Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11967
De la 07 Ianuarie 2003
122209910

Botoşani: „Doar politicieni sau şi ticăloşi?” onorată cu prezenţa a peste o sută de botoşăneni

  • 11 December 2015, 23:00

Ieri, în sala de festivităţi a Casei Armate din Botoşani, în prezenţa a peste o sută de botoşăneni, mulţi veniţi din judeţ, jurnalistul Ioan Rotundu a lansat volumul de cronică politică postdecembristă intitulat „Doar politicieni sau şi ticăloşi?”. Titlul a creat vii dispute între cei prezenţi, autorul fiind chestionat de ce a ales ca titlu o întrebare la care , aşa cum a recunoscut, n-a dat şi răspunsul.
„Răspunsul îl va da cititorul, după ce va cunoaşte întreg conţinutul cărţii. Eu pot fi subiectiv în apreciere, în a cântări faptele politicienilor, poate că ce eu am interpretat a fi rău cititorul va considera că a fost ceva bine făcut” – declarat Ioan Rotundu pentru postul local de televiziune Tele’M Botoşani.
În recenzia făcută, istoricul prof. Dr. Dan Prodan (foto 2) a remarcat faptul că volumul este o frescă a istoriei politice botoşănene contemporane şi că după multe zeci de ani toate aceste consemnări vor deveni adevărate izvoare, surse de informare pentru istoricii care vor analiza „Epoca Băsescu”, cum şi-a mai intitulat jurnalistul acest prim volum dintr-o serie de trei.
Istoricul Gheorghe Median (foto 1) a sesizat faptul că jurnalistul nu numai că a consemnat evenimente de ordin politic, economic, social, cultural-educative dar le-a şi comentat într-un context mai larg, integrându-le, prin implicaţiile lor, în viaţa cotidiană, fapt remarcabil şi extrem de important pentru un publicist iar Ioan Rotundu demonstrează prin volumul proaspăt lansat abilităţi jurnalistice ce-l situează mult deasupra pleiadei de jurnalişti postdecembrişti care n u fac altceva decât să prezinte informaţii seci şi neînsoţite de explicaţii, de vreo interpretare.
Mult mai incisiv s-a arătat cu jurnaliştii botoşăneni Traian Apetrei, directorul teatrului „Mihai Eminescu, şi el de profesie jurnalist. Apetrei a arătat că pozaIoan Rotundu a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, să prezinte adevărul despre politicienii aflaţi în funcţii înalte cu mare putere de decizie , fără a se teme de consecinţe.
Apetrei a considerat că jurnalistul Ioan Rotundu trebuie luat ca model de cei care mai lucrează prin presa locală, în special pentru curajul său de a scrie fără vreo inhibiţie sau sentimente de teamă. Dar tot Apetrei a constatat cu amărăciune că media locală este înregimentată politic şi că toate informaţiile transmise publicului larg sunt cenzurate abil de către oamenii cu bani sau liderii politici care sunt finanţaţi de către oamenii cu bani.
L-am lăsat la urmă pe Ion Istrate, directorul Editurii „Agata” pentru că el s-a dovedit a fi puternic marcat de conţinutul volumului, de realismul celor consemnate, rostind un discurs plin de emoţii.
Toţi vorbitorii au ţinut să remarce faptul că în sală nu s-a prezentat niciun politician, dovadă că se simt cu musca pe căciulă, se simt vinovaţi de activitatea lor prin care au prejudiciat grav interesul public şi s-au ferit de a da socoteală pentru faptele lor. Închei întorcându-mă din nou la istoricul Gheorghe Median care a sesizat corect că jurnalistul Ioan Rotundu nu numai că a comentat evenimentele la data consumării lor dar s-a dovedit a fi şi un bun vizionar.
Şi a dat exemplul un editorial în care jurnalistul a anticipat că Dan Şova, ajuns pe la Botoşani, va avea un sfârşit tragic ca politician, lucru care s-a adeverit. Dar în volumul proaspăt lansat sunt şi alte anticipaţii care s-au adeverit, dovadă că jurnalistul are capacitatea de a anticipa viitorul pornind de la faptele prezentului, ceea ce-l poate recomanda ca un bun manager politic.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Presa-n gura l Rotundu: Emisiunea din 11.12.2015
Bancul zilei: Sfatul mamei către fiica proapăta nevastă
Reţeta zilei: Cap de porc în crustă crocantă
Horoscopul zilei de 12.12.2015
APIA Botoşani – Comunicat de presă
Micobuzul SRL Botoşani: Anunţ de interes public
Prognoza meteo in weekend
ANAF anuleaza creantele fiscale pentru care se cheltuie mai mult decat se incaseaza.
Daca ai datorat Statului sub 40 de lei, poti sa uiti de acea datorie
Ucraina: Incaierare intre parlamentarii favorabili presedintelui si cei care il sustin pe premier
Turcia cere Rusiei sa dea dovada de calm si avertizeaza ca rabdarea sa are limite
Dragu: ANAF trebuie sa aiba o abordare mai moderna;
MFP sprijina restructurarea institutiei
Apele Romane: 40% din barajele mici sunt neautorizate
Avarierea acestora poate provoca pagube materiale si pierderea de vieti omenesti
Dosarul retrocedarilor ilegale: Remus Truica, in arest la domiciliu/ Dan Andronic, sub control judiciar
Printul Paul a fost retinut de DNA, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri
Finantele vor sa lanseze in primul trimestru proiectul de lege privind redeventele
În afară de mulţumiri, n-am alte mijloace de recompensă
Ioan Rotundu
Euro 2016: Romania, in grupa cu Franta, Elvetia si Albania
Deputatul Claudiu Manda a injurat de mama un roman ce lucreaza in Marea Britanie.
Cine este parlamentarul PSD
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog