Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31525
De la 07 Ianuarie 2003
108620349

Sorescu a primit funcţie la Interne, devenind coleg cu ex-prefectul Roman

  • 11 June 2008, 23:00

Judeţul Botoşani este pe cale să se aleagă de pe data de 12 iulie cu un prefect. Asta după ce două luni de zile scaunul de prefect a rămas liber, subprefectul Mihai Elvădeanu asigurând interimatul. Fostul prefect, Gheorghe Sorescu a fost numit de marţi consilier al ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, pe probleme de armonizare a administraţiei centrale cu cea locală.
Cu toate acestea, subprefectul judeţului Botoşani, Mihai Elvădeanu a declarat că nimic nu îl împiedică pe Gheorghe Sorescu să participe la concursul pentru ocuparea funcţiei de prefect ce va avea loc în luna iulie, mai ales că îndeplineşte şi cerinţele impuse. Fostul prefect este nevoit să mai susţină o dată examenul fiindcă prin a candida la funcţia de primar al municipiului Botoşani şi-a pierdut calitatea de înalt funcţionar public.
„Cred că dacă domnul Sorescu a promovat o dată concursul cu brio nu va fi problemă să treacă pozadin nou acelaşi concurs. Dumnealui a finalizat şi cursurile din cadrul Institutul Naţional de Administraţie şi la sfârşitul acestei săptămâni urmează să-şi dea dizertaţia. Nu are altceva de făcut decât să se prezinte la concurs”, a declarat subprefectul Elvădeanu.
Acesta precizează că nu doreşte să fie prefect fiindcă, pe de o parte mai are doi ani până să iasă la pensie şi de cealaltă se mulţumeşte cu partea tehnică. Gheorghe Sorescu a confirmat funcţia în cadrul MIRA, lăsând în suspans participarea la concurs. ,,Voi lua o decizie după ce anunţul concursului va fi publicat în Monitorul Oficial. Îndeplinesc condiţiile şi este foarte posibil să mă vedeţi iar la Prefectură, pentru că sunt un competitor care a trecut deja prin acest examen”, a precizat Gheorghe Sorescu.
Liberalul rămâne în acelaşi timp şi în Consiliul Judeţean, în calitate de consilier judeţean din partea PNL, cele două funcţii fiind compatibile. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

A pus punct carierei politice
Comentariul comentariilor (CXXXIV)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Surpriză în miez de noapte
Conţac a măcelărit consilierii PSD
Represiune comunistă împotriva tinerilor pro-România la Chişinău
La Chişinău făţărnicia lui Voronin referitoare la libertatea presei continuă
Sunt tinere, au bani şi vor...
Şi-a opărit soacra
Guvernul a redus banii pentru laptele praf destinat sugarilor
Investiţii pentru secţia de infecţioase
Spitalul judeţean nu este atractiv pentru medicii rezidenţi
Incendiu declanşat de un scurt circuit
Program Tele'M Botoşani joi, 12 iunie
Nou ajutor pentru IMM - uri
Alegerea viceprimarilor rămâne un fief al înţelegerilor locale
Gara ar putea fi reabilitată până la toamnă
Ţurcanu este hotărât să-l decapiteze pe Ostafie
Linie directă către mare
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă