Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13052
De la 07 Ianuarie 2003
122873119

Noi detalii despre corupţia din Justiţia şi Poliţia Botoşani. Cazul Mihai Cliveţ

  • Ioan Rotundu
  • 11 December 2017, 23:00

Despre poliţistul Mihai Cliveţ şi abuzurile sale rămase, deocamdată, nepedepsite s-a scris mult în Jurnalul. Sar peste istoricul său infracţional pentru a relata despre situaţia sa la zi.
Pe vremea când era şeful Poliţiei Rurale Flămânzi, pe lângă obişnuitele combinaţii şi matrapazlâcuri, Cliveţ se purta dur cu agenţii de poliţie din subordine, nesfiindu-se chiar să-i lovească atunci când nu-i dădeau ascultare să facă sau să nu facă ceva pentru un protejat al său.
De pe urma activităţii de la Flămânzi Cliveţ s-a ales cu mai multe dosare penale care la care judecătorii botoşăneni i-au dat achitare pe bandă rulantă. Graţie colaborării dintre unii procurori, avocaţi şi poliţişti considerată a fi o grupare mafiotă Numai unul dintre dosare pare să-i poarte ghinion.
Este vorba de un dosar penal în care părţile vătămate sunt agenţii de poliţie care au fost loviţi şi care nu s-au dat bătuţi chiar dacă iniţial Cliveţ a fost achitat. Printre agenţii de poliţie loviţi de Cliveţ s-a aflat şi agentul Mihai Bârgovan. Dosarul, instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului s-a finalizat cu trimiterea inspectorului pr. de poliţie Mihai Cliveţ în judecată pentru lovire şi alte acte de violenţă.
Dosarul a fost judecat de către judecătoarea Veronica Avieriţei, nimeni alta decât şefa Secţiei penale. Nu intru în detaliile modului în care s-a judecat dosarul şi cum au fost manipulaţi martorii audiaţi. Cert este că Cliveţ a fost achitat.
Parchetul şi agentul de poliţie Mihai Bârgovanu au declarat apel la Curtea de Apel Suceava. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel dar vreme de peste un an de zile a fost făcut „pierdut” iar Mihai Cliveţ se lăuda către şefii din IJP că l-a omorât, adică i-a dispărut dosarul.
Prematură bucurie pentru Cliveţ pentru că surpriza avea să-i apară în cursul lunii noiembrie a.c. Pe portalul Curţii de Apel Suceava a apărut dosarul nr. 17.666/193/2014, inculpat Mihai Cliveţ, cu termen de judecată 29.11.2017. Cliveţ nu este omul care să se lase învins. S-a dus pe la Curtea de Apel şi s-a întors lăudându-se către şeful IJP Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu că în două zile, adică pe 29 noiembrie, dosarul va fi soluţionat tot cu achitare. Să lăsăm dosarul de la Curtea de Apel şi să facem o incursiune în interiorul IJP Botoşani, instituţie condusă în momentul de faşă de către comisarul şef Viorel Şerbănoiu (foto).
La comanda Poliţiei Municipiului Botoşani a fost numit interimar comisarul şef Cătălin Corneanu, un poliţist cam agresiv la vorbă, mai ales când a mai băut şi un şpriţ. Acesta a intrat în conflict cu şeful Şerbănoiu care i-a pus gând rău, adică să-l demită din funcţie.
În acelaşi timp, la Poliţia Municipiului Dorohoi a rămas vacant postul de comandant prin pensionarea fostului titular. Ori, în ambele posturi de comandă Viorel Şerbănoiu ar fi vrut un poliţist care să-o dea ascultare şi noaptea prin somn. Se pare că a pus ochii pe Mihai Cliveţ, priceput la combinaţii, cu simţul banului dezvoltat şi mai ales dispus să execute orice ordin ar primi.
Când Cliveţ s-a lăudat că va aduce achitarea de la Curtea de Apel Suceava, comisarul şef Şerbănoiu i-a dat de ales între funcţia de şef la Poliţia Municipiului Botoşani sau Dorohoi.
Mai să crape de bucurie Cliveţ dar, care orice impostor care se respectă, i-a dat de înţeles lui Şerbănoiu că se va gândi dacă va accepta una dintre cele două variante. Numai că socoteala de acasă nu de fiecare dată se potriveşte cu cea din târg iar a lui Cliveţ nu s-a potrivit nicidecum cu cea a judecătorului de la Curtea de Apel Suceava.
La termenul de judecată din 29 noiembrie, judecătorul l-a încunoştinţat pe Cliveţ că se reia cercetarea judecătorească iar martorii din dosar vor fi reascultaţi. Aşa că Cliveţ s-a întors la Botoşani fără achitare şi un plus cu un nou termen de judecată pentru 13.12.2018 când au fost citaţi pentru audieri primii doi martori.
Totodată i s-a spulberat şi numirea în unul dintre cele două posturi de şef. Pierzându-l pe Cliveţ de client la Poliţia Municipiului Botoşani, Şerbănoiu nu l-a mai răbdat pe vocalul Corneanu la şefia Poliţiei Municipale şi l-a înlocuit cu dorohoianul Adrian Doloi. Deocamdată Corneanu a devenit adj. lui Doloi dar se pare că Şerbănoiu nu-l va lăsat pentru mult timp în funcţie. Vrea să-l vadă într-o funcţie cât mai joasă, poate numai aşa va învăţa să-şi ţină clanţa în faţa şefului.
Mihai Cliveţ a rămas pe mai departe anchetator în cadrul Serviciului de Ordine Publică, unde dacă nu curge picură şi tot nu iese în pagubă.
Faptul că judecătorul Curţii de Apel Suceava reface cercetarea judecătorească a generat două ipoteze. Ori judecătorul a simţit ce puşlama este Cliveţ ţi vrea să facă o judecată dreaptă, ori Cliveţ a reuşit să ungă balamalele care scârţâiau iar judecătorul ca să-i dea achitare va trebui să administreze probe prin care să demonteze motivele de apel ale procurorului de la Parchetul Botoşani şi ale părţii vătămate, agentul de poliţie Mihai Bârgovanu.
Voi urmări cum se va soluţiona acest dosar pentru că oricare va fi decizia judecătorului, ea va fi definitivă. În ce-l priveşte pe Mihai Cliveţ, în calitatea sa de anchetator a intrat în conflict cu biologul dr. Gheorghe Hrincă. Este o poveste interesantă şi care merită să fie cunoscută şi de cititorii Jurnalului. Pe curând!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Cruzime matrimonială
Horoscopul zilei de 12.12.2017
USR a depus peste 270 de amendamente la proiectul de buget pe 2018.
Claudiu Nasui: Ne dorim mai putini bani in PNDL, faimosul program numit "pixul lui Dragnea"
Povara fiscală pentru salariat versus PFA:
Ce se schimbă de la 1 ianuarie 2018 - analiza EY
Eugen Tomac, despre protestele de duminica:
A fost o actiune organziata pentru a-i face revenirea in viata politica a indecisului Dacian Ciolos, iar PMP nu a fost acolo pentru ca nu a fost invitat
Cinci masuri de austeritate fiscala ale Guvernului,
aparute in aceste zile in Monitorul Oficial
Grupul de state impotriva coruptiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) cere Romaniei
informatii privind modificarile la legile justitiei. Polonia, vizata si ea
Bugetul pe 2018 este dezastruos pentru investitii.
S-au taiat bani de la autostrazi si cai ferate si alocarea pentru intretinerea drumurilor e la jumatate - Deputat USR
Ecaterina Andronescu, chemata la DNA in dosarul privind baza Cutezatorii
Dezbatere privind Statutul politistului la Ministerul de Interne.
ONG-ul Alianta pentru combaterea abuzurilor atrage atentia ca "I se da politistului o putere foarte mare, se poate ajunge la umilirea cetateanului"
Legile justitiei - care este stadiul celor trei proiecte din controversatul pachet
pe care PSD vrea sa il adopte pana la Craciun
Cine mai poate opri legile justitiei? O posibila solutie in extremis
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog