Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34339
De la 07 Ianuarie 2003
112784690

Drăguşeni: Abuzurile comise de generala Huncă ies la lumină

  • 11 January 2017, 23:00

După abuzurile Mihaelei Huncă comise în numirea directorului la Liceul Tehnologic Todireni continuăm seria dezvăluirilor cu ce s-a întâmplat la Şcoala Drăguşeni. Pur şi simplu este incredibil că un şef de instituţie şi-a permis astfel de încălcări ale legii numai pentru a fi bine cotată în partid şi a obţine mandatul de deputat.
Directorul al şcolii din Drăguşeni a fost numit învăţătoarea Daniela Nechita, soţia primarului PSD Eugen Nechita (foto), considerat capul lumii interlope din comună şi inculpat în celebrul dosar de înşelăciune a Universităţii Harward referitor la o serie de tranzacţii ilegale cu păduri.
Daniela Nechita a fost numită pur şi simplu director numai pentru că era din familia PSD, merite profesionale neavând nici măcar la nivel de învăţătoare. Se ajunsese la situaţia de râsu-plânsu ca profesori cu prestigiu şi rezultate meritorii în carieră să stea sluj în faţa învăţătoarei Nechita.
Teama de soţul ei primar este aşa de puternică încât profesorii au acceptat umilinţa la care au fost supuşi timp de patru ani fără a crâcni.
Când în toamna anului ce-a trecut s-a organizat examene pentru funcţia de director, învăţătoarea Daniela Nechita, cu tot efortul depus de oamenii din Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, n-a putut fi declarată admisă, aşa de slab profesional s-a dovedit a fi pregătită.
În schimb s-a recurs la manevre de culise în sensul ca la propunerea Consiliului de Administraţie al şcolii, Daniela Nechita să fie numită director interimar. Totul era pregătit, numai că jocul de culise fiind dezvăluit în Jurnalul, se pare că generala Mihaela Huncă, cu mandatul de deputat în buzunar, s-a temut să comită un astfel de abuz semnalat deja public aşa că a schimbat pe ultima sută de metri întreaga tactică. Învăţătoarea Dorica Chiaburu este considerată cel mai slab cadru didactic din punct de vedere profesional. Dar ea este cumătru cu familia Nechita care i-a cununat fata ce este ofiţer în Armata Română.
Femeia a lucrat în cadrul Cooperativei de consum Drăguşeni pe post de funcţionar economic şi s-a confruntat într-o perioadă de timp cui grave probleme de sănătate. Iată ce ne-a declarat o sursă din comună: „Mergeţi domnule Rotundu şi Daţi-i acestei persoane să compună 2 propoziţii de clasa a IV-a şi dacă le face eu sunt prostul satului. De asemenea această persoană are grave probleme psihice, putându-se verifica că a "vizitat" Spitalul 4 de câteva ori. Este incredibil ,mai ales că acolo sunt foarte multe persoane mult, mult mai capabile, cu facultăţi adevărate şi liceu Pedagogic. Chiar aşa de rău a ajuns învăţământul încât aceşti interlopi Nechita să facă ce vor ei?????”
Scenariul numirii ca director interimar al Doricăi Chiaburu la Şcoala Drăguşeni a fost conceput în zilele de Crăciun, când familia Nechita a fost oaspeţii familiei Chiaburu, surse apropiate celor doi susţinând că familia Nechita s-a autoinvitat la Chiaburu. Deşi Dorica Chiaburu s-a codit să accepte funcţia de director, primarul şi soţia sa i-au garantat că de fapt şcoala o va conduce tot Daniela Nechita, adică cumătra, ea urmând a fi director doar în acte.
Primarul a comunicat Mihaelei Huncă că la Drăguşeni trebuie să fie desemnat director interimar învăţătoarea Dorica Chiaburu, ea fiind fidelă PSD-ului. Deşi nu mai era pe funcţia de inspector general, având deja validat mandatul de deputat., Huncă a cerut conducerii interimare a IŞJ să emită decizie de numire pentru Dorica Chiaburu, ceea ce s-a şi întâmplat.
Când l-a şcoala din Drăguşeni s-a primit decizia de numire pe post, Dorica Chiaburu a făcut o criză de nervi. Luni, 9 ianuarie, ea s-a dus la primarul Eugen Nechita, de fapt cumătrul său, şi şi-a depus demisia, numai că primarul n-a înaintat-o la IŞJ Botoşani aşa că Dorica continuă să fie, legal, directorul şcolii,. împlinind astfel dorinţa familiei Nechita de a fi marioneta lor.
„Domnule Rotundu, această persoană este monument de prostie recunoscută de toţi din şcoală, nu ştie nici să vorbească corect limba romană ,expresii precum „ghiveta” şi „prosop plauşat” fiind memorabile” – ne-a mai completat sursa noastră tabloul profesional al învăţătoarei Dorica Chiaburu.
După cum ne-a fost descrisă de către cei din Şcoala Drăguşeni, Dorica Chiaburu este portretul robot al directorului doriţi de PSD să ocupe funcţiile în şcoli. Cu cât sunt mai slabi profesional, cu atât mai uşor de controlat politic şi buni de treabă în interesul partidului.
Aşa privite lucrurile, Mihaela Huncă a fost un excelent căprar al PSD-ului pus în .fruntea IŞJ Botoşani care a ştiu să facă căprărie în interesul partidului, motiv pentru care a şi fost susţinută să ajungă parlamentar, mai ales că între timp era implicată în vreo trei dosare penale, condiţie de bază ca să poţi promova în PSD. Cu cât mai multe dosare penale şi mai grave infracţiuni comise, cu atât ai şanse de a ocupa o funcţie cât mai înaltă în structurile publice şi administrative ale statului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 12.01.2017
Bancul zilei: Sfaturi înţelepte
Ungaria intentioneaza sa restrictioneze drastic ONG-urile finantate de George Soros
Formularul 088 va fi eliminat in aceasta saptamana
Numarul firmelor inchise, mai mare decat numarul firmelor deschise
Constantin Sima, procuror detasat la Ministerul Justitiei, ar urma sa fie unul din cei patru secretari de stat
In calitate de presedinte al Asociatiei Procurorilor, s-a pronuntat pentru gratiere si amnistie
Dunarea a ajuns la cel mai mic debit din ultimii zece ani/Consumul de gaze si energie electrica a atins noi recorduri
Firme apropiate de PSD primesc contracte importante de deszapezire
New York Times declanseaza scandalul anului:
Rusia ar avea imagini video compromitatoare cu Trump facand sex cu prostitutate la Moscova in 2013. Posibil troc Trump - Putin privind Ucraina
Ambasada SUA felicita noul guvern,
dar avertizeaza ca "sustine ferm eforturile presedintelui Klaus Iohannis si ale institutiilor judiciare si de aplicare a legii"
Un deputat PNL propune ca pierderile suferite de firme prin intarzierea oamenilor la serviciu sa fie suportate de Primaria Bucuresti
Eliminarea formularului 088, invitatie la evaziune fiscala?
Formularul nascut greu, schimbat din mers pentru a satisface mediul de afaceri iar acum pe cale de a fi lepadat
Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu premierul Grindeanu:
Nu va fi deloc usor de construit un buget cu masurile deja aprobate si cu incadrarea in deficitul de 3%
Activitatile recente ale Rusiei merg impotriva intereselor americane
Nu vom fi probabil niciodata prieteni
Pe cine vrea ministrul Iordache pe post de secretar de stat la justitie.
Mariana Mot, “moasa” lui Judecator, unul din copiii lui Bercea Mondial
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă