Oraşul Flămânzi a omagiat ieri împlinirea a 100 de ani de la răscoala de la Flămânzi. Cu acest prilej, locuitorii micuţei localităţi au primit vizita parlamentarilor botoşăneni, a celor doi şefi ai judeţului, prefectul Cristian Roman şi preşedintele Constantin Conţac, a liderilor partidelor politice de la nivel de judeţ, precum şi liderului PNŢCD de la Centru Petre Miluţ. Începând cu orele 11.00, oficialităţile, alături de localnici au participat la un tedeum în memoria celor căzuţi la răscoală, care a avut loc în aer liber, în faţa obeliscului din centrul oraşului. După slujba religioasă, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi primarul Gheorghe Micuţaru au dezvelit o placă comemorativă ce atestă trecerea a 100 de ani de la răscoala de la Flămânzi.
Dacă vom lua localitatea Flămânzi şi ne vom întoarce într-o sută de ani nu vom găsi nimic din ceea ce a fost, în afară de pământ. Istoria a şters tot şi nouă ne-au rămas foarte puţine scrieri care atestă ce a fost aici, a declarat Constantin Conţac. Preşedintele CJ recunoaşte că se poate face mai mult în localitate. EL a felicitat locuitorii pentru prezenţă şi pentru faptul că nu au uitat această zi.
Este dureros că unele lucruri nu sunt puse la punct, de actuala Guvernare, şi ne dorim ca cele care vor veni să facă tot ce e posibil pentru binele cetăţeanului. Într-o sută de ani am făcut foarte puţin şi de aceea trebuie să ne străduim mai mult, a precizat Constantin Conţac. Sub privirile reprezentanţilor partidelor politice şi a parlamentarilor, ţărăniştii s-au mobilizat susţinându-şi noul preşedinte de la centru. Într-un ton de campanie electorală, acesta a vorbit oamenilor despre programul PNŢCD de Guvernare. Miluţ a precizat că

ceea ce vede atât în mediul rural, cât şi în oraşele comuniste este că nu s-au şters urmele trecutului
Dacă azi suntem aici într-un număr atât de mare, înseamnă că ceea ce au făcut înaintaşii noştri, acei ţărani lipsiţi de posibilităţi elementare de viaţă nu se va şterge niciodată şi vor rămâne în memoria noastră, a declarat Petre Miluţ. Acesta a precizat că deşi a venit să vorbească oamenilor despre pământ, a aflat că în localitate, simbol al ţărănimii române, nu există măcar un spital. El a promis un spital flămânzenilor, criticându-i pe preşedintele CJ şi primar, ambii social democraţi, că nu au făcut destul.
Oamenii nu aşteaptă de la noi cuvinte măreţe, ci fapte. Ţara asta trebuie condusă de oameni care trebuie să facă fapte. Să nu uităm că ţărănimea română se găseşte într-o situaţie disperată, a precizat ţărănistul de la centru. De remarcat că promisiunea lui Miluţ, în privinţa spitalului, n-are nici un fel de suport. În Flămânzi a funcţionat un spital, dar, datorită că n-a corespuns noilor criterii privind atestarea unei unităţi spitaliceşti, a fost desfiinţat. La discursul electoral susţinut de ţărăniştii prezenţi la manifestare, primarul Micuţaru a răspuns sec,
Cum plecară se făcură toţi o apă şi-un pământ. Ţărăniştii au venit cu steaguri şi programe pe care le-au împărţit cetăţenilor sub privirile parlamentarilor şi a şefilor judeţului Botoşani. Dacă prefectul nu a luat cuvântul în faţa oamenilor prezenţi în faţa obeliscului, pe lângă Miluţ, din partea ţărăniştilor de la centru a luat cuvântul şi parlamentarul Aurelian Pavelescu. Liderii partidelor politice şi şefii judeţului au depus coroane, manifestarea în aer liber fiind încheiată cu program artistic susţinut de un grup de profesori din localitate. (Bianca ALBU)