Pensionarii botoşăneni s-au distrat pe cinste la revelionul pregătit pentru ei de municipalitate. Petrecerea a avut loc la Complexul Europa şi Complexul Maria. Nu au lipsit de întâlnirea cu persoanele în vârstă primarul Ovidiu Portariuc, prefectul Costică Macaleţi şi viceprimarii Cosmin Andrei şi Viorel Iliuţă au venit la întâlnirea cu pensionarii.
Este o onoare pentru mine să vă avem ca invitaţi în cadrul acestui eveniment la care ţin foarte mult şi ţin că contiunăm această tradiţie începută la Botoşani şi sper ca din în an să organizăm din ce în ce mai bin şi să reuşim să rezolvăm cât mai multe doleanţe. Vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut în decursul timpului pentru Botoşani şi vreau să vă asigur că vă aflaţi printre priorităţile municipalităţii botoşănene, a declarat Ovidiu Portariuc.
Urări de bine au primit pensionarii şi din partea prefectului judeţului. Una dintre problemele vârstei a treia este singurătatea şi faptul că domnul primar împreună cu Consiliul Local au avut o asemenea iniţiativă mă face să îi mulțumesc, iar dumneavoastră să vă spun La mulţi ani, să vă bucuraţi de cei dragi, de copii, de nepoţi şi să fiţi sănătoşi, a fost mesajul prefectului Costică Macaleţi.
Oficialii nu au ratat sesiunea de pupături şi dans cu cei prezenţi, oficialii trecând pe la fiecare masă şi au închinat un pahar de vin şi au au făcut poze. Cei 410 pensionarii care au participat la Revelionul organizat de municipalitate la Complexul Europa au primit colindători de la Vorona. Copiii îmbrăcaţi în costume populare au prezentat datini şi obiceiuri de iarnă iar la final au fost răsplătiţi cu aplauze şi cu felicitări. Decanul de vârstă al pensionarilor este Mihai Corduneanu, care are 94 de ani.
Mă simt ca la 40 de ani. Viaţa este frumoasă şi doresc tuturor să ajungă la vârsta mea. Cu bun şi cu rele viaţa trebuie trăită, a spus Mihai Corduneanu.
Alţi 300 de pensionari au participat la Revelionul găzduit de Complexul Maria. Aici cei prezenţi s-au bucurat şi dansat pe acordurile lui Cozmiţă Lascarcahe şi a formaţiei Datina. Un moment care i-a încântat pe cei prezenţi au fost dansurile ţigăneşti. Cei în vârstă nu s-au dau înlături nici de la bătute, hore sau braşoveancă.
Meniul oferit de cele două restaurante a fost în linii mari acelaşi : gustare rece, sarmale în cuiburi cu mămăligă şi smântână, friptură de pasăre cu cartofi ţărăneşti la cuptor, salate de murături asortate (gogosari, conopidă şi gogonele), prăjitura casei, fructe, dar şi 100 ml vodcă pentru bărbaţi şi 50 ml lichior pentru femei.
De asemenea, la fiecare patru persoane au primit un PET de doi litri de suc, la care s-a adăugat apa minerală şi vinul, câte un litru de familie. (Adrian Marcu)