Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13381
De la 07 Ianuarie 2003
114843013

Deşi sesizaţi, cei de la Mediu n-au luat încă o măsură

Zilele Eminescu se vor sărbători printre gunoaie

  • 11 June 2007, 23:00

Cu puţin timp în urmă noi am semnalat faptul că lacul Eminescu din pădurea Ipoteşti şi împrejurimile sale sunt invadate de gunoaie. Cu câteva zile înainte de serbarea Zilelor Eminescu, în zona lacului de la Ipoteşti, gunoaiele au pus stăpânire pe aproape întreg teritoriul. Pentru că nimeni nu se ocupă de curăţarea locului, s-a ajuns ca la ora actuală tone de gunoaie să pună în umbră frumuseţea locului. La această situaţie s-a ajuns din cauza faptului că nu se ştie exact cine se ocupă de administrarea zonei din punct de vedere al salubrizării.
Potrivit responsabilului în relaţii cu mass media al Gărzii de Mediu Botoşani, Lucia Ureche (foto) „Curăţarea lacului Mihai Eminescu ar fi treaba Silvicului, pentru că este în interiorul domeniului silvic”. Însă cei care se ocupă de domeniul susţin că nu îşi pot permite şi nu pot limita accesul turiştilor în zona de pădure. Se pare că răspunderea curăţării deşeurilor aruncate în jurul perimetrului lacului nu mai aparţine nici administraţiei locale. În cursul zilei de ieri Garda de Mediu Botoşani a fost sesizată cu privire la acest aspect de Ilie Pânzaru, administrator al cabanei. Acesta susţine că este primul an în care s-a ajuns la o astfel de situaţie, fără ca cineva să vrea să se ocupe de curăţarea zonei. „Anul trecut făceam eu cu primăria curăţenie, dar anul acesta văd că primarul nu mai vrea să se ocupe”, a afirmat Ilie Pânzaru. În situaţia în care pe raza comunei Mihai Eminescu funcţionează şi o societate de salubritate, problema deşeurilor ar putea fi ţinută sub control, numai că este nevoie şi de bunăvoinţă din partea administraţiei locale.
În anii anteriori s-au amenajat un fel de gropi în pădurea din jurul lacului, în anumite zone, cu scopul depozitării deşeurilor, ce erau ulterior colectate şi duse la rampa de gunoi. Însă pozanici măcar gropile special amenajate nu au atras atenţia turiştilor, gunoaiele fiind aruncate tot la voia întâmplării.
Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat mai multe sancţiuni Consiliului Local Mihai Eminescu, pentru modul în care gestionează terenurile de pe raza localităţii. „Problemele au început în acest an şi mai ales în ultima lună. Acum s-a triplat cantitatea de gunoi pentru că s-a adunat din primăvară, a fost mai greu până ce primii trecători au aruncat pungile de gunoi. Astăzi s-a ajuns la câteva camioane de gunoi în jurul apei şi în lac”, a precizat Ilie Pânzaru. La ora actuală, Garda de Mediu nu poate decât să ridice din nou problema şi să ajute la găsirea unei soluţii în ceea ce priveşte stabilirea administratorului zonei. Ilie Pânzaru a adăugat faptul că înainte de a apela la Garda de Mediu pentru rezolvarea acestei probleme a trecut şi pe la preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Conţac. Însă a fost repede expediat către Instituţia Prefectului. Deocamdată, în lupta cu gunoaiele, Ilie Pânzaru nu a găsit nici un răspuns la instituţiile administraţiei publice la nivel judeţean. În cursul zilei de azi, comisarii Gărzii de Mediu se vor deplasa la faţa locului pentru a stabili ce măsuri trebuie impuse. În cazul nerespectării măsurilor se pot aplica amenzi în valoare de 200 milioane lei vechi Consiliului Local.
Ce n-au aflat încă cei de la Mediu este că pădurea în care se află lacul Eminescu nu se mai află nici în administrarea Silvicului, nici a Primăriei Ipoteşti, fiind revendicată. Iar proprietarul se judecă cu Comisia de aplicare a Legii 18 din cadrul Primăriei Ipoteşti, pentru că n-au căzut de acord asupra suprafeţei revendicate. Prinde orbul scoate-i ochii, doar asta să mai facă cei de la Mediu. Că zilele Eminescu se vor sărbători tot printre gunoaie. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Curs susţinut de un lector universitar la CCD Botoşani
Casa de Cultură a Sindicatelor are doi directori
Spor de mediu nociv pentru profesorii din laboratoare
Dosar penal pentru tulburarea liniştii publice
Permise de conducere suspendate pentru beţie la volan
Controale tematice derulate de Garda de Mediu
Controverse privind standardele Pieţei Centrale
Oprea crede că-i poate convinge pe ţigani să-şi facă acte
Comentariu la comentarii (CXIX)
(Ioan Rotundu)
Buhăianu n-are stare din grijă pentru cei care l-au votat
Conţac se răfuieşte cu „neica nimeni”
Pune căpăstru parlamentarilor social-democraţi
Se laudă cu realizări de care n-a auzit nimeni până acuma
Flash Lihting se plânge de vandalizarea sistemului de iluminat
Marea campioană Elisabeta Lipa se luptă cu drogurile
La Complexul Lebăda, Fediuc este pus pe fapte mari
Citate din creaţiile scriitorilor spanioli
Horoscop
Cei 322 de parlamentari
Cel mai fierbinte loc din România s-ar putea să vă lase rece
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă