Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26414
De la 07 Ianuarie 2003
118412957

Botoşani: La Revelionul pensionarilor, liderii PSD s-au distrat pe cinste

  • 11 January 2013, 23:00

Pensionarii botoşăneni s-au distrat pe cinste la revelionul pregătit pentru ei de municipalitate. Petrecerea a avut loc la Complexul Europa şi Complexul Maria. Nu au lipsit de întâlnirea cu persoanele în vârstă primarul Ovidiu Portariuc, prefectul Costică Macaleţi şi viceprimarii Cosmin Andrei şi Viorel Iliuţă au venit la întâlnirea cu pensionarii.
„Este o onoare pentru mine să vă avem ca invitaţi în cadrul acestui eveniment la care ţin foarte mult şi ţin că contiunăm această tradiţie începută la Botoşani şi sper ca din în an să organizăm din ce în ce mai bin şi să reuşim să rezolvăm cât mai multe doleanţe. Vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut în decursul timpului pentru Botoşani şi vreau să vă asigur că vă aflaţi printre priorităţile municipalităţii botoşănene”, a declarat Ovidiu Portariuc.
Urări de bine au primit pensionarii şi din partea prefectului judeţului. „Una dintre problemele vârstei a treia este singurătatea şi faptul că domnul primar împreună cu Consiliul Local au avut o asemenea iniţiativă mă face să îi mulțumesc, iar dumneavoastră să vă spun La mulţi ani, să vă bucuraţi de cei dragi, de copii, de nepoţi şi să fiţi sănătoşi”, a fost mesajul prefectului Costică Macaleţi.
Oficialii nu au ratat sesiunea de pupături şi dans cu cei prezenţi, oficialii trecând pe la fiecare masă şi au închinat un pahar de vin şi au pozaau făcut poze. Cei 410 pensionarii care au participat la Revelionul organizat de municipalitate la Complexul Europa au primit colindători de la Vorona. Copiii îmbrăcaţi în costume populare au prezentat datini şi obiceiuri de iarnă iar la final au fost răsplătiţi cu aplauze şi cu felicitări. Decanul de vârstă al pensionarilor este Mihai Corduneanu, care are 94 de ani.
„Mă simt ca la 40 de ani. Viaţa este frumoasă şi doresc tuturor să ajungă la vârsta mea. Cu bun şi cu rele viaţa trebuie trăită”, a spus Mihai Corduneanu.
Alţi 300 de pensionari au participat la Revelionul găzduit de Complexul Maria. Aici cei prezenţi s-au bucurat şi dansat pe acordurile lui Cozmiţă Lascarcahe şi a formaţiei Datina. Un moment care i-a încântat pe cei prezenţi au fost dansurile ţigăneşti. Cei în vârstă nu s-au dau înlături nici de la bătute, hore sau braşoveancă.
Meniul oferit de cele două restaurante a fost în linii mari acelaşi : gustare rece, sarmale în cuiburi cu mămăligă şi smântână, friptură de pasăre cu cartofi ţărăneşti la cuptor, salate de murături asortate (gogosari, conopidă şi gogonele), prăjitura casei, fructe, dar şi 100 ml vodcă pentru bărbaţi şi 50 ml lichior pentru femei.
De asemenea, la fiecare patru persoane au primit un PET de doi litri de suc, la care s-a adăugat apa minerală şi vinul, câte un litru de familie. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Diferenţa dintre Mria noastră şi Marianne a lor
Gastronomie: Pastramă de oaie cu mămăliguţă
11 balene ucigaşe au reuşit să scape după ce fuseseră prinse sub gheaţă
Ce poate obţine România de la preşedinţia irlandeză a Uniunii Europene?
Un piton lung de 3 metri a călătorit două ore pe aripa unui avion
Impozitul forfetar se va aplica din a doua jumătate a acestui an sau din 2014
Noul program de vizite în spital nemulţumeşte pe toată lumea
Ţurcanu vrea mai mulţi bani pentru deszăpezire
Profesorii de geografie vor modificarea programelor şcolare
Spitalul Judeţean va avea în curând manager cu acte în regulă
Parcul auto al CJ aşteaptă programul Rabla pentru reînnoire
Mall-ul se va deschide în martie
Bilanţ de activitate la ISU Botoşani
Ameninţări cu pistolul la staţia OMV de pe Calea Naţională
Portariuc a intrat în conflict cu salariaţii Eltrans
A tras ţeapă firma de transport Ami Turing călătorilor săi?
88 de călători, printre ei şi botoşăneni, susţin că au fost abandonaţi în Ungaria
Municipalitatea a finalizat programul dedicat Zilelor Mihai Eminescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă