Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23152
De la 07 Ianuarie 2003
113178841

Ciuştea demască motivaţiile ascunse „ale doctorului de chiori”

  • Gheorghe Ciubotaru ar putea fi uns manager general la spitalul judeţean
  • 11 July 2007, 23:00

Executivul Consiliului Judeţean Botoşani se pronunţă ferm pentru păstrarea actualei conduceri manageriale la Spitalul Judeţean „Mavromati”. Vicepreşedintele Dorin Ciuştea susţine că actuala conducere a dat în urmă cu două luni de zile un concurs foarte sever, propunându-şi nişte indicatori de performanţă pe o perioadă de un an. Dorin Ciuştea este nemulţumit de turnura pe care au luat-o lucrurile, mai ales că nu demult echipa managerială de la Spitalul „Mavromati” a ieşit cu „brio” la ultima examinare.
„Nu cred că lucrurile sunt privite dintr-un punct de vedere corect. Echipa managerială a fost examinată de o comisie din care am făcut şi eu parte. În baza acestor examene s-au încheiat nişte contracte de management şi s-au stabilit nişte indicatori de performanţă valabili pentru un an de zile. Dar nu au trecut nici trei luni şi vine un anume Gabriel Oprişanu şi cu de la sine putere face control şi cere destituirea conducerii spitalului”, a declarat vicepreşedintele CJ Botoşani.
Acest lucru este, în opinia sa, ilegal fiindcă directorul adjunct al ASP Botoşani nu a venit cu argumente legate de încălcarea unor prevederi ale contractului de management ori nişte evaluări corecte a indicatorilor de performanţă. „Cred că a făcut o pasiune foarte mare din a schimba conducerea Spitalului Judeţean. Pe baza a ce? Nici nu are o mare vechime de când este la ASP. Dintr-o dată, dintr-un doctoraş de chiori a devenit un foarte mare specialist în probleme de management. Cum ştie el să aprecieze mai bine activitatea decât specialiştii din comisia care au evaluat spitalul: reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, ASP, Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor, CJ. Echipa managerială a fost examinată prin probe scrise şi orale şi şi-a dovedit totuşi competenţa. Câţi bani a adus Oprişanu de la Ministerul Sănătăţii ca să ceară socoteală echipei manageriale?”, întreabă vicepreşedintele Dorin Ciuştea.
Acesta subliniază că, în condiţiile în care unitatea nu a fost finanţată la nivelul celorlalte spitale din ţară, conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” s-a descurcat destul de bine. „Echipa managerială a reuşit să finalizeze UPU şi l-a făcut destul de bine. Asta în condiţia în care există o mare diferenţă de finanţare. La ultima rectificare, Spitalul Judeţean Focşani a primit cu 15.000.000 lei mai mult decât cel din Botoşani fiindcă tariful pe caz rezolvat este mai substanţial. De aici intervin problemele, nu din management. Dar miza o reprezintă fondurile ce vor veni. 4-5 milioane de Euro doar pentru reabilitarea Spitalului. Se doreşte o echipă managerială supusă”, a adăugat Dorin Ciuştea.
Din punctul de vedere al lui Ciuştea motivaţia directorului adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică este una ascunsă şi în funcţia de manager general urmează a fi adus liberalul Gheorghe Ciubotaru. Acesta consideră că noua conducere interimară în frunte cu Ciubotaru ar fi mult mai uşor manipulată, iar licitaţiile ar fi adjudecate de firme favorite. „Ăştia care au dat examen se mai pot opune, dar o echipă interimară la care îi arăţi pisicuţa percutează imediat”, concluzionează vicepreşedintele CJ Botoşani. Acesta susţine chiar că unuia din manageri i s-a propus să ocupe o funcţie mai înaltă şi mai bănoasă numai să elibereze actuala funcţie de la conducerea Spitalului Judeţean. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

O greşeală care-l poate costa jumate de miliard lei vechi
Surse potenţiale de materii prime pentru fabricile de conserve din fructe
Ţiganii din Coşula au devalizat alimentara din Flămânzi
12 posturi de vameşi scoase la concurs, pe sub mână
Telespectatorii fac bani cu ”Mega Clever”
Programul TELEM Botoşani, joi, 12 iulie
Horoscop
Comentariu la comentarii (CXLI)
Greşeala unui Sir
Citate şi cugetări din lumea islamică
Şansa vieţii v-o oferă Constanţa
Licitaţie cu orgolii patronale evaluate la preţ de miliarde
Agenţii economici pot atrage fonduri pentru proiecte de mediu
„Jurjac - impresii din copilărie” are şanse mici să mai fie organizat
Contabilii Centrelor bugetare aplică legea după puterea lor de înţelegere
Două fetiţe înecate într-un bazin
Ţiprigan n-a acceptat mita unor profesori interesaţi
S-a înjunghiat singur
Hoţii din biserici au fost arestaţi
Guraliuc cere oprelişte trecătorilor de noapte prin parc
Penegiştii vor consultări publice pe probleme de urbanism
Apa Grup şi Termica pot scăpa de datorii
Nesimţirea şi incompatibilitatea lui Achiţei
aşa cum le vede vicepreşedintele CJ, Dorin Ciuştea
Primele rezultate ale anchetei de la Dealul Mare
Ţărănistul Blănaru a vorbit ca să nu tacă
Nu-mi este ruşine de ceea ce scriu!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă