudă de ordinul miliardelor de lei.
Pentru că cei din conducerea Creditcoop Botoşani au trecut la executarea silită a cetăţenilor pe numele cărora contabila lor a încheiat contracte fictive de împrumut, cetăţenii s-au revoltat. Aşa s-a ajuns ca peste 200 de persoane păgubite cu ajutorul documentelor eliberate de primar şi secretar să se revolte. Prins la înghesuială, primarul Trofin a declarat mediei locale şi naţionale că semnătura de pe documentele eliberate de primărie nu-i aparţine, ea fiind falsificată de către secretarul Marcel Andrei.
În momentul de faţă Parchetul desfăşoară o anchetă, de la Primăria Dângeni fiind solicitate copii de pe mai multe documente care-i incriminează pe cei doi: primarul şi secretarul. (Ana Brădişteanu)
JD 18.07.2008

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Să ne ferească Dumnezeu de aşa înţelepciune!
Iustin Pîru, între credinţă şi legionarism
Ioan Rotundu
Bancul zilei: De ce mor bărbaţii mai repede decât femeile
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă