Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1816
De la 07 Ianuarie 2003
123660562

Botoşani: Revelionul Pensionarilor a luat proporţii vangheliene

  • Ioan Rotundu
  • 11 January 2016, 23:00

Vuvuzela Primăriei Botoşani dar şi a PSD-ului care este viceprimarul Cosmin Andrei (foto) a anunţat că Revelionul Pensionarilor ce se va organiza în această lună va lua dimensiuni vangheliene. Dacă în anii anteriori PSD-ul, prin primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei organiza acest eveniment cu participarea a aproximativ 500 de pensionari înregimentaţi în PSD, pe la început de an aceeaşi vuvuzelă Andrei anunţa că numărul participanţilor s-a mărit la o mie.
Ieri, vuvuzela a anunţat că la revelion vor participa 1.500 de pensionari pentru că s-ar fi înscris mult mai mulţi decât se aşteptau cei din primărie. Aiurea, şi în anii anteriori s-au înscris mai mulţi decât numărul de locuri rezervate dar nu s-a suplimentat numărul participanţilor. Este evident că în vară fiind alegeri locale la funcţia de primar, cei doi social-democraţi aflaţi în fruntea Primăriei Botoşani au transformat Revelionul Pensionarilor într-un început de campanie electorală care să-i aducă lui Portariuc cât mai multe voturi.
A mai declarat viceprimarul Cosmin Andrei că toate cheltuielile vor fi suportate cu banii strânşi din sponsorizări. Ciudat, dar în vara anului trecut acelaşi viceprimar s-a plâns public că oamenii de afaceri nu mai vor să sponsorizeze Festivalul verii aşa că acest eveniment a fost organizat cu bani de la buget. Oare ce i-o fi determinat pe oamenii botoşăneni de afaceri să-şi dezlege punga chiar de la început de an când se ştie, lunile ianuarie şi februarie sunt lunile cele mai proaste pentru mediul de afaceri? Este limpede că de la PSD şi din biroul primarului Portariuc s-a dat semnalul strângerii de fonduri pentru alegerile locale.
Este ştiut, pentru că toţi primarii au procedat la fel, cine dintre oamenii de afaceri nu pune banul pe masa partidului care desemnează candidat la Primăria Botoşani, acel „zgârcit” va fi exclus de la a câştiga licitaţii publice sau obţine investiţii finanţate din banii publici.
Dacă la Suceava, DNA-ul ar avea procurori aşa cum sunt la DNA Iaşi, Prahova, Alba, Cluj, Oradea cu certitudine s-ar investiga şi descoperi afacerile financiare murdare care se pun la cale în perioadele de alegeri locale şi parlamentare. Revenind la revelionul mamut pus la cale de PSD, via Primăria Botoşani, o parte din cheltuieli se vor spăla şi prin Cantina săracilor aşa cum se spală în fiecare an cheltuielile cu fasolea, cârnaţul şi vinul oferit botoşănenilor la Zilele Botoşanilor, respectiv de Sf. Gheorghe. Multe taine stau ascunse în spatele uşilor acestei cantine. Condusă în vremea primarului Florin Egner de un anume Florin Aconstantinesei, un şmecher fără de pereche, acum cantina se află pe mâna altui pezevenchi numit Ţuţu Hriţcu, fost şef de restaurant.
Dar firele afacerii conduc spre Serviciul Public Local de Asistenţă Socială al Primăriei Botoşani condus de un anume Burlacu pe care primarul Portariuc a vrut să-l demită pentru că-l considera omul lui Fluture dar din motive rămase necunoscute nouă duşmănia dintre cei doi s-a transformat într-o cimentată prietenie. . De la acest Serviciu aici se împart pomenile financiare către pensionari, acei 50 de lei pentru fiecare pensionar care are o pensie lunară mai mică de 800 lei.
Să nu credeţi că Portariuc este primul primar care se foloseşte din plin de aceste mijloace numite Cantina săracilor şi Serviciul Public pentru a aduna cât mai multe voturi! Toţi primarii s-au folosit de aceste mijloace, unii mai abil, cum a fost Egner şi acum Portariuc, alţii mai inabil, cum au fost Chiriacescu şi Flutur.
Un singur lucru trebuie să ţină minte botoşănenii când vor merge la vot: banii lor din impozite şi taxe sunt folosiţi pentru evenimente prost mascate politic în loc să fie folosiţi în scop edilitar. Iar beneficiarii acestor distracţii sunt, în genere, pensionarii înregimentaţi politic, în majoritatea lor la PSD şi nu întreaga comunitate.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 12.01.2016
Bancul zilei: Logodnica, amanta şi femeia căsătorită
Reţeta zilei: Pui in sos dulce-acrişor
Siria: Opt elevi si profesoara lor au fost ucisi in urma unui raid al aviatiei rusesti in Alep
India: Politia a obligat un hot care inghitise un lant de aur sa manance 40 de banane
Iohannis a promulgat Legea dialogului social:
Sindicatele pot sa primeasca direct contributia de la angajator, fara ca banii sa ajunga intai la salariati
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
De ce marimea unui vagin nu este un subiect la fel de discutat precum marimea penisului
Cum va fi vremea dupa 15 ianuarie
Italia propune o Europa cu doua viteze
Raluca Turcan: Din punctul meu de vedere, Dacian Cioloş ar fi binevenit în PNL
"Prima doamna" a Cataloniei este o jurnalista romanca
Turcia va oferi permise de munca refugiatilor sirieni,
pentru a descuraja migratia acestora catre Europa
Lovitura pentru partidul lui Tariceanu in an electoral:
Daniel Chitoiu a renuntat la functia de secretar general al ALDE si se retrage din politica
Atacatorul de la comisariatul din nordul Parisului avea interdictie pe teritoriul Romaniei pentru cinci ani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog