Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10177
De la 07 Ianuarie 2003
110930647

Botoşani/Văculeşti: Chiolhanurile baronului local Gânga au finanţare nelimitată

  • Ioan Rotundu
  • 11 January 2015, 23:00

Sâmbătă, am primit un telefon de la un cetăţean din comuna Văculeşti cum că primarul comunei Sorin Gânga a pus de-un chiolhan la Popasul Cucorăni unde are invitate vreo 60 de persoane, totul pe banii primăriei. Desigur că am fost curios să aflu despre ce distracţie poate fi vorba.
Când am aprofundat verificările, am descoperit că într-adevăr primarul Sorin Gânga a organizat o masă tovărăşească cu social-democraţii din comună aleşi pe sprânceană, chipurile un prilej de a mulţumi membrilor formaţiilor de jocuri tradiţionale care au participat la evenimentele din decembrie anul trecut.
Festivitatea n-a mai avut loc la Popasul Cucorăni, fiind mutată în ultimul moment, din motive necunoscute, la Pensiunea lui Codreanu de la Dealu Mare. Aşa că sâmbătă seara, la această Pensiune, primarul şi cu invitaţii săi, jucători de căiuţi, capră, urşi la care s-au adăugat colaboratorii săi de bază din PSD, au chefuit până în noapte târziu. De unde bani? Am dezlegat şi această enigmă.
În 10 decembrie 2014 a avut loc la Primăria Văculeşti şedinţa de Consiliu Local, preşedinte de şedinţă fiind democrat-liberalul Radu Amarghioalei. În acea şedinţă primarul Gânga a promovat un proiect de hotărâre prin care solicita aprobarea consilierilor să cheltuiască din bugetul local o sumă de bani pentru activităţi culturale dedicate Zilei comunei Văculeşti şi tradiţiilor de Anul Nou.
În proiectul de hotărâre nu s-a precizat o sumă, primarul având libertatea să cheltuiască cât va credea de cuviinţă. Consilierii din opoziţie i-au cerut primarului să stabilească o sumă pentru că nu este legal să se emită o HCL fără specificarea sumei. Pentru că primarul a refuzat să indice o sumă, consilierii opoziţiei, în număr de 5, au votat împotrivă. HCL a fost aprobată cu cele 6 voturi ale consilierilor PSD, între ei aflându-se şi proaspătul traseist liberal Viorel Dimachi (foto), care a trădat PNL-ul în favoarea PSD, schimbând raportul de forţe în CL în favoarea primarului pesedist.
În 28 decembrie anul trecut, primarul Gânga a organizat Ziua comunei şi a sărbătorilor tradiţionale de Anul Nou. Au fost invitate formaţiuni de jocuri de iarnă de la comunele cu primari PSD. Acţiunea s-a desfăşurat pe terenul de fotbal de lângă sediul Primăriei şi a durat vreo cinci ore. Pentru că nu exista un grup sanitar, invitaţii şi-au satisfăcut necesităţile fiziologice pe sub zidurile primăriei şi ale şcolii din vecinătate. Pentru invitaţi şi membrii PSD din comună, primarul a comandat 400 de porţii de mâncare la Popasul Cucorăni. Nu se cunoaşte suma cheltuită cu acest eveniment pentru că primarul a refuzat să informeze pe consilierii din opoziţie câţi bani a cheltuit din bugetul local.,
Iată că, sâmbătă, 10 ianuarie, primarul le-a mulţumit din nou celor care l-au sprijinit la Ziua comunei organizând un alt festin la Pensiunea Leto de la Dealu Mare. Alţi bani cheltuiţi fără a se cunoaşte suma lor.
Consilierii din opoziţie apreciază că toate aceste cheltuieli ar depăşi 100 mii lei, adică un miliard lei vechi, bani mulţi pentru bugetul micuţ al comunei Văculeşti.
Interesant este şi faptul că primarul n-a avut bani să rezolve problema încălzirii sălilor de clasă pentru elevii de clasele I – IV şi nici să repare WC-ul intrat în iarnă fără geamuri şi uşi, dar a avut bani de la buget să organizeze chiolhanuri tovărăşeşti având invitaţi primarii PSD din zonă. Chiar nu există ac de cojoc pentru acest primar care-şi bate joc de o întreagă comună şi le risipeşte bugetul pe chermeze tovărăşeşti în defavoarea rezolvării problemelor de interes comunitar? Cine-l protejează de se simte atât de puternic?
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Bărbosul
Horoscopul zilei
Inchisoare pentru membrii Guvernului care refuza sa raspunda interpelarilor
Tudor Chiuariu, urmarit in dosarul lui Hrebenciuc, pentru ca ar fi cerut doua milioane de euro
S-a lepădat de PNL pentru satana roşie
Ioan Rotundu
Alimentele gratuite primite drept ajutor de la UE sunt motiv de a face bani pentru unii romani
Expertele contabile din dosarul lui Marian Oprisan au fost arestate
Ministrul Finantelor solicita ASF sa regandeasca tarifele la RCA pentru tinerii sub 25 de ani
PNL cere Avocatului Poporului sa sesizeze CCR cu privire la ordonanta referitoare la renuntarea la titlurile stiintifice
Germania: Atac asupra unui ziar care a publicat caricaturi cu Mahomed din revista Charlie Hebdo
Darabani: Mort de la Bobotează, ţinut în tinda casei
Cancerul care roade opoziţia de la Botoşani
Ioan Rotundu
Alina Gorghiu i-a dat termen lui Tudor Chiuariu sa isi dea demisia din PNL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă